Asrock wydał nowy, głośny bios w związku z tymi upaleniami i stwierdziłem że w końcu czas na update. Przesiadka ze stareńkiej AGESY (ostatni bios przed Ryzenami 9000) więc idealna okazja żeby znowu spróbować 6400 1:1. Wcześniej zdarzały się błędy w TM5 niezależnie od ustawionego vSOC no i wyniki w benchmarkach nie były stabilne także sobie dałem spokój. Na nowym biosie niezły zonk bo wygląda na to, że 6400 działa teraz bez zająknięcia i to na niskim vSOC 1.2. Polecam sprawdzić te nowe biosy u siebie .
Przeszło 2h anta absolut i 3h VT3 więc jak dla mnie można uznać za stabilne. Coś ewentualnie można tu poprawić? Nie chciałem wszystkiego jakoś mega zacieśniać, ale może coś warto powalczyć?
Ja jestem "kolekcjonerem" Moje Lightning 980Ti użyte przez parę dni jak było nowe,i teraz siedzi w szafie od 10 lat.
Ja mam Alphacool 2000, jak dobrze pamiętam. Potem jak kupiłem 3090 Kingpina, to trzymałem go na AIO i już do tematu chillerów i nawet custom LC nie wróciłem. Za dużo roboty.
Myślę teraz o Corsair Air 5400, żeby może tam wsadzić rad, bo ma swoje własne odizolowane miejsce, ale muszę sprawdzić wszystkie wymiary wcześniej.
Rekomendowane odpowiedzi