Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Memcen w 2 turze ? I wygrywa z czaskoskim bo wg wszelkich badan ma najwieksze szanse :E

Mieszkań ma chyba najwięcej z kandydatów wszystkich ;)

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, 209458 napisał(a):

Mieszkań ma chyba najwięcej z kandydatów wszystkich ;)

Tyle, że tu niekoniecznie o samą liczbę mieszkań chodzi.

Bardziej o kłamstwa. Od ilości, przez pomoc, po sposób uzyskania tegoż mieszkania.

Mnie najbardziej w tej całej sytuacji szokuje debilizm. I to na każdym szczeblu tej PiSowskiej drabinki.

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, crush napisał(a):

Mnie najbardziej w tej całej sytuacji szokuje debilizm. I to na każdym szczeblu tej PiSowskiej drabinki.

Przecież te ćwoki nigdy nie kryły się z tym jak bardzo są bezczelne w swoich poczynaniach, sodówka im do głowy uderzyła od władzy i nie spodziewali się, że ktoś może przyjść ich rozliczać.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Mamy tu jakichś pisowców, którzy chcieliby nam wyjaśnić, że to normalne mechanizmy rynkowe? :E 

Lepiej byłoby w końcu do końca wyjaśnić aferę reprywatyzacyjną w Warszawie made by PO. W porównaniu do tego, jedno mieszkanie dziadka to jak igła w stogu siana.

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Lepiej byłoby w końcu do końca wyjaśnić aferę reprywatyzacyjną w Warszawie made by PO. W porównaniu do tego, jedno mieszkanie dziadka to jak igła w stogu siana.

8 lat rządów PIS, posiadanie większości sejmowych, prezydenta, w późniejszych latach całej prokuratury, MS i TK - czemu tego nie dociągnęli?

• Upvote 10
Opublikowano
7 minut temu, Tankietka napisał(a):

Przecież tam były skazania. 

A z ten obszar odpowiedzialny był Marcin Bajek - zastępca prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego :E 

a poza tym co to ma wspólnego z tym, czy Nawrocki powinien zostać prezydentem? Uważasz, że ktoś kto robi takie coś nie reprezentować Polskę i wszystkich Polaków? Może pisowcow, bo oni lubią oszustów i złodziei, ale nie normalnych ludzi.

• Upvote 10
Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Może pisowcow, bo oni lubią oszustów i złodziei, ale nie normalnych ludzi.

No tu by się można sprzeczać bo jednak trochę łachudr i kombinatorów ci "normalni" ludzie wybrali z szeregów innych partii na stanowiska w parlamencie i europarlamencie. 🤷🏻

Opublikowano (edytowane)

Skazania jak w "łowcach skór". Jak to POzjobstwo potrafi sobie w jedną stronę wszystko zracjonalizować w drugą już nie xD Polityczny rozszczep osobowości.

Edytowane przez Tankietka
  • Haha 3
Opublikowano
Teraz, Tankietka napisał(a):

Skazania jak w "łowcach skór". Jak to POzjobstwo potrafi sobie w jedną stronę wszystko zracjonalizować w drugą już nie xD

To znaczy?

Co ci nie pasuje ze skazaniami?

A możesz wytłumaczyć jak “PiSdzielstwo” jest w stanie popierać kandydata na prezydenta, który okradł zniedołężniałego staruszka? Takie są wasze standardy moralne? :) 

Tak, takie są. My to wiemy, pisowskie pachołki.

A w międzyczasie Mentzen poczuł krew:

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Ależ przecież @GordonLameman ty głosujesz na Nawrockiego bo on też zawetuje składkę zdrowotną, a nie chcesz żeby mnie ktoś "dotował"... Trzasku już zapowiedział, że nie zawetuje! Więc może bądź konsekwentny w tym swoim socjalistycznym przekazie... :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubio napisał(a):

Ależ przecież @GordonLameman ty głosujesz na Nawrockiego bo on też zawetuje składkę zdrowotną, a nie chcesz żeby mnie ktoś "dotował"... Trzasku już zapowiedział, że nie zawetuje! Więc może bądź konsekwentny w tym swoim socjalistycznym przekazie... :) 

Co za brednie. 

