Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, wamak napisał(a):

Trzaskowski najpierw popierał małżeństwa homoseksualne, teraz tylko związki partnerskie. To jest kolejna sprawa, w której zmienił zdanie.
To jest jednak nic w porównaniu z aferami Nawrockiego.

Tak naprawdę nie wiadomo co większość polityków popiera bo oni zmieniają zdanie co 15 minut , najpiej nie słuchać o czym oni gadają tylko patrzeć na czyny , czyli jak głosują w sejmie jakie ustawy składają co prezydent wetuje jaka ustawę składa itd 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nawroccy pośredniczyli w sprzedaży sobie tego mieszkania... To jest Polska pełną gębą 🙂 

Kiedy kupujący mieszkanie pana Jerzego spotyka sprzedawcę mieszkania pana Jerzego:

pobrane(2).png.3ab64116d9abcea960cb54b0202e3465.png

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Haha 6
  • Upvote 6
Opublikowano

@GordonLameman W mojej rodzinie dalej wybielają Nawrockiego, uważają że wszystko legit :E No ale z rodziną to tylko na zdjęciach od kilku lat na szczęście. Tydzień przed wyborami taki atak, nie spodziewałem się tego po KO. 
To może dobić II turę obu kandydatów - i Memcena i Nawrockiego. 

• Like 2
  • Confused 2
  • Upvote 3
Opublikowano
Teraz, TheMr. napisał(a):

W mojej rodzinie dalej wybielają Nawrockiego, uważają że wszystko legit :E

U mnie ojciec nie chce podjąć tematu bo wie że nie ma jak kandydata Jarka wybronić wiec stwierdził że nie idzie na wybory wcale.

• Like 3
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

@GordonLameman W mojej rodzinie dalej wybielają Nawrockiego, uważają że wszystko legit :E No ale z rodziną to tylko na zdjęciach od kilku lat na szczęście. Tydzień przed wyborami taki atak, nie spodziewałem się tego po KO. 
To może dobić II turę obu kandydatów - i Memcena i Nawrockiego. 

Ja mojej matki nie pytam nawet, ale ojcu podesłałem filmik memcena :E 

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, blo3de napisał(a):

Ulala nawet Wipler "człowiek wyjdzie z PiSu ale PiS z człowieka nigdy" atakuje Batyra. 

A może właśnie oto chodziło żeby wystawić nieznanego kandydata spoza PiS na którego mają haki i na samym końcu użyć tych haków żeby mentzen wszedł do drugiej tury a w zamian oni potem poprą ich za 2.5 roku , przypominam że jest możliwość że Duda będzie prezesem PiS albo stworzy jakąś nową partię, także nie wiadomo o co tam chodzi widać jedynie że ustawka , ale gdyby Nawrocki był czysty to nie miał by problemu

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Lypton napisał(a):

Switcheroo?

Ciekawe czy zmienią kandydata czy poprą mentzena , bo każde inne wyjście to porażka z Trzaskowskim po tej informacji która będzie non stop pokazywana aż do ciszy wyborczej przed druga turą

Opublikowano (edytowane)

Kandydat obywatelski oddaje na cele charytatywne (jakie? nie wiadomo) całkowicie legalnie kupione mieszkanie w którym miał dożywotnio mieszkać pan Jerzy. Wszystko jest w porządku:E nic się nie stało aferę wymyśliliście wy.

Edytowane przez blo3de
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, blo3de napisał(a):

Kandydat obywatelski oddaje na cele charytatywne (jakie? nie wiadomo) całkowicie legalnie kupione mieszkanie w którym miał dożywotnio mieszkać pan Jerzy. Wszystko jest w porządku:E nic się nie stało aferę wymyśliliście wy.

To mieszkanie to powinien oddać tylko i wyłącznie temu dziadkowi, od którego "przejął" to mieszkanie zamiast oddać na cele charytatywne, a to można pod to podpiąć niemal cokolwiek. To jedyna opcja, żeby w jakikolwiek sposób mógł wyjść z twarzą i naprawić jeden z błędów życia, a tych błędów popełnił bardzo wiele.

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
23 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Mentzen zwietrzył szansę na II turę i zmienił strategię. Musi atakować Batyra. Pewnie PiS pluje sobie w brodę, że posłuchali wielkiego stratega i zamiast wystawić Bocheńskiego, Boguckiego czy kogoś innego, postawili na "obywatelskiego".

Imo ten atak Konfiarzy na Batyra jest już przeprowadzony za późno, za mało dni zostało przed I turą, więc Batyra beton przepchnie do II tury, lecz w PiS najbardziej obawiają się tego, że wynik będzie typu słaba dwójka z przodu zamiast mocnej dwójki z przodu bądź trójka z przodu na wejście do II tury i nie będzie z czego brać głosów, nawet po udzieleniu poparcia ze strony Mentzena, Stanowskiego, Jakubiaka itd. na zwycięstwo w II turze, a po tym ostatnim co wyszło na jaw, to śmiem twierdzić, że głosów od centrum oraz niezdecydowanych prawie na pewno już nie dostanie, a bez tego nie wygra z Trzaskowskim w II turze, a można przypomnieć, że Duda 10 i 5 lat temu m.in. dzięki głosom z centrum odniósł zwycięstwa w poprzednich wyborach prezydenckich. Teraz centrum oraz niezdecydowani w II turze to będą skłaniać na głosowanie na Trzaskowskiego bądź będą siedzieć w domach.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

