Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie u betonu :) Być może u wyborców Memcena stracił w oczach. Na wschodzie będzie miał solidne 70-80% poparcia, w Polsce twarde 25% jest pewne. 

W sumie racja ;[

Ogólnie rysuje się z tego takie coś, że znalazł se dziada z trudną sytuacją, zawarł z nim niekorzystną umowę na pożyczkę co skończyło się przejęciem mieszkania.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Camis napisał(a):

Zobaczymy dopiero 1 czerwca. 

Mam nadzieję, że będzie miał pierwsze zarzuty karne za oszustwa u notariusza a potem sukcesywnie dodawane. 

Edytowane przez Crew 900
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Przecież to by było karanie za zaradność… pomysł bardzo, bardzo zły i zachęcający do kombinatorstwa i pracy na lewo.

A obecnie państwo tego nie robi? :E Ja wiem czego tu się czepiasz, ale twierdzę że skoro już robią rozwiązania socjalne to niech to robią dobrze i po ludzku.
Ludzie i tak pracują na lewo oraz kombinują. 

Tymczasem za granicą potrafili umieszczać imigrantów w hotelach oraz wycieczkowcach i nie dziwię się że zachodni obywatele się wkurwili.
Oby wszyscy malarze zostali przyjęci na swoje kierunki, bo ktoś weźmie się za "inżynierów" i wznowi projekt mydło+, tym razem  o zapachu Afryki. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Koroluk przygotował orkę Memcena. Ciekawe ile on ma obrońców na tym forum? Przecież gość w minimalnym stresie nawet myli czy głosuje za czy przeciw danej ustawie, a łatwo go zestresować pytaniem nawet "co u niego". I on ma gadać z poważnymi politykami zagranicznymi? Gość ma psychikę 5 latka.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Wszystko na to wskazuje, że to był typowy mechanizm wykupywania mieszkań jaki był stosowany przez grupy... nie do końca etyczne :) :

https://www.rp.pl/polityka/art42289761-gazeta-wyborcza-karol-nawrocki-pozyczal-jerzemu-z-pieniadze-na-procent

Tak po ludzku bardzo to źle świadczy o Nawrockim...

PiS nie chciał dawać nikogo kojarzącego się z PiS... Szukali, szukali i jedyny co wydawało się, że będzie się nadawał to Prezes IPN nie kojarzony z bieżącą polityką, ale nawet on umoczony... Ja prd... PiS ma chyba naprawdę problem z ludźmi mającymi minimum etyki :) A wygrali wybory na fali tego, że politycy PO parę razy przy wódce poprzeklinali sobie i to była ich największa wina :) 

Nigdy więcej PiS w Polsce! I nigdy nie dopuśćmy do rządów Konfy ! Szkoda słów... Kupił mieszkanie warte 100000 za jakieś grosze i mimo obietnicy nawet się nie zajął seniorem... Ja bym takiego typa nie chciał nawet wśród znajomych, a co dopiero jako Prezydenta RP... Tu już nie chodzi o politykę, a po prostu jakieś ludzkie odruchy...

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubio napisał(a):

PiS nie chciał dawać nikogo kojarzącego się z PiS... Szukali, szukali i jedyny co wydawało się, że będzie się nadawał to Prezes IPN nie kojarzony z bieżącą polityką, ale nawet on umoczony... Ja prd... PiS ma chyba naprawdę problem z ludźmi mającymi minimum etyki :) A wygrali wybory na fali tego, że politycy PO parę razy przy wódce poprzeklinali sobie i to była ich największa wina :) 

To samo o Nawrockim powiedział Mentzen .:E Dodając że może i zrobił to poprawnie, ale wykorzystał człowieka.

Cóż, można znaleźć większe przewinienia PO niż narzekanie przy wódce. Ludzie po 8 latach jednych szuj, zapominają o drugich. Jak mówiłem... To tylko kwestia czasu aż będzie gorzej, a nie kwestia która z tych partii będzie rządzić.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano
59 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Po co te wyzwiska ktoś został skazany prawomocnym wyrokiem ?

32 minuty temu, hubio napisał(a):

Wszystko na to wskazuje, że to był typowy mechanizm wykupywania mieszkań jaki był stosowany przez grupy... nie do końca etyczne :) :

https://www.rp.pl/polityka/art42289761-gazeta-wyborcza-karol-nawrocki-pozyczal-jerzemu-z-pieniadze-na-procent

Tak po ludzku bardzo to źle świadczy o Nawrockim...

