Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, kubikolos napisał(a):

przeciez jak tylko KO zdobedzie cala wladze i prezydenta ktory niczego nie zablokuje

to PIS zostanie natychmiast rozliczony i powsadzany do wiezien

wiec jak maja zdobyc sejm w 2027? prosto z wiezienia?

ladnie sie pali u okopanych ze juz tak odlatuja XD

:dj:

No a co ma piernik do wiatraka? Przecież prokuratura na podstawie obowiązującego prawa może już teraz postawić zarzuty i tu wetowanie ustaw nie ma żadnego odniesienia. No chyba, ze masz na myśli, że Nawrocki hurtowo ułaskawi wszystkich pisowskich bandytów. No to tak - wtedy masz rację. Dlatego nie wolno dopuścić Nawrockiego do władzy. Kolejny powód.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

Ej. Ja całkowicie zapomniałem o ułaskawieniu... Nawrocki ułaskawi pisowców jeśli zostaną skazani... 

Kurde, najgorsze jest właśnie to że prezydent jest powiązany z partią. Do cholery on powinien być samodzielną jednostką... 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Kurde, najgorsze jest właśnie to że prezydent jest powiązany z partią. Do cholery on powinien być samodzielną jednostką... 

Trzeba było głosować na mentzena jego partii nie grozi w najbliższym czasie sprawowanie samodzielnej władzy

Opublikowano
3 minuty temu, leelooo napisał(a):

no z calym szacunkiem, ale jesli ktos uwaza, ze konfa madrze rozegra druga ture oddajac glosy na czlowieka pisu, ktory przez 8 lat och spychal do kata, to znaczy, ze albo nie pamieta, albo udje. To nie polityka, to syndrom sztokholmski :hmm:

Za szybko wyciągasz wnioski. Kto powiedział że komuś je oddadzą? To by było totalne zaprzeczenie jego własnych słów sprzed bodajże tygodnia, że z szacunku dla wyborców nie będzie ich głosów sprzedawał.

Jeśli to rzeczywiście zrobi, to koleś momentalnie przegra poparcie, które właśnie sobie zrobił. Ale jeśli zamiast tego zaprosi obu Panów, a potem ich ośmieszy i oskarży o kupowanie głosów dla własnych korzyści, u siebie w studiu, we własnym programie, to wygra podwójnie.

Poczekajmy na rozwój sytuacji. 

Opublikowano
3 minuty temu, leelooo napisał(a):

nie nie mowi, ze kazdy z tatuazem to gangster, ale jak kandydat na prezydenta nosi plecy jak z serialu Wiezien, to warto chociaz zapytac, co tam jest, skoro ukrywa to lepiej niz majatek z oswiadczenia :heu: bo moze nie gangster, a klaun polityczny, to juz bardziej trafione xD

Jakie to ma znaczenie co ja mam na plecach? , ja mam nagą kobietę wytatuowana na plecach i co z tego ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, voltq napisał(a):

Czyli wg ciebie wszyscy którzy maja tatuaże to gangsterzy ? 

Tak

Według mnie po raz kolejny pokazujesz poziom planktonu którym jesteś. I nie mam zamiaru podawać Tobie argumentów czy faktów, bo i tak ich nie zrozumiesz. Dawaj emotkę confused lepiej, czekam. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Według mnie po raz kolejny pokazujesz poziom planktonu którym jesteś. I nie mam zamiaru podawać Tobie argumentów czy faktów, bo i tak ich nie zrozumiesz. 

Skoro ja jestem niewykształconym ciemnogrodem to może inni by zrozumieli i przekonali się do twoich argumentów których jeszcze ani razu nie podałeś , aktualnie twoje działania powodują ośmieszanie platformy obywatelskiej i rafała trzaskowskiego , jednocześnie zachęcają do głosowania na Karola Nawrockiego , chyba że to twój cel

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Za szybko wyciągasz wnioski. Kto powiedział że komuś je oddadzą? To by było totalne zaprzeczenie jego własnych słów sprzed bodajże tygodnia, że z szacunku dla wyborców nie będzie ich głosów sprzedawał.

Jeśli to rzeczywiście zrobi, to koleś momentalnie przegra poparcie, które właśnie sobie zrobił. Ale jeśli zamiast tego zaprosi obu Panów, a potem ich ośmieszy i oskarży o kupowanie głosów dla własnych korzyści, u siebie w studiu, we własnym programie, to wygra podwójnie.

Poczekajmy na rozwój sytuacji. 

Wedlug mnie tak, zaprosi obu, zaora Trzaska sucharem u zusie, nawrockiemu wytknie kawalerke, a potem sam zostanie krolem.. 

Problem w tym, ze to chodzi o druga ture wyborow i bez realnej strategii jego 15% poparcia rozpusci sie jak konfa w koalizji z kaczym. 

Niby zaden z jego wyborcow nie chce byc przystawka, ale robia dokladnie wszystko zeby nia zostac 

Opublikowano
Teraz, leelooo napisał(a):

Wedlug mnie tak, zaprosi obu, zaora Trzaska sucharem u zusie, nawrockiemu wytknie kawalerke, a potem sam zostanie krolem.. 

