Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, hubio napisał(a):

Raportuj... :rotfl: Napisałeś mi, że się mylę. Podałem stronę bo sam nie jestem ekonomistą zresztą jak i ty. Więc nie przyznałeś mi racji tylko piszesz o raportowaniu do KAS :) 

Naprawdę czasami wiara w to, że się na wszystkim zna przeszkadza, a nie pomaga...

Raportować go powinien ten doradca :) 

Ja nie mogę. 

Nie znam się na wszystkim, ale tym tak :) 

Opublikowano
Cytat

Jako wyborca Zandberga który i tak pójdzie i z niechęcią odda ten głos na trzaskowskiego ogromnie bawi mnie jak po 1.5 rządu tak marnego i robiącego tak niewiele, teraz kiedy wyborcy pokazali PO środkowy palec znowu zaczyna się klasyczne naganianie do walki o polske, o życie, o wyższe dobro, o jedyną słuszną sprawę.

Czyli coś co robi dobrze dwóm największym partiom. W d*pie mamy te wasze lewicowe, zandbergowe, czy nawet mentzenowe i inne postulaty, teraz MUSICIE DAĆ NAM GŁOS bo PRZECIEŻ PIS JEST ZŁY i to jest jedyne co oni oferują po tylu latach xD Przez 8 lat rządu pis i 1.5 roku własnego to jest jedyne co mogą dać - że ten drugi z obozu nie wygra xD

Wtóruje temu wiele userów jak i portale w stylu wyborczej. Zaczyna się narracja że w sumie społeczeństwo głupie bo nie głosuje jakbyśmy chcieli na naszego miałkiego kandydata. Że niewykształcone albo młode i głupie. Drodzy państwo z telewizji i PO, to wy znowu jesteście mentalnie w 2015 roku i niczego się nie nauczyliście na własnych porażkach.

Czego bym chciał to wygranej trzaskowskiego bo chce żeby ten rząd nie miał tłumaczenia że prezydent nie nasz więc nie mogliśmy nic zrobić. Niech rządzą w pełni i zobaczymy czy coś zrobią przez pozostałe 2.5 roku. Ideologicznie daleko mi do konserwy nawrockiego. Jeśli jednak wygra mam nadzieję że o najmniejszy włos, tak małą większością jak tylko możliwe bo nie widzę innego bodźca do działania dla obecnej koalicji niż oddech porażki w następnych wyborach który musi im chuchać na karki.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ostatni-gasi-światło.2410635/post-193291322

Oni chcą przewalić:

1747729633924-png.9273418

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

xDDDDDDDDDDD

image.png.bcda4f9d0535f961fa4b12a49c518456.png

Chciałbym żeby Mentzen podczas wywiadu zapytał Nawrockiego o tatuaże. Co na nich jest co symbolizują itp xD ale by sie Grażynki zdziwiły.

7 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Nawrocki już zadeklarował, że podpiszę?

Jeszcze nie został prezydentem a już go łapsko swędzi żeby coś podpisać jak długopis :D

Edytowane przez Michaelred
  • Haha 4
Opublikowano

z cyklu zle sie zestarzalo XD

3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Ten który ją podpisze NIE ZASŁUGUJE na bycie prezydentem,

Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli nie podpisze to nie przegra tylko wygra, wygra poparcie wielu osób. Ludzie na ogół nie lubią kandydatów z kręgosłupem i poglądami z gumy. Ostatnie czego chce strona demokratyczna to kolejnego długopisa.

1 godzinę temu, Szambo napisał(a):

Jak dla mnie to powinien Trzaskowski pokazać jakie ma zdanie.

Nawet jak nie podpisze... niech powie, że sorry z tym sie nie zgadza i tyle.

Niech przegra z klasą, a nie walczy o przegrany elektorat, który i tak zagłosuje na Nawrockiego.

a tu trzask juz zadeklarowal ze idzie i zgadza sie z wiekszoscia punktow XDDDDDDD

ale musi przepalac styki u okopanych

:dj:

9 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Nawrocki już zadeklarował, że podpiszę? :lol2: Żeby się nie zdziwił, że Mentzen trollowal, żeby ich ośmieszyć i pokazac jaka funkcje będą pełnić- pióra. 

samo to ze Mentzen jako gospodarz bedzie odpytywal dwoch kandydatow POPIS to juz jest 11/9 XD

• Like 3
Opublikowano
50 minut temu, Kris194 napisał(a):

To powinno wystarczyć każdemu Polakowi, żeby w II turze zagłosować za Trzaskowskim. To, że tak nie jest pokazuje jak bardzo zdemoralizowana jest duża część społeczeństwa.