Nigdy więcej PiS w Polsce! I nigdy nie dopuśćmy do rządów Konfy ! Szkoda słów... Kupił mieszkanie warte 100000 za jakieś grosze i mimo obietnicy nawet się nie zajął seniorem... Ja bym takiego typa nie chciał nawet wśród znajomych, a co dopiero jako Prezydenta RP... Tu już nie chodzi o politykę, a po prostu jakieś ludzkie odruchy...

Co takiego złego ci ta konfederacja zrobiła?

A PiS wraca za 2 lata +/- do władzy dzięki działaniom KO i reszty koalicji 

Opublikowano
9 godzin temu, TheMr. napisał(a):

IMG_4405.png

9 godzin temu, Voodoo2 napisał(a):

@TheMr. miałem prawie identyczne zestawienie i wynik do tego co wkleiłeś :krejzol:

U mnie w zasadzie podobnie i też bardzo minimalna przewaga Biejat nad Trzaskowskim i też uważam się za centrowca. Prawda jest taka, że nawet podczas naszych dyskusji na forum widać, że część z nas by się dogadała gdybyśmy mieli rządzić wspólnie na jakimś poziomie :E

8 godzin temu, Áltair napisał(a):

Mnie wyszło "Brak bliskiego kandydata" :( Przy pominięciu kilku odpowiedzi. I inaczej niż w Latarniku.

Clipboard_05-15-2025_01.jpg

Nie chcę wyciągać zbyt pochopnych wniosków ale na podstawie tego podsumowania mam wrażenie, że twoje poglądy się trochę wzajemnie wykluczają. Z jednej strony oczekujesz głębszej współpracy z UE a z drugiej jednak pojawia się aspekt silnego poczucia wspólnoty narodowej.

Tymczasem z członkostwem w UE jest jak ze związkiem. Na początku takie ja i ty jest fajne ale z czasem widzicie, że razem tworzycie coś fajnego i coraz więcej chcecie robić razem i niejako samoistnie "ja" musi trochę ustąpić miejsca dla "my". Jeśli jest wam razem dobrze to z czasem przychodzi czas podejmowania poważniejszych decyzji i jedną z pierwszych jest zamieszkanie razem. Jak już zamieszkacie razem to zaczynacie wspólnie urządzać swoje mieszkanie/dom. Z czasem być może pojawia się potomstwo i wtedy "ja" schodzi na znacznie dalszy plan a "my" jeszcze bardziej zyskuje na znaczeniu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, voltq napisał(a):

Po co te wyzwiska ktoś został skazany prawomocnym wyrokiem ?

A co muszę czekać na wyrok by nazwać go śmieciem>? Od początku jak zaczął startować to mnóstwo smrodu jest wokół niego począwszy od niepłacenia rachunków za wynajem mieszkania po wyłudzenie mieszkania i jak dotąd 6 wersji wydarzeń które się nie kleją.  Tak krystaliczny jest jak cały pis...

Edytowane przez Crew 900
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

A obecnie państwo tego nie robi? :E Ja wiem czego tu się czepiasz, ale twierdzę że skoro już robią rozwiązania socjalne to niech to robią dobrze i po ludzku.
Ludzie i tak pracują na lewo oraz kombinują. 

Tymczasem za granicą potrafili umieszczać imigrantów w hotelach oraz wycieczkowcach i nie dziwię się że zachodni obywatele się wkurwili.
Oby wszyscy malarze zostali przyjęci na swoje kierunki, bo ktoś weźmie się za "inżynierów" i wznowi projekt mydło+, tym razem  o zapachu Afryki. 

No ale to jest głupie rozwiązanie. 
Mas mieszkanie komunalne do określonych dochodów - przekraczasz go zmienia mieszkanie i znowu ktoś biedny tam może zamieszkać.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, voltq napisał(a):

Co takiego złego ci ta konfederacja zrobiła?

Na całe szczęście nic bo nigdy nie rządziła, ale nie chcę żyć w katolandzie z ministrem zdrowia Kają Godek i min. oświaty Braunem (wiem - nie jest w konfie, ale jak uzyskają władzę to go wezmą).