Problem w tym, ze to chodzi o druga ture wyborow i bez realnej strategii jego 15% poparcia rozpusci sie jak konfa w koalizji z kaczym. 

Niby zaden z jego wyborcow nie chce byc przystawka, ale robia dokladnie wszystko zeby nia zostac 

Rozpuści? W 2023r. w parlamentarnych ponad 7%, w 2025r. w prezydenckich prawie 15%- jak dla mnie to jest dobra tendencja wzrostowa, świetny prognostyk na przyszłość. Wystarczy trzymać się tego, co się obiecuje swoim wyborcom, a nie sprzedawać swoich wyborców za jakieś obietnice. 

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Kolejny który mówi o argumentach, ale żadnych nie podaje. Blacklista. 

Widzę, że ominęło cię 20 stron rozmowy z Voltq który został zasrany argumentami i żadnych nie przyjął, przykro mi z tego powodu. I to na każdym temat dostępny. To jest człowiek bez wiedzy na każdy temat, idealny przykład Dunninga-Krugera, nie mam zamiaru marnować czasu wklejać mu argumentów czy faktów których nie zrozumie, on musi cofnąć się do podstawówki żeby zrozumieć to co czyta. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, leelooo napisał(a):

W liczbach bezwzględnych Mentzen dostał prawie 3x tyle głosów co bosak a Braun dostał prawie tyle samo co Bosak , czyli co mniej 3 krotnie powiększyli poparcie a może i nawet 4 krotnie liczyć Brauna , ale @leelooo to jest kolejny mistrz logiki po świetnym wystąpieniu @TheMr.  

bosak.jpg

mentzenbraun.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Rozpuści? W 2023r. w parlamentarnych ponad 7%, w 2025r. w prezydenckich prawie 15%- jak dla mnie to jest dobra tendencja wzrostowa, świetny prognostyk na przyszłość. Wystarczy trzymać się tego, co się obiecuje swoim wyborcom, a nie sprzedawać swoich wyborców za jakieś obietnice. 

Raczej ten wzrost z 7 do 15, to nie strategia, tylko efekt spolecznego protestu wobec popis i nie znaczy to, ze konfa nagle stała sie siłą zdolna rzadzic. Batyr to produkt pisu, nie przypadek. Kazdy jego ruch jako prezydenta to bedzie parasol ochronny dla ludzi z obozu dudy, nie bez powodu nie krytykuje ziobry, sasina czy bylego krola orlenu.

Głos na Rafała, to nie akt ideologiczny, tylko strategiczne przeciwdziałanie dalszemu zawłaszczaniu panstwa przez aparat jaki stowrzyl pis. Jesli elektorat Mentzena marzy o realnym wpływie, to musi najpierw przerwac ciaglosc tej machiny, a dopiero potem budowac swoja siłe. Inaczej za 5 lat znow bedziecie sie cieszyc z 15%, tylko juz jako tło koalicji zjednoczonej prawicy 2.0, z konfa jako cichym wspolnikiem. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, voltq napisał(a):

Mam nie iść na wybory ale @Spl97 @Badalamann @Badalaman @VRman @GordonLameman itd robią tak dobra pozytywną kampanię dla Nawrockiego na tym forum że mogą mnie przez te pozostałe dni przekonać żebym jednak na niego oddał głos pomimo że ostatnio głosowałem na PiS w 2005 roku jak jeszcze wydawało się że to normalna partia z normalnymi ludźmi

Wiesz, Gordonowi jakiś miesiąc temu udała się ta sztuka nawet w stosunku do mnie, zagorzałego od lat sympatyka PO :) Jak mnie wyśmiał z innymi jaki to mam marny biznes, że mnie nie stać na te składki zdrowotne i w ogóle jak śmiem domagać się spełnienia obietnic wyborczych... :) Natomiast Gordon z tego co wiem nie jest w sztabie Trzaska. To osoba, która głosowała chyba na Lewicę. Chce zniszczyć PO-PiS, zresztą jak ty, więc sobie uświadomiłem, że trudno żebym przez to nie ratował Polski przed Nawrockim :) 

Jeszcze raz powtórzę - ten człowiek (oczywiście Nawrocki, a nie Gordon :) ) nie wzbudza we mnie krzty zaufania i sympatii, którą np. bardzo miałem na początku do Dudy mimo, że na niego nie głosowałem. Jeśli zostanie Prezydentem to będzie najgorszy Prezydent w historii - zobaczycie. Doszło do tego, że bardzo żałuję, że jednak Mentzen nie wszedł do tej II tury bo bym się tak bardzo nie bał.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, TheMr. napisał(a):

Widzę, że ominęło cię 20 stron rozmowy z Voltq który został zasrany argumentami i żadnych nie przyjął, przykro mi z tego powodu. I to na każdym temat dostępny. To jest człowiek bez wiedzy na każdy temat, idealny przykład Dunninga-Krugera, nie mam zamiaru marnować czasu wklejać mu argumentów czy faktów których nie zrozumie, on musi cofnąć się do podstawówki żeby zrozumieć to co czyta. 

19 minut temu, TheMr. napisał(a):

Według mnie po raz kolejny pokazujesz poziom planktonu którym jesteś. I nie mam zamiaru podawać Tobie argumentów czy faktów, bo i tak ich nie zrozumiesz. Dawaj emotkę confused lepiej, czekam. 

50 minut temu, TheMr. napisał(a):

No to zbieranina szurów wiadomo na kogo pójdzie głosować :E 

mr.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, leelooo napisał(a):

Raczej ten wzrost z 7 do 15, to nie strategia, tylko efekt spolecznego protestu wobec popis i nie znaczy to, ze konfa nagle stała sie siłą zdolna rzadzic.

I jeszcze przez jakiś czas nie będzie, ale z czasem to się może zmienić. Wszystko zależy od tego, co zrobią dalej. Wyniki 1 tury to jest czerwona kartka dla koalicji, sygnał ostrzegawczy, i kolejnego nie będzie. Dali 100 obietnic z których spełnili nie wiem, 10?, a zamiast tego jedyne co ich interesuje to rozliczenia immunitety aresztowania komisje śledcze itd. 

Przeciętnego Kowalskiego interesuje to, czy ma pieniądze na życie, ma z czego zapłacić ratę kredytu, czy jego dziecko ma miejsce w przedszkolu, a lekarz go przyjmie kiedy jest chory, a nie czy Jaro straci immunitet i zapłaci karę bo kogoś uderzył pod pomnikiem swojego brata albo że jakiś koleś z PiSu będzie miał rewelacyjnie medialne aresztowanie.

Serio ludzie, to nie jest trudne do zrozumienia, niech się zajmą Polską a nie pierdołami. 

Opublikowano
44 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Jak to co ma nabazgrane? Gangsterskie malowidła :E Od samego Bu :E 

Kiedyś w dawnych czasach był taki zwyczaj w sejmie, że nawoływano do ściągania gaci. W wiadomym celu, tak aby potwierdzić pochodzenie. Teraz niech kandydaci staną w samych gaciach i pokażą czy mają dziary, a jeśli tak, to jakie :D

Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

W liczbach bezwzględnych Mentzen dostał prawie 3x tyle głosów co bosak a Braun dostał prawie tyle samo co Bosak , czyli co mniej 3 krotnie powiększyli poparcie a może i nawet 4 krotnie liczyć Brauna , ale @leelooo to jest kolejny mistrz logiki po świetnym wystąpieniu @TheMr.  

bosak.jpg

mentzenbraun.jpg

Akurat liczby z 2020 to ciekawostka histyczna dla mnie, ale totalnie nietrafiona w obecnym kontekscie. Mentzen nie jest Bosakiem, bo nie budowal swojej kampanii na rozsadku, tylko na algorytmie tiktoka. I dokladnie tak samo rozmyje sie poparcie, jak wejdzie z kaczym, ktory go zmieli w spolke. 

A co do liczb, to 15% zebral, ale to glos sprzeciwu wobec systemowi, nie zaufania. Zaufanie nie buduje sie z zdjeciem z kontenerem na smieci i sloganem nie płacę VATU!, W grugiej turze ten głos sie rozwarstwi. Czesc zostanie w domiu, czesc z glowa wybierze Trzaska zeby nie oddac panstwa z powrotem pisowi w nowym opakowaniu. 

Wiesz kto realnie cos zyska w 2 turze? Ten, kto pokaze klase i strategie, a nie ten kto przez 8 lat siedzial cicho, a teraz chce zostac krolem, bo nie umie z nikim wspolpracowac. 

Opublikowano
19 minut temu, voltq napisał(a):

Trzeba było głosować na mentzena jego partii nie grozi w najbliższym czasie sprawowanie samodzielnej władzy

Nie potrafię brać tego typa na poważnie. 

Teraz wybory prezydenckie. Tylko 2 osoby lądują w drugiej turze. 

Mam nadzieję, że konfederacja w 2027 będzie miała takie samo lub jeszcze większe poparcie. Tak samo jak wszystkie partie poza KO I PiS. 

Mam nadzieję, że wtedy, gdy rozdane zostaną mandaty, i modlę się o to, że mniej niż 50% mandatów przypadnie Popis, ludzie zauważą, że rzeczywiście Można głosować na kogo się chce, a nie na tego kto może wygrać. Bo tak powinny wyglądać wybory. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, michasm napisał(a):

modlę się o to, że mniej niż 50% mandatów przypadnie Popis, ludzie zauważą, że rzeczywiście Można głosować na kogo się chce, a nie na tego kto może wygrać. Bo tak powinny wyglądać wybory. 

To będzie piękny dzień dla Polski, gdy ludzie w końcu to zrozumieją. 

Edytowane przez Element Wojny
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...