Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.08.2025 o 08:44, galakty napisał(a):

Bo tam było stare F1 i było łatwiej? :E 

No stare, ale czy tam wysokość na której kierowca ma głowę aż tak drastycznie się różni? Zresztą - w F1 nie byłem w stanie jeździć z kamerą z kokpitu także w edycji 2010 i 2016, czyli jeszcze w bolidach bez halo. Pewnie to kwestia bazowego FOV...

Co do dyskusji wyżej -  jeżu, jakie to smutne, jak dorosły chłop musi się kisić z kółkiem w jakimś kącie przy drzwiach, na biurku o szerokości 80 cm... Ja wiem, jak to jest obecnie z mieszkaniami (mnie też na nic fajnego i godnego nie stać), ale mimo wszystko współczuję. Widzę, że ze swoim Wheel Stand V2 i biurkiem 140 cm nie mam jeszcze aż tak źle. A że właśnie szukam pierwszej własnej klatki... tzn. klitki, to miejsce w salonie na duże biurko na elektrycznym stelażu jest priorytetem. :E 

BTW - to cudowne, że bazy T590 / R5 są takie kompaktowe w porównaniu z T300. :)

Edytowane przez Zas
  • Like 1
Opublikowano

Ja właśnie jestem o krok przed zamówieniem 140/80 i póki co Wheel Stand V2 będzie. Biję się z myślami nad Next Level 2.0 ale zobaczę jeszcze, bo trochę nie chcę zagracać pokoju i tego przestawiać :E Z drugiej strony marzy się Simagic w końcu, a nie TS-PC...

Opublikowano (edytowane)

A no niestety, sim-racing wymaga trochę tego miejsca. Mi się bardzo poszczęściło jak się do dziewczyny wprowadzałem. W domu nie byłoby gdzie tego postawić, na szczęście ona miała komórkę na zewnątrz.

Zero hałasu w domu, 3x2m więc może kiedyś nawet 3x32' monitory się zmieszczą,biurko się przesunie bo mam po prawej jeszcze miejsce i będzie git gud ;) jedyny minus, nawet zimą przy otwartym oknie temperatura dobija do 35C w środku, więc dodatkowa immersja ;) ciepło jak w bolidzie .

Spoiler

PXL_20231128_112043798.jpg

Spoiler

PXL_20240113_155645503.jpg

Edytowane przez Dominix
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, maras2574 napisał(a):

Schowasz pod biurko jak ja i nie zauważy :E

Co ty, nic się przed nią nie ukryje narazie jestem na etapie wynegocjowania montażu monitora na stelarzu a co dopiero stelarz pod kierownicę :E

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Zas napisał(a):

jeżu, jakie to smutne, jak dorosły chłop musi się kisić z kółkiem w jakimś kącie przy drzwiach, na biurku o szerokości 80 cm...

Nic nie muszę, po prostu tak mi pasuje i tyle. 25 lat temu ten kąt sobie wybrałem i tak jest do dzisiaj. A biurko nie ma 80, tylko 110cm. Klitkę mam, w drugim domu obok, ale nie chcę się tam przenosić, tutaj mi pasuje ;) 

Ps. Na prawdę nie musisz mi współczuć mojego kąta przy drzwiach (kuźwa nie rozumiem w czym te drzwi mają mi przeszkadzać) :E

25 minut temu, Zas napisał(a):

Czyli jednak lepiej być samotnym singlem do końca życia, niż sobie jakąś d... dziewoję znaleźć. :E

Nieprawda. Jak sobie dobrze wychowasz, to będzie ok ;) 

23 godziny temu, Dominix napisał(a):

Jak masz możliwość nawet na chwilę z ustawić monitor jak najbliżej się da

Jasne że tak, przy samej bazie mogę postawić ;)  A nie czekaj....drzwi mogą mi przeszkadzać :rotfl2: 

Sprawdzę przy okazji :thumbup:

Edytowane przez maras2574
Opublikowano

Kobieta to nie problem, problem to się robi przy dziecku :E Wtedy gabinet, gierki schodzą na ósmy plan i papa samochodziki, stelaż to najmniejszy problem :E 

Btw. montował ktoś R5 na takim Wheel Stand z jedną "nogą"? Ja próbowałem R12 to była przesada, ale coś słabszego może by dało radę. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.08.2025 o 23:42, Dominix napisał(a):

Chyba czytaj...