Ponadto nie chcę aby Polska wyszła z UE bo dzięki UE żyję i to dosłownie, a nie w przenośni. Dzięki UE dostaliśmy 20 lat temu (jeszcze ze wspólnikiem) dotację do firmy. Ponadto byłem kiedyś w UPR i znam ludzi, którzy się tam pchają :) Mówiąc najogólniej - połączenie niedowartościowanych dzieciaków, z ludźmi z pewnymi ułomnościami intelektualnymi (mówiąc językiem korwina - idiotami :lol2:, on uważa to za normalne słowo). Nie ufam za grosz konfie, im ludziom. Co do programu to w niektórych kwestiach np. konkurencyjności NFZ czy wspierania przedsiębiorców mogę się jeszcze zgodzić, ale zasoby ludzkie w postaci mentzena oferującego najniższą krajową za harówkę 12 godzin dziennie, nie uznającego czasu wolnego + bossaka, katoland w czystej postaci z tą swoją żonką i za chwilę dziećmi - "polska "katolicka" rodzina" no i w zapleczu szalony korwin i nie mniej szalony gaśnicowy... Sorry, ale takim ludziom powierzyć władzę to jak przyśpieszony brexit i trumpizm połączony z oddaniem Polski rosji...

Niebezpieczni, nieodpowiedzialni ludzie... A w praktyce sami nie mają szans więc razem z PiS stworzyliby wzorowy katoland bo PiS na żadne antysocjalistyczne pomysły nigdy się nie zgodzi, ale na radykalne obyczajowe owszem. Oznaczać by to mogło rządy socjalistyczno- narodowe co samo to mrozi krew w żyłach... konfa głodna władzy nigdy nie była u koryta więc na wszystko się zgodzi byle siebie i swoich ludzi dopchać do stołków... Oni mają po 20-30-40 lat - wszyscy na dorobku. Razem z PiS zaorają nam Ojczyznę... Nie wolno do tego nigdy dopuścić!

Jeśli ktoś uważa, że za PiS było źle to za PiS+Konfa będzie 10 razy gorzej (wiem - ciężko sobie to wyobrazić)... :lol2:

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, Camis napisał(a):

Pięknie ich zmiażdżył, Rafał Trzaskowski miał rację ci dziennikarze TVp myśląc że robią dobrze działają przeciwko niemu , przegra przez takie sytuacje prezydenturę 

Opublikowano

@Camis nie wiem czy teraz pójdę, ale jak faktycznie w II turze taka niewielka różnica pomiędzy Trzaskiem a Nawrockim to znów trzeba ratować Polskę i mobilizować wszystkich żeby poszli głosować na Trzaska. Ja oczywiście pójdę.

Być może taka mała różnica w sondażach zmobilizuje dużą grupę wyborców bo myślałem, że ma z 10% przewagi to nie wiem czy bym szedł w II turze, a tak to pójdę.

• Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, voltq napisał(a):

Pięknie ich zmiażdżył, Rafał Trzaskowski miał rację ci dziennikarze TVp myśląc że robią dobrze działają przeciwko niemu , przegra przez takie sytuacje prezydenturę 

Oni sami siebie miazdza. Po akcji z Janoszek i Derpienski, mogli przez chwile zlapac oddech i sie zastanowic nad soba, ale nie - nawet jasny trolling z iloscia 4mln podpisow podali dalej za pewnik :E 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

Jeśli przegra to przez aktualnie rządząc kolegów. Największą przeszkodą dla Czaskowskiego może być mała frekwencja. Tusk dużo obiecał, a wyszło  jak zawsze. A wystarczyło ruszyć z jakimś dużym tematem np. rozpocząć budowę CPK, elektrowni atomowej czy zwiększyć kwotę wolną od podatku lub urealnić II próg podatkowy. Powtórki z Jagodna raczej nie będzie, ludzie są zmęczeni polityką.

• Like 1
Opublikowano

Sztab PO/KO niezmiennie słaby od 2015 roku. Ja nie wiem czemu Tusk tam nie robi porządku, przecież to widać nawet przez osoby średnio śledzące politykę. 

A co ma duży temat do prezydenta? Wybór prezydenta to silna polityka zagraniczna zgodna z kierunkiem rządu, podpisywanie ustaw i stanie na straży prawa. A tutaj większości sztabów pomyliły się chyba wybory… 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...