@Spl97 jak pamiętasz mnie z PC LAB to byłem mocno za KO. Pamiętasz jak wzywałem do walki z PiS. Od czasu jak się zarejestrowałem na tym forum moje poparcie dla KO spada z prędkością światła :) . Jeśli wyborcy KO i sama partia jest tak mocno oderwana od problemów zwykłych ludzi i dla nich niższe raty kredytów albo niższa składka zdrowotna to coś złego to proszę - nie zdziw się jak za 3 lata tym razem konfa z przystawką w postaci PiS obejmie władzę. Bo jak natychmiast KO się nie ogarnie to będzie koniec. To co tutaj piszą zwolennicy KO i to jak mocno hejtują to nigdy bym się nie spodziewał. Może też być tak, że jak zwykle na forach są różni frustraci więc jak na tym forum stanowią większość to jadą po "prawakach". Na Labie było to nieco bardziej wyrównane... Tak czy inaczej dotychczasowy pobyt na tym forum tak jak nic mi obrzydził całą KO.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

Jakoś ciężko mi się śmiać z takich memów. 80-letni dziadek bez kontaktu z rodziną i wykorzystany przez cwaniaczka.

Z drugiej strony niby faktycznie alimenciarz i pijus.

Czyli jak z George'em Floydem. Policjant bandyta sam się zneutralizował bo odstrzelił śmiecia, bandytę i ćpuna.

Win - win.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, blo3de napisał(a):

Ulala nawet Wipler "człowiek wyjdzie z PiSu ale PiS z człowieka nigdy" atakuje Batyra. 

Pięć lat temu oficjalnie nikogo nie poparli, ale za to uruchomili akcję #mimowszystkoduda, którzy przyczynili również do wygranej Dudy. Idą tą samą drogą, w ramach którego oficjalnie nikomu nie udzielą poparcia pod płaszczykiem zachowania neutralności, lecz przy tym odpalą akcję #mimowszystkonawrocki, żeby kuce ślepo podążające za swoimi idolami zagłosowały byle nie na Trzaskowskiego.

A jeszcze niedawno miało być oficjalne poparcie dla Nawrockiego na II turę od Mentzena. Jednak nadal podtrzymuję zdanie, że koniec końców poparcie Nawrockiemu Konfiarze udzielą.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, Spl97 napisał(a):

To mieszkanie to powinien oddać tylko i wyłącznie temu dziadkowi, od którego "przejął" to mieszkanie zamiast oddać na cele charytatywne

W sumie to Nawrocki je najpierw temu typowi kupił wiec lepiej by to mieszkanie wróciło do puli mieszkań komunalnych niż bezpośrednio do tego pana Jerzego.

• Like 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Co za debilne porownanie 
    • #Warzone sezon 1. Będzie osłabiony sbmm, podobnie jak w BO7 Częstszy balans broni. Zmiany kategorii i balansu perków. NERF Aim Assist Nowe tryby czasowe (LTM): Amped BR (tylko weekendy) oraz High Octane BR Rebirth Island: zimowe odświeżenie (Sezon 02)    
    • Tak, teraz widzę. Myślałem że to ta sprawa o której suchy pisał. Wybacz  
    • Dokładnie, ale to dalej bardzo dobre karciochy, więc można sobie na nich jeszcze siedzieć. Ja myślałem o 5070TiS, ale chyba można zapomnieć. Teraz mi chodzi po głowie, czy może nie kupić jakiejś 5070Ti/5080 na wszelki wypadek, bardziej bym się skłaniał ku 5070Ti. Niby jeszcze mi 12GB pamięci nie brakło, ale jak ma coś pójść nie tak i ceny pójść znacząco w górę Szkoda mi tylko wymieniać kartę dla samej pamięci i tylko 25% wydajniejszą, bo fanu z tego nie będzie  Troche tak, zwłaszcza jak Ty siedzisz dość długo na jednej karcie. Ale to jest patologia w wykonaniu nvidii co oni wyprawiają z tą pamięcią. 5060Ti, która jest w rasterze 25% wydajniejsza od 5 letniej 3060Ti ma tyle samo pamięci co 5080, gdzie 5080 z miejsca powinna mieć 24GB. Już nie mówiąc o 4060Ti 16GB i 4070Ti 12GB.
    • Wkleiłem @DaveCam Nawet cytowany @Jardier zachował się prawie tak samo niekonkretnie. Mam ci wyszukać wszystkich żeby zaspokoić twoje ego ? Chyba obaj nie wypełzliśmy spod jutubowego kamienia.   Wkleiłem linki twórców, którzy uważam że coś wnoszą, testują głębiej James Baldwin, @GamersMuscle     Zaraz zaraz, ja narzekam ? Narzekają wszyscy których nadzieje nie zostały spełnione. A potwierdzeniem tego punktu widzenia mają być jutubowe opinie. No to punktuję co to za osobistości będące autorytetami.   Jak jeżdżą w kółko w ukochany iRacing ... dobrze. Jak przejechali się w PMR i zjechali go od góry do dołu ... też dobrze. Jak zwracam uwagę, że to nie ma żadnego znaczenia ... już nie dobrze.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...