[...]

o jakiś krucjatach?

Różnimy się doświadczeniami i to bardzo.

Ciężko się tu dogadać pisząc. 

Ale jestem i tak dobrej myśli. Może kiedyś przestaniesz się irytować 🙂

W temacie kobiet ... to często jest problem, choćby w tym że one postrzegają całą tą graciarnię jako konkurencję, bo poświęcamy im przez to mniej czasu. 

Moja żona to twarda sztuka i ostry zawodnik. Dlatego przyzwyczaiłem się toczyć spory, także te o czas i miejsce. 

@Dominix

Nasze tutaj spory to nic przy walce o hobbystyczne Status quo.

Edytowane przez tekkno
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Dominix napisał(a):

Drzwi muszą być , jak inaczej tam wejdziesz? Przez okno

No, czyli z grubsza tak, jak do bolidu - przekładając nogę przez parapet. Widziałeś drzwi w F1? Immersja, panie, immersja to podstawa! :E Ale fakt, pomoc przy skręcaniu stelaża czasem się przydaje.

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Zas napisał(a):

Ale fakt, pomoc przy skręcaniu stelaża czasem się przydaje.

Oczywiście że tak....podaj to, podaj tamto, przykręć tą śrubkę, przykręć tamtą....

Mi przynajmniej pomaga kobieta, tobie pewnie "koledzy" :hihot:

10 godzin temu, Zas napisał(a):

przekładając nogę przez parapet.

Czyli zakładam że rozstawiony jesteś na środku.... stodoły. Bo tak się teraz zachowujesz. Szyderę to sobie możesz robić ze swoich koleżków. 

Ps. Od mojego kąta trzy c.... w bok "chłopaku" ;)  Na Labie się tak nie zachowywałeś.

Lecisz do ignorowanych, pa !

Edytowane przez maras2574
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Yuki Tsunoda - Alpha Tauri - Imola 2021

Jeden z najlepszych (imo) FOV jakie widziałem, nakręconych kamerą w widoku "driver eye".

Tak sobie wyobrażałem od lat widok z kokpitu i tak to od lat ustawiam.

Ten film jest dla mnie jak Święty Gral, pokazujący jak to rzeczywiście wygląda.

Nie ma na siłę pokazywanej "rybim okiem" rozległej panoramy, jest duża kierownica którą kierowca ma 40 cm przed głową.

Są realne prędkości, bez sztucznego podrasowania zmienioną perspektywą.

Yuki Tsunoda | Imola 2021 | AlphaTauri | Drivers Eye Assetto Corsa

Film typowego gracza.
Różnica (imo) jest znacząca.

Oczywiście każdy gra jak mu tam się podoba.

Jeszcze jeden film który był moim wzorcem do tej pory, ale nie miałem potwierdzenia mając tylko jeden przykład,

w dodatku ma zły POV, bo kamera jest bardzo blisko kierownicy

VLN 10 2015 POV Nordschleife Porsche 991 Cup

Edytowane przez tekkno
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Colapinto i tak jest słaby, szkoda na niego marnować zasoby :D

Gdzieś było że przez to że on jest na tymczasowym kontrakcie to tego nie zrobili ale kto tam wie.

Ja się coraz bardziej oswajam z nową odsłoną i wydaje mi się że AI jest z roku na rok wolniejsze.

W 24 jak robiłem symulacje na wyścig ligowy z botami, to miałem je na 107 i było ok. Teraz mam na 110 i na niektórych torach jestem w stanie odjechać na 10+ sek

• 4 tygodnie później...