Sorry, nie jestem zupełnia za Nawrockim, ale ta narracja o "gangsterce" to chyba przesada.

Czy koleś jest skazany jakimś wyrokiem? Był w ogóle o cokolwiek podejrzany?

Te teksty o "gangsterze", złodzieju itd. brzmią jak ostatni krzyk rozpaczy.

Nie tędy droga w walce z nim.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, kubikolos napisał(a):

a tu trzask juz zadeklarowal ze idzie i zgadza sie z wiekszoscia punktow XDDDDDDD

No ja uważam, że to źle.

Ma iść i powiedzieć wprost, że wprowadzi Aborcje do 12-stego tygodnia.

Ta walka już jest przegrana... nie ma sensu już się umizgiwać.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, hubio napisał(a):

No niestety:

Zwrot w sondażu. Nawrocki wychodzi na prowadzenie

https://wiadomosci.wp.pl/zwrot-w-sondazu-nawrocki-wychodzi-na-prowadzenie-7158731526326976a

Spokojnie, jeszcze nic nie jest przesądzone. Patrioci (ci faktyczni a nie tylko na papierku) od prawa do lewa nie pozwolą, żeby władzę w pałacu przejął gangus. Będzie ogromna mobilizacja, to jedno jest pewne. Powinno teź paść wyraźne przepraszam za te 1,5 roku i konkrety ze strony Tuska jako premiera.

Pamiętajmy, że w Rumunii też się wydawało, że już po ptakach a wyszło lepiej niż niejeden się spodziewał.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Czyli ci konkretni wyborcy są tyle warci co Zandberg.

No nie powiedziałbym, bo to w 100% wina KO.

Elektorat Zandberga to głównie ludzie rozczarowani tym, że Tusk ich oszukał.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

W koalicji z PiS PiS już doszczętnie pożarł Kukiza. To samo czeka konfę, która nadal nie jest na tyle mocna, jeśli wejdą wraz z PiS-em w koalicję.

Nie ma jeszcze takich planów ale widzę że jak zwykle wy wiecie wszystko o wszystkim wszędzie byliście wszystko widzieliście, już z góry wiecie jakie będą wyniki wyborów kto kogo pożre itd 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Ten sondaż w piątek był robiony, czyli tuż przed I turą.

otoz to, powinno wyjsc tak, to byly dobre sondaze

fb_img_1747673587255-jpg.9270269

4 minuty temu, Szambo napisał(a):

No ja uważam, że to źle.

Ma iść i powiedzieć wprost, że wprowadzi Aborcje do 12-stego tygodnia.

Ta walka już jest przegrana... nie ma sensu już się umizgiwać.

nie jest przegrana, bedzie klamal i zmienial zdanie tak jak to robil do tej pory, tak sie wygrywa w politycy

bo zelazny elektorat wszystko wytrzyma

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

No nie powiedziałbym, bo to w 100% wina KO.

Elektorat Zandberga to głównie ludzie rozczarowani tym, że Tusk ich oszukał.

Środowisko KO też jest rozczarowane ale nie odmrozi sobie uszu na złość mamie.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@hubio

Piszesz jakby tylko jeden kandydat był szują, ale jest dwupak. :E

Mnie interesuje co poza tym i dziwię się, że komunistów potrafisz zrozumieć i wybaczyć, bo wprowadzili nas do struktur międzynarodowych, a tu się prujesz do jednego polityka, a drugiego prawie że lubisz, nie widząc licznych wad, nie mówiąc o powiązaniach.

Dla mnie komuniści nigdy się nie odkupią, póki nie odejdą z polityki lub będą ją prowadzić w zupełnie nowej jakości, bez wybijania się po znajomościach, z tą samą postawą. Do NATO i umów międzynarodowych i tak by doszło, bo co? Niekomuniści niby dążyliby w stronę Rosji? :E

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

Jakby tylko to forum głosowało to Trzaskowski miałby wygraną w kieszeni. Na dzień dzisiejszy ma 68% :) 

Wątpię. Na forum są setki osób oprócz krzykaczy z politycznego.

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, kubikolos napisał(a):

z cyklu zle sie zestarzalo XD

:dj:

samo to ze Mentzen jako gospodarz bedzie odpytywal dwoch kandydatow POPIS to juz jest 11/9 XD

Zmień płytę bo ten repertuar już dawno się nudny zrobił.

• Upvote 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...