@MUZ 111 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Powiem jak zakapuję o co chodzi Póki co przyszła mgła i tyle. podobno należy przejść grę 3-4 razy, aby ją zrozumieć
Phoenix. 5 050 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) 29 minut temu, @MUZ napisał(a): podobno należy przejść grę 3-4 razy, aby ją zrozumieć To odin musi z 20x przejść, żeby zrozumiec🤣🤣🤣 Edytowane 25 Września przez Phoenix. 2
Necronom 454 Opublikowano 25 Września Autor Opublikowano 25 Września To że oryginalny SH2 dostał niekiedy cięgi to nic nowego. Szczególnie w Japonii krytykowano odejście od klimatu jedynki. Dodatkowo gra sprzedała się nędznie, że los serii stał pod znakiem zapytania. Sam uważam, że ta część jest gorsza od jedynki i trójki.
Doamdor 2 045 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września Ładnie to wygląda na i3 12100 i GTX 750Ti.
musichunter1x 1 400 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września Godzinę temu, Doamdor napisał(a): Ładnie to wygląda na i3 12100 i GTX 750Ti. Raczej fake jakich pełno...
Jaycob 1 962 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) 14 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Ale po co z nimi walczyłeś? Tam jest autosave przy każdej grupie. Jak źle to dajesz się zabić i tak do skutku. Masz rację, chociaż niektórzy przeciwnicy i tak atakowali. Mogłem w ogóle nie walczyć, a tak bez sensu wystrzeliłem się trzema broniami i pochłonąłem prawie wszystkie apteczki, przez co na drugiego bossa prawie nic nie zostało. Musiałem niemal wszystko robić perfekcyjnie, żeby go ogarnąć. Gra ma masę fajnych i klimatycznych miejscówek. Świątynia? Fajna, tak samo jak pola ryżowe we mgle z tymi "strachami na wróble”. Jestem po tym drugim bossie i dostałem w ciry na hardzie z 4x. Sam boss w sumie nie jest trudny, po prostu biją naprawdę mocno na tym poziomie i miałem tylko 1 apteczkę i bandaż. Unik jest totalnie OP, tryb focus też, a z perkiem przyspieszającym jeszcze łatwiej. Większy problem mam teraz ze staminą i to będzie pierwsza rzecz, którą sobie ulepszę. Teraz moje bronie mają po 20% użyteczności… i szkoda, że tą naginatę nie można było sobie zostawić. Dobrze mi się nią dźgało. Ogólnie bardziej podoba mi się design tych potworów niż w Cronosie (sorry za porównanie, ale ostatnio przeszedłem, więc siłą rzeczy muszę wspomnieć :D). Te kukły świetne są animowane i jak się poruszają.:D Edytowane 25 Września przez Jaycob
Doamdor 2 045 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) 2 godziny temu, musichunter1x napisał(a): Raczej fake jakich pełno... Podzespoły, czy grafika? Ta gra lubi się zacinać. Edytowane 25 Września przez Doamdor
musichunter1x 1 400 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) 51 minut temu, Doamdor napisał(a): Podzespoły, czy grafika? Podzepoły, przecież nawet z modami na najniższą grafikę nie byłoby tam 29w na gtx750ti z +100fps. Gtx750ti jest słabszy od steam deck. Edytowane 25 Września przez musichunter1x
userKAMIL 873 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) Dobra jest mod na tą blokadę 30FPS w przerywnikach. Kopiujemy 4 pliczki i wszystko lata jak powinno można zapomnieć o tym upłynniaczu z apki nvidii. Sprawdziłem właśnie i działa filmy są powyżej 60FPS. https://www.nexusmods.com/silenthillf/mods/49?tab=description Edytowane 25 Września przez userKAMIL
userKAMIL 873 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września A to gdzieś mi umknęło. W każdym razie działa. 1
DITMD 814 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września OLED i HDR robią w tej grze niezłą robotę 2
Slayer 255 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września Wie ktoś jaki jest sens robić lock na cutscenki do 30fps?
Crew 900 1 038 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 7 minut temu, Slayer napisał(a): Wie ktoś jaki jest sens robić lock na cutscenki do 30fps? tak. nazywa sie UE 5.
userKAMIL 873 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 15 minut temu, Slayer napisał(a): Wie ktoś jaki jest sens robić lock na cutscenki do 30fps? cinematic experience. XD 1
Doamdor 2 045 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 2 godziny temu, musichunter1x napisał(a): Podzepoły, przecież nawet z modami na najniższą grafikę nie byłoby tam 29w na gtx750ti z +100fps. Gtx750ti jest słabszy od steam deck. To bez znaczenia przy takiej grafice.
musichunter1x 1 400 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) @Doamdor Może i tak, na telefonie tylko spojrzałem na napis 720p, ale teraz na komputerze widzę, że to jakiś nakrapiany obraz z pikseli, a nie 720p. Na zrzutach gra światłem i pomieszczenia wyglądają całkiem porządnie, szkoda że mechanicznie to jest drewno z PS2 + więcej efektów i trochę współczesnego drewna z Dark Souls. Jeśli nie usłyszę czegoś wyjątkowego dobrego o tej grze, to nie kupię nawet za rok, bo kolejka tytułów do nadrobienia jest ogromna, a pikselowy Signalis pewnie mechanicznie jest bardziej złożony, a fabularnie może nawet nie gorszy... Edytowane 25 Września przez musichunter1x
Doamdor 2 045 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września @musichunter1x Jak ją połatają, to na pewno kupię.
MrKetiw 152 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 25 minut temu, Doamdor napisał(a): @musichunter1x Jak ją połatają, to na pewno kupię. UE5 stutter engine nie polatają.
maras2574 942 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 14 godzin temu, Jaycob napisał(a): A ja i tak uważam, że klimatu nie da się poczuć oglądając YT, nie odda w pełni atmosfery gry. Oczywista oczywistość, też tak uważam 11 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Póki co przyszła mgła i tyle. Mgla fabularna
Rekomendowane odpowiedzi