Radio Tirana 1 264 Opublikowano Niedziela o 14:33 Opublikowano Niedziela o 14:33 Uprzedzam, że wpadam w wątek nie czytając poprzednich postów, gdyż nie chcę sobie przypadkiem czegoś zaspojlerować. Odpaliłem dziś pobieranie Residenta Requiem i przy okazji odkryłem, że na Steamie mam też Resident Evil 4 (2023). W jakich okolicznościach przyrody ta gra pojawiła się na moim koncie to nie wiem, ale pytanie brzmi: od której części (z tych dwóch) zacząć jako człowiek, który nigdy wcześniej nie miał styczności z serią Resident Evil?
VRman 3 234 Opublikowano Niedziela o 14:43 Opublikowano Niedziela o 14:43 Pikseloza widoczna na filmiku będzie gorsza w VR i gość ma 4090, więc radzę nie oczekiwać cudów, szczególnie jeśli ktoś nie trawi niższych rozdzielczości (na szczęście się do nich nie zaliczam ) med-high setting, DLSS performance.
leven 810 Opublikowano Niedziela o 14:55 Opublikowano Niedziela o 14:55 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Zdejmij go. Celownik kolimatorowy jest jak najbardziej w porządku i to w każdej grze. Wyostrza, nieco przybliża i skupia celność. Służyłem w wojsku, coś na ten temat wiem 3
Jaycob 2 049 Opublikowano Niedziela o 14:57 Autor Opublikowano Niedziela o 14:57 A walczyłeś z zombiakami? No właśnie. 26 minut temu, Radio Tirana napisał(a): od której części (z tych dwóch) zacząć jako człowiek, który nigdy wcześniej nie miał styczności z serią Resident Evil? Duże wyboru to tu nie masz - z tych dwóch oczywiście zacznij od "czwórki". 1 1
ODIN85 3 981 Opublikowano Niedziela o 15:07 Opublikowano Niedziela o 15:07 (edytowane) 13 minut temu, leven napisał(a): Celownik kolimatorowy jest jak najbardziej w porządku i to w każdej grze. Wyostrza, nieco przybliża i skupia celność. Służyłem w wojsku, coś na ten temat wiem To chodzi o to że jak grasz tpp i go masz to Ci zmienia widok na fpp. Edytowane Niedziela o 15:09 przez ODIN85
leven 810 Opublikowano Niedziela o 15:18 Opublikowano Niedziela o 15:18 (edytowane) No bo tak działa Zauważ, że patrząc/mierząc w przeciwnika skupienie pocisków jest sporo zwiększona ? To daje więcej obrażeń, ale może być niewygodne dla gracza, który woli inny widok. Jednak, to gracz wybiera, czy używać kolimatora, czy zwykły celownik. Edytowane Niedziela o 15:19 przez leven
Marvf 153 Opublikowano Niedziela o 15:19 Opublikowano Niedziela o 15:19 (edytowane) 11 godzin temu, ODIN85 napisał(a): A na kim ją wzorowali? Julia Pratt po prawej, po samej lewej chyba aktorka głosowa Edytowane Niedziela o 15:35 przez Marvf 1 1 3
leven 810 Opublikowano Niedziela o 15:21 Opublikowano Niedziela o 15:21 12 minut temu, ODIN85 napisał(a): To chodzi o to że jak grasz tpp i go masz to Ci zmienia widok na fpp. Tak, ale tylko w czasie, gdy używasz kolimatora. Jak puścisz PPM, to zblizenie zmienia się na tpp. 2 minuty temu, Marvf napisał(a): Julia Pratt po prawej, po lewej chyba aktorka głosowa Ta z prawej. Pani w środku jest śliczna, frytki, cocacola i tydzień całowania 3
ODIN85 3 981 Opublikowano Niedziela o 15:24 Opublikowano Niedziela o 15:24 5 minut temu, leven napisał(a): No bo tak działa Zauważ, że patrząc/mierząc w przeciwnika skupienie pocisków jest sporo zwiększona ? To daje więcej obrażeń, ale może być niewygodne dla gracza, który woli inny widok. Jednak, to gracz wybiera, czy używać kolimatora, czy zwykły celownik. No nie bo w starych częściach tak to nie działało z wyjątkiem snajperki.
Crew 900 1 158 Opublikowano Niedziela o 15:26 Opublikowano Niedziela o 15:26 Godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Zamontowałem tego moda no grain film ale ten reframework ubija momentami klatki do 14 nawet. Na nexus piszą żeby sprawdzić inny build jak takie coś sie dzieje. Ktoś znalazł dobry? A masz nową wersję? BO u mnie śmiga bez problemu.
leven 810 Opublikowano Niedziela o 15:33 Opublikowano Niedziela o 15:33 (edytowane) 50 minut temu, ODIN85 napisał(a): No nie bo w starych częściach tak to nie działało z wyjątkiem snajperki. No jak hydraulik implementował jakość celownika kolimatorowego, to nic dziwnego, że kibel z tego wyszedł. Pobaw się celownikami. Obecnie ogrywam Borderlandsa3 i jak mam daleko snipera, to bez kolimatora nie ma podejścia. Snajperki na levelu 72 Maihem 11 nie używam, bo jest nieskuteczny (za słaby DMG) https://www.google.com/search?q=true+wolt+haner+borderlans+3+najwyzszy+poom+trudnosci+mayhem+11&client=firefox-b-d&hs=z6lU&sca_esv=33e5a8a572218e26&sxsrf=ANbL-n5KqxY2kdwRb-l0QVZASRTUaBzeEg%3A1772378998247&ei=dlukaaTnDq-qwPAPvt2WgQE&ved=0ahUKEwik-uOkgv-SAxUvFRAIHb6uJRAQ4dUDCBE&uact=5&oq=true+wolt+haner+borderlans+3+najwyzszy+poom+trudnosci+mayhem+11&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiP3RydWUgd29sdCBoYW5lciBib3JkZXJsYW5zIDMgbmFqd3l6c3p5IHBvb20gdHJ1ZG5vc2NpIG1heWhlbSAxMUjVcVC4BVj2b3AEeACQAQCYAa8BoAH7IKoBBDcuMzG4AQPIAQD4AQGYAiegAq8fwgIKEAAYsAMY1gQYR8ICBhAAGBYYHsICBRAAGO8FwgIIEAAYgAQYogTCAgcQIRigARgKwgIGECEYFRgKwgIEECEYCpgDAOIDBRIBMSBAiAYBkAYIkgcENS4zNKAH4Z8CsgcEMS4zNLgHpx_CBwY2LjMyLjHIByaACAA&sclient=gws-wiz-serp Absolutnie piękna gra EDIT: to gra z widoku pierwszej osoby 1. bez celownika: 2. kolimatorowy celownik 3. snajperski celownik. Dotyczy karabinu, nie snajperki. 1. 2. 3. Edytowane Niedziela o 16:15 przez leven
aureumchaos 482 Opublikowano Niedziela o 16:01 Opublikowano Niedziela o 16:01 34 minuty temu, Crew 900 napisał(a): A masz nową wersję? BO u mnie śmiga bez problemu. Zamontowałem najnowsza z githuba i chyba już ok jest. FoV też trzyma i nie ma czarnych pasów po bokach w cutscenkach
leven 810 Opublikowano Niedziela o 16:16 Opublikowano Niedziela o 16:16 No oceny zaczynają się różnić od hajpu zaraz po wyjściu gry. Poczekam na dalsze opinie. Nudzi mi się grać w to samo
Marvf 153 Opublikowano Niedziela o 16:17 Opublikowano Niedziela o 16:17 @aureumchaoschyba będę musiał spróbować tego moda bo na moich ustawieniach czyli PT / DLAA / FGx2 ziarno jest dosyć upierdliwe, chociaż nie bawiłem się jeszcze bardzo innymi nastawami, dziwne że to opcja niedostępna do jakiejkolwiek modyfikacji. Designerzy z Hollywood których przyjęli do zespołu chyba mieli mocne argumenty stąd tyle "filmowości" w grze, czasem wychodzi jej to bardzo na plus muszę przyznać jednak
DarkEater 24 Opublikowano Niedziela o 16:50 Opublikowano Niedziela o 16:50 (edytowane) Gra skończona, jak dla mnie rewelacja, przebija wszystkie ostatnie czesci. Fakt że kopniaki, wykończenia etc Leona mogą być trochę kontrowersyjne, ale musi być jakiś kontrast do anemicznej Grace To jedziemy jeszcze raz Edytowane Niedziela o 16:54 przez DarkEater 1
Baxter 5 Opublikowano Niedziela o 17:00 Opublikowano Niedziela o 17:00 58 minut temu, aureumchaos napisał(a): Zamontowałem najnowsza z githuba i chyba już ok jest. FoV też trzyma i nie ma czarnych pasów po bokach w cutscenkach Proszę o link bo nie mogę znaleźć.
azgan 1 280 Opublikowano Niedziela o 17:05 Opublikowano Niedziela o 17:05 14 minut temu, DarkEater napisał(a): Gra skończona, jak dla mnie rewelacja, przebija wszystkie ostatnie czesci. Fakt że kopniaki, wykończenia etc Leona mogą być trochę kontrowersyjne, ale musi być jakiś kontrast do anemicznej Grace To jedziemy jeszcze raz Ja tak z Remake 4 miałem
leven 810 Opublikowano Niedziela o 17:16 Opublikowano Niedziela o 17:16 (edytowane) 2 godziny temu, VRman napisał(a): Oooo - Sidebanda pokazali Edytowane Niedziela o 17:17 przez leven
caleb59 1 881 Opublikowano Niedziela o 17:22 Opublikowano Niedziela o 17:22 Re-Bar włączony i nie mam żadnego stutteru.
ODIN85 3 981 Opublikowano Niedziela o 17:24 Opublikowano Niedziela o 17:24 (edytowane) Pisałem już że mi pomogło wyłączenia w opcjach gry przesyłanie danych do Capcomu. Edytowane Niedziela o 17:24 przez ODIN85
Phoenix. 5 651 Opublikowano Niedziela o 17:29 Opublikowano Niedziela o 17:29 7 minut temu, caleb59 napisał(a): Re-Bar włączony i nie mam żadnego stutteru. Doczytaj na jakiej karcie było
aureumchaos 482 Opublikowano Niedziela o 17:50 Opublikowano Niedziela o 17:50 47 minut temu, Baxter napisał(a): Proszę o link bo nie mogę znaleźć. https://github.com/praydog/REFramework-nightly/releases Rozwiń więcej assets i ściągnij re9.zip Wrzuc input8.dll do głównego folderu gry. Ale mod ziarna trzeba ściągnąć z nexus mod. 1 godzinę temu, Marvf napisał(a): @aureumchaoschyba będę musiał spróbować tego moda bo na moich ustawieniach czyli PT / DLAA / FGx2 ziarno jest dosyć upierdliwe, chociaż nie bawiłem się jeszcze bardzo innymi nastawami, dziwne że to opcja niedostępna do jakiejkolwiek modyfikacji. Designerzy z Hollywood których przyjęli do zespołu chyba mieli mocne argumenty stąd tyle "filmowości" w grze, czasem wychodzi jej to bardzo na plus muszę przyznać jednak No polecam, bo w reframework można ustawić sobie FoV i aspect ratio żeby nie było czarnych pasów w ultra wide w cutscenkach. Ale mod na ziarno oprócz tego trzeba z nexusa.
Crew 900 1 158 Opublikowano Niedziela o 18:05 Opublikowano Niedziela o 18:05 (edytowane) Ukończyłem grę na spokojnie i wyszło około 8 godzin. Fajna gra, za jakiś czas drugie podejście. Edytowane Niedziela o 18:07 przez Crew 900
Rekomendowane odpowiedzi