To, że nie podobała mi się ustawa dot. składki zdrowotnej (mimo że korzystna dla mnie) to nie znaczy, że rozważałbym głosowanie na kogoś tak obrzydliwego i gangsterskiego jak Nawrocki czy ogólnie ktoś związany z PiS. 

przestań kłamać na mój temat :) 

P.s.

socjalistyczny to ty jesteś bo chcesz żeby ci inni fundowali usługi państwa :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano
52 minuty temu, blo3de napisał(a):

Nawet Mentzen atakuje kandydata obywatelskiego:E

https://streamable.com/n6jnkj

Mentzen zwietrzył szansę na II turę i zmienił strategię. Musi atakować Batyra. Pewnie PiS pluje sobie w brodę, że posłuchali wielkiego stratega i zamiast wystawić Bocheńskiego, Boguckiego czy kogoś innego, postawili na "obywatelskiego".

• Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, ghostdog napisał(a):

Mentzen zwietrzył szansę na II turę i zmienił strategię. Musi atakować Batyra. Pewnie PiS pluje sobie w brodę, że posłuchali wielkiego stratega i zamiast wystawić Bocheńskiego, Boguckiego czy kogoś innego, postawili na "obywatelskiego".

A kto by nie skorzystał na głupotach konkurentów 

P.s z tego co pamiętam @Spl97 @TheMr. @bergercs pisali że PiS zrobi koalicję z konfederacją to jak to jest mentzen atakuje swojego przyszłego koalicjanta ?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ładnie działa, elegancko jak na moje potrzeby.    Powiem tak, włączenie RT cieni i AO zabrało jakieś 40fps, dodanie RT odbicie spadło do ok plus minus ~70fps przy DLSS wysoka(czyli zapewne jakość, dziwnie nazwali) normalnie mam ok 110-120fps+, natywne ok 80fps+. Dodatkowo włączenie FG podniosło do 125fps.  Tutaj jest 5fps więcej, obok gdzie testowałem było 122fps z RT + FG + DLSS jakość(wysoka). Normalnie bez tego(FG) jest te ok 70fps. Przypominam mam "jedynie" RTX 4080S i gram w 1440p. Sprawdziłem grę na myszce, dualsense, nie ma jakiś chrupnięć ale to tak na szybko, nie byłem w mieście, które jest przede mną na zdjęciu.   Dziwny kolor MSI Afterburner przez włączony HDR.
    • Twoim argumentem jest typ który kupił kilka kart 5070ti i założył blok wodny i Ty teraz porównujesz procentowo do 5080 których są setki i nie trzeba tam nic modyfikować. Zejdź na ziemię bo tego się już czytać nie da
    • Witam, jestem na etapie poszukiwania laptopa, stricte gamingowego. Chodzi mi przede wszystkim by posłużył parę lat. Prosiłbym osoby mające chwilę czasu o radę. W chwili obecnej rozważam takie dwa modele:    1. https://www.x-kom.pl/p/1358743-laptop-173-i-wieksze-acer-predator-helios-neo-18-u9-275hx-32gb-1tb-w11-rtx5070ti.html   2. https://www.x-kom.pl/p/1327977-laptop-173-i-wieksze-msi-vector-a18-hx-ryzen-9-9955hx-32gb-1tb-win11-rtx-5070ti.html#Specyfikacja - tutaj jest też opcja z grafiką 5080, tylko pytanie czy warto dopłacać te 2,5k?     Może w tym budżecie warto coś zupełnie innego? Rozważam też wzięcie modelu z 16 calami, ale jestem totalnie rozdarty czy aby na pewno warto, niektóre konfiguracje w 18 calach są niewiele droższe od tych 16. No i pytanie czy 18 cali nie zapewni zdecydowanie większego komfortu z rozrywki - do tej pory używam 17,3 cala.    Z góry dziękuję za pomoc.
    • 25zł? ja wiem ze to jest dobre ale w glownej mierze chce by było tanio i dobrze wiec tanio. a na czas dostawy moge poczekac bo nie zabiore sie od razu za to. sa jakies alternatywy np z aliexpress za grosze?   [chyba ze tamto ty sam sprzedajesz wiec wiesz ze pewniaki, ale i tak wole taniej bo moge czekac na dostawe ponad miesiac]
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...