Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie rozmowy Nawrockiego z Mentzenem. Mentzen często wytyka błędy PiSu. Nawrocki ciągle broni się tym, że nie jest członkiem PiS, mimo że jest wyborem Kaczyńskiego.

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Keyser_Soze napisał(a):

Ogólnie leję na drugą turę, ale wku*wia mnie, że jakiś szczoch z konfederacji robi sobie debaty, a te cwele uczestniczą w tym.

Kiedyś niedopomyślenia.

Taki mamy klimat, że Konfederacja ma te 15-20%.

Ale syf z negowaniem drugiej tury możesz sobie darować.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Oglądam te spotkanie i widać, że Nawrocki wszystko powie, żeby tylko wygrać. Jest kompletnie nieszczery. Czuć obawę przed kaczorem i wstrzymuje się z krytyką PiSu. Wspomnienie, że stoi za nim Solidarność to wada, nie zaleta w obecnych czasach.

P.S: Ten uśmiech na twarzy Nawrockiego, gdy Mentzen wspomniał o latach 90 i laniu się po ryju na blokowisku :E

Jak Memcen wsiadł na ekonomię to Nowogrodzki się zesrał a jak gadka o praniu po ryjach to aż płonie fachowością.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Tutaj bylo dosc nudno i przewidywalnie, ale czekam na 2giego kandydata - ciekawi mnie jakie pytania zagadki przygotuje Slawek dla Trzaska, bankowo bedzie o jego zmianach w pogladach i wypowiedziach z 2020 ze rzad i prezydent nie moga byc z tej samej partii :) 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Tutaj bylo dosc nudno i przewidywalnie, ale czekam na 2giego kandydata - ciekawi mnie jakie pytania zagadki przygotwuje Slawek dla Trzaska, bankowo bedzie o jego zmianach w pogladach i wypowiedziach z 2020 ze rzad i prezydent nie moga byc z tej samej partii :) 

Jak dla mnie powinien powiedzieć prawdę i tyle.

Że nie zgadza się z tymi punktami, ma inne zdanie.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Szambo napisał(a):

Jak dla mnie powinien powiedzieć prawdę i tyle.

Że nie zgadza się z tymi punktami, ma inne zdanie.

Alez oczywiscie, pierwsze pol godziny bedzie jechanie z kartki na z gory przygotowane pytania - mnie ciekawi tylko ta druga czesc, pytania na ktore nie bedzie przygotowany :) 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Taki mamy klimat, że Konfederacja ma te 15-20%.

Ale syf z negowaniem drugiej tury możesz sobie darować.

No ciekawe dlaczego do tego doszło, może trzeba patrzeć na to czego chcą ludzie, a nie wprowadzać im to czego nie chcą. To jest sranie na podwaliny demokracji. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Alez oczywiscie, pierwsze pol godziny bedzie jechanie z kartki na z gory przygotowane pytania - mnie ciekawi tylko ta druga czesc, pytania na ktore nie bedzie przygotowany :) 

Mi brakowało najważniejszego akcentu:

Co zrobi takiego Trzaskowski/Nawrocki, że młodzi nie będą mieć przerąbane w życiu.

Odbiorcami tej rozmowy są młodziaki sfrustrowani tym, że tyrają za minimalną, laski ich nie chcą a rodzice się wnerwiają, że ciągle z nimi mieszkają.

I w pytaniu o nowe podatki oczywiście, że zabrakło "docisnę śrubę zachodnim przedsiębiorstwom, które unikają opodatkowania"

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

Tyrają za minimalną.

Która akurat jest nielogicznie wysoka. Ja wiem, że biznesmeni są, jacy są, ale części trudno dawać wyższe stawki, jak ZUS pobiera taki duży haracz.

60% tej minimalnej to są składki.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• o to przepraszam za wprowadzenie w błąd, bo 2 dni temu jeszcze była chyba ta promka aktywna. Faktycznie 2 raty gratis stacjonarnie, a online 1 rata. Źle doczytałem sms'a  Widocznie po ostatnim takim rzucie nie spodziewali się takiego nawału rat. Za gpu miałem czekać do 14 dni, a doszło po 7 dniach od zamówienia
    • Nie bronię piracenia. Jednakże pamiętam okres jak rynek u nas w kraju rozwijał się. Ludzie nawet nie wiedzieli co to jest "pirat". Znajomy coś miał na płycie, to się normalnie pożyczało. Czy np. bazary, sam na takowych kupowałem kartridże (choć mówiłem wtedy dyskietki) do Pegasusa. Czy to było legitne? Nikomu nawet przez myśl takie pytanie nie przeszło. To były inne czasy. Zazwyczaj to była nawet jedyna forma aby cokolwiek dostać u nas. Baaa... w ten sposób jakoś rynek w ogóle się rozkręcił, ponieważ ludzie kojarzyli już pewne marki. Natomiast problemów z zabezpieczeniami, które powodowały problemy u osób z oryginalnymi kopiami również nie brakowało. Złodziejstwo jest w sumie dzisiaj nawet jakby zalegalizowane. Kupujesz pełny produkt AAA za ponad 300zł i co? Czekasz pół roku na łatki aż naprawią grę. Dokładasz kolejne $$$ do mikrotransakcji i innych DLC zapowiedzianych o zgrozo jeszcze przed premierą podstawki. Jeszcze oczywiście po czasie mogą wyłączyć tryby sieciowe albo w ogóle grę ci wywalić z konta. A Windows? Kupujesz licencję i dostajesz reklamy w płatnym systemie i strach przed każdą aktualizacją obecnie czy coś znowu nie przestanie działać. Tak samo streamingi dzisiejsze filmów czy muzyki. Na początku to było fajne jak był np. tylko Netflix i Spotify. W jednym miejscu wszystko, ale inni zechcieli zarabiać i teraz jest multum platform i płacenie kilku abonamentów, bo jedno jest tu, drugie tam itd. No i oczywiście problem zniknięcia z biblioteki jak najbardziej możliwy. To nie jest twoje, ty tylko wypożyczasz to co jest w danej chwili. Jakiś czas temu gdzieś był artykuł, że piracenie filmów znowu rośnie, gdzie około 10 lat temu zaczęło maleć. Właśnie dlatego, ludzi nie stać na płacenie po kilka abonamentów. Branża rozrywkowa sama się zakopuje obecnie. Te korporacje rozrosły się do tak niebotycznych rozmiarów, że mają w poważaniu klienta. Dla nich liczy się tylko zarobek. Jak coś czasem zrobią "miłego", to tylko po to aby przykryć inny problem.   Kij ma dwa końce pamiętaj.
    • @Gret  Recenzent auta sam nie wie jak się je obsługuje 😂 Mazda ma przycisk w manetce kierownicy. Jedno wciśnięcie uruchamia wycieraczki. Podwójne wciśnięcie pozwał wybrać szybkość wycieraczek rolką, która przestawiasz szybkość wycieraczek 1, 2 i 3z Wciśnięcie i przytrzymanie przycisku przez 1 sekundę wywołuje wycieraczki razem z płynem.   
    • Jakoś nie wygląda mi to na Total Wara. Mapa kampanii wygląda na jakieś niedorobione Stellaris a bitwy jak jakieś podrzędne RTS.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...