Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Masz rację, chociaż niektórzy przeciwnicy i tak atakowali. Mogłem w ogóle nie walczyć, a tak bez sensu wystrzeliłem się trzema broniami i pochłonąłem prawie wszystkie apteczki, przez co na drugiego bossa prawie nic nie zostało. Musiałem niemal wszystko robić perfekcyjnie, żeby go ogarnąć. :E

Gra ma masę fajnych i klimatycznych miejscówek. Świątynia? Fajna, tak samo jak pola ryżowe we mgle z tymi "strachami na wróble”.

Jestem po tym drugim bossie i dostałem w ciry na hardzie z 4x. :E Sam boss w sumie nie jest trudny, po prostu biją naprawdę mocno na tym poziomie i miałem tylko 1 apteczkę i bandaż.
Unik jest totalnie OP, tryb focus też, a z perkiem przyspieszającym jeszcze łatwiej.
Większy problem mam teraz ze staminą i to będzie pierwsza rzecz, którą sobie ulepszę. 

Teraz moje bronie mają po 20% użyteczności… i szkoda, że tą naginatę nie można było sobie zostawić. Dobrze mi się nią dźgało. :E  

Ogólnie bardziej podoba mi się design tych potworów niż w Cronosie (sorry za porównanie, ale ostatnio przeszedłem, więc siłą rzeczy muszę wspomnieć :D). Te kukły świetne są animowane i jak się poruszają.:D 

Nigdy nie użyłem zestawu do naprawy. W realu unikam walki a we śnie broń się nie niszczy.

Opublikowano

To zależy, jak grasz - jak ustawisz niższy poziom trudności i nie będziesz za dużo eksplorować, to może nawet unikniesz większości walk. U mnie broń już kilka razy się rozpadła. Nawet na pierwszym bossie musiałem przesiąść się na inną. Z tego co wiem, na hardzie i wyżej trwałość broni jest jeszcze mniejsza i zużywają się dużo szybciej.

Opublikowano
21 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Potem wprowadzają obowiązkowe walki i faktycznie trzeba naprawiać broń.

a podobno całą grę da się przejść bez walki?11111!!! tak mi niektórzy wmawiali i ze walki jest mało i że gra nie jest nastawiona na walkę :D

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, @MUZ napisał(a):

a podobno całą grę da się przejść bez walki?11111!!! tak mi niektórzy wmawiali i ze walki jest mało i że gra nie jest nastawiona na walkę :D

Bossowie są obowiązkowi, resztę można pominąć. Gdyby gra była nastawiona na walkę, wymuszałaby na tobie starcia z każdym przeciwnikiem i blokowała postęp, dopóki go nie zabijesz. Tutaj możesz ominąć większość przeciwników, oprócz bossów, plus z mocniejszą bronią, odpowiednim omamori, kładziesz moby na strzała, a walki i tak jest mniej niż w SH2R. To survival horror, a nie walking simulator. Ja bawię się przednio i cieszę się, że nie skreśliłem tej produkcji z listy do ogrania przez drewnianą walkę, bo może i mechanika starć kuleje i odstaje od tego, do czego przyzwyczaiły mnie inne tytuły, ale cała reszta nadrabia z nawiązką. Gra mnie wciągnęła, ma klimat, pokręconą nieźle fabułę i masę wtf momentów. Dostałem dokładnie to, czego oczekiwałem. 

2 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Pomoglo? Dziala to? Rzeczywiscie na tym fimie u goru slabo to wyglada... Mysle czy nie grac jednak w SDR. 

Oczywiście, u mnie bez tego gra wyglądała lepiej niż u tego typa na YT. Z tym modem, prezentuje się świetnie. 

2947440-20250926005827-1.png2947440-20250926005918-1.png

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 3
Opublikowano
36 minut temu, DITMD napisał(a):

Bossowie są obowiązkowi, resztę można pominąć. Gdyby gra była nastawiona na walkę, wymuszałaby na tobie starcia z każdym przeciwnikiem i blokowała postęp, dopóki go nie zabijesz. Tutaj możesz ominąć większość przeciwników, oprócz bossów, plus z mocniejszą bronią, odpowiednim omamori, kładziesz moby na strzała, a walki i tak jest mniej niż w SH2R. To survival horror, a nie walking simulator. Ja bawię się przednio i cieszę się, że nie skreśliłem tej produkcji z listy do ogrania przez drewnianą walkę, bo może i mechanika starć kuleje i odstaje od tego, do czego przyzwyczaiły mnie inne tytuły, ale cała reszta nadrabia z nawiązką. Gra mnie wciągnęła, ma klimat, pokręconą nieźle fabułę i masę wtf momentów. Dostałem dokładnie to, czego oczekiwałem. 

Oczywiście, u mnie bez tego gra wyglądała lepiej niż u tego typa na YT. Z tym modem, prezentuje się świetnie. 

Potem jest blokowany postęp póki areny całej nie zabijesz:thumbdown:

Opublikowano (edytowane)

U mnie to był mini boss i jakieś jego przydupasy, parę machnięć siekierą i po walce :lol2: W ciągu ponad dwunastogodzinnej gry, parę razy na krzyż. W SH2R jedna lokacja ma więcej przeciwników :lol2:

Edytowane przez DITMD
Opublikowano

Gra ma kilka zakończeń i zmiany podczas przechodzeń, ale ponoć fatalne replayability. Wiele takich opinii spotkałem, że po przejściu nie chce się w to grać ponownie. Przez jakieś sekwencje pod presją czy nieśmiertelnych przeciwników w świecie snów.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Masz rację, ale próbowałem być wyrozumiały i dać szansę grze, bo marka jest mi bardzo bliska. Jednak po tym co czytałem i widziałem no nie, nie przebrnę przez to.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Necronom napisał(a):

Gra ma kilka zakończeń i zmiany podczas przechodzeń, ale ponoć fatalne replayability. Wiele takich opinii spotkałem, że po przejściu nie chce się w to grać ponownie. Przez jakieś sekwencje pod presją czy nieśmiertelnych przeciwników w świecie snów.

No gra męczy bo jest trudna pod każdym względem.Jak nie walka to zagadki często ze zmyłkami. No i nie ma żadnych nieśmiertelnych przeciwników.

Najgosze jest to że ta gra ma tak naprawdę dwie mapy.

To miasteczko co jest małe i świat snów ciągle na jedno kopyto.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
21 minut temu, DITMD napisał(a):

U mnie to był mini boss i jakieś jego przydupasy, parę machnięć siekierą i po walce :lol2: W ciągu ponad dwunastogodzinnej gry, parę razy na krzyż. W SH2R jedna lokacja ma więcej przeciwników :lol2:

dlaczego ty tego zarzutu tak bardzo bronisz? ;)

wiele recenzji podkreśla, że walki jest dużo i jest najsłabszym elementem tego tytułu

pójdź ze mną chociaż na kompromis i przyznaj, że walki jest dużo :P

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, @MUZ napisał(a):

dlaczego ty tego zarzutu tak bardzo bronisz? ;)

wiele recenzji podkreśla, że walki jest dużo i jest najsłabszym elementem tego tytułu

pójdź ze mną chociaż na kompromis i przyznaj, że walki jest dużo :P

Zrobimy to tak, jestem już blisko końca, ukończę grę, i wtedy się wypowiem, bo nie ma sensu pisać czegoś, co za chwilę będzie rozmijać się z prawdą. Jak na razie, to nie uważam, aby było więcej walki niż w innych grach z tego gatunku. 

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano

Nie no daj spokój : ) to nie jest aż tak ważne i w sumie nie wiem czemu drążę - może dlatego że opinie na ten temat są sprzeczne, jedni mówią tak a drudzy siak. 

• Like 1