Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To że oryginalny SH2 dostał niekiedy cięgi to nic nowego. Szczególnie w Japonii krytykowano odejście od klimatu jedynki. Dodatkowo gra sprzedała się nędznie, że los serii stał pod znakiem zapytania. Sam uważam, że ta część jest gorsza od jedynki i trójki.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Ale po co z nimi walczyłeś? Tam jest autosave przy każdej grupie. Jak źle to dajesz się zabić i tak do skutku.

Masz rację, chociaż niektórzy przeciwnicy i tak atakowali. Mogłem w ogóle nie walczyć, a tak bez sensu wystrzeliłem się trzema broniami i pochłonąłem prawie wszystkie apteczki, przez co na drugiego bossa prawie nic nie zostało. Musiałem niemal wszystko robić perfekcyjnie, żeby go ogarnąć. :E

Gra ma masę fajnych i klimatycznych miejscówek. Świątynia? Fajna, tak samo jak pola ryżowe we mgle z tymi "strachami na wróble”.

Jestem po tym drugim bossie i dostałem w ciry na hardzie z 4x. :E Sam boss w sumie nie jest trudny, po prostu biją naprawdę mocno na tym poziomie i miałem tylko 1 apteczkę i bandaż.
Unik jest totalnie OP, tryb focus też, a z perkiem przyspieszającym jeszcze łatwiej.
Większy problem mam teraz ze staminą i to będzie pierwsza rzecz, którą sobie ulepszę. 

Teraz moje bronie mają po 20% użyteczności… i szkoda, że tą naginatę nie można było sobie zostawić. Dobrze mi się nią dźgało. :E  

Ogólnie bardziej podoba mi się design tych potworów niż w Cronosie (sorry za porównanie, ale ostatnio przeszedłem, więc siłą rzeczy muszę wspomnieć :D). Te kukły świetne są animowane i jak się poruszają.:D 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
2 godziny temu, musichunter1x napisał(a):

Podzepoły, przecież nawet z modami na najniższą grafikę nie byłoby tam 29w na gtx750ti z +100fps. Gtx750ti jest słabszy od steam deck.

To bez znaczenia przy takiej grafice. :hihot:

Opublikowano (edytowane)

@Doamdor Może i tak, na telefonie tylko spojrzałem na napis 720p, ale teraz na komputerze widzę, że to jakiś nakrapiany obraz z pikseli, a nie 720p. :E 

Na zrzutach gra światłem i pomieszczenia wyglądają całkiem porządnie, szkoda że mechanicznie to jest drewno z PS2 + więcej efektów i trochę współczesnego drewna z Dark Souls. Jeśli nie usłyszę czegoś wyjątkowego dobrego o tej grze, to nie kupię nawet za rok, bo kolejka tytułów do nadrobienia jest ogromna, a pikselowy Signalis pewnie mechanicznie jest bardziej złożony, a fabularnie może nawet nie gorszy...

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
14 godzin temu, Jaycob napisał(a):

A ja i tak uważam, że klimatu nie da się poczuć oglądając YT, nie odda w pełni atmosfery gry.

Oczywista oczywistość, też tak uważam ;) 

11 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Póki co przyszła mgła i tyle.

Mgla fabularna :E