Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

22 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Pewnie gra liczy prawdziwą aktywność gracza, a steam zabawy prefsami, pauzy na siku i faje. ;)

Licznik STEAM jest tylko po to żeby zmieścić się w czasie jak robisz re-funda :E. W sumie to te 2h to jest mega mało na granie gdzie często sporo czasu potrfi zlecieć na samym testowaniu ustawień oraz sterowników 😅.

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, azgan napisał(a):

Licznik STEAM jest tylko po to żeby zmieścić się w czasie jak robisz re-funda :E. W sumie to te 2h to jest mega mało na granie gdzie często sporo czasu potrfi zlecieć na samym testowaniu ustawień oraz sterowników 😅.

U  mnie to max 5 minut a w rpg zawsze biorę domyślną postać bo i tak w hełmie zaraz będzie latać:red:

Opublikowano
36 minut temu, Jaycob napisał(a):

To w obawy przed Odinem. Jak by miał więcej czasu, to grałby za darmo. :E

Przecież on łupie nawet jak jest w pracy, kiedyś nawet koledzy PS3 razem z TV przynieśli i w Uncharted 2 piłowali 😂. A jak nie gra to na smartfonie ogląda jak inni grają na YouTube 😅.

• Haha 6
Opublikowano

Patch zainstalowany + Hotfix https://ithardware.pl/aktualnosci/hotfix_595_ratuje_sytuacje_nvidia_kompromitujace_sterowniki-49159.html i będę 2 raz ogrywać teraz z widokiem FPP

Możliwy dodatek fabularny z Leonem w roli głównej

Według Dusk Golema w przygotowaniu jest fabularne DLC do Resident Evil Requiem. Z jego wpisów wynika, iż rozszerzenie pozostaje na zaawansowanym etapie produkcji. Informator sugeruje, że tym razem większy nacisk zostanie położony na postać Leona S. Kennedy'ego, jednego z najbardziej rozpoznawalnych bohaterów całego cyklu.

To nie byłby zaskakujący ruch. Wiele wcześniejszych części serii otrzymywało dodatkową zawartość, dlatego rozszerzenie do najnowszej odsłony wydaje się naturalnym krokiem. Twórcy już wcześniej zapowiadali, iż chcą zachęcić graczy do pozostania przy grze na dłużej także po ukończeniu głównego wątku.

Warto jednak podkreślić, że są to informacje nieoficjalne. Sam Dusk Golem przyznaje, iż część z nich opiera na rozmowach z różnymi źródłami oraz na własnych przypuszczeniach. Dlatego do tych doniesień należy podchodzić z dystansem.

Opublikowano
4 godziny temu, azgan napisał(a):

Patch zainstalowany + Hotfix https://ithardware.pl/aktualnosci/hotfix_595_ratuje_sytuacje_nvidia_kompromitujace_sterowniki-49159.html i będę 2 raz ogrywać teraz z widokiem FPP

Możliwy dodatek fabularny z Leonem w roli głównej

Według Dusk Golema w przygotowaniu jest fabularne DLC do Resident Evil Requiem. Z jego wpisów wynika, iż rozszerzenie pozostaje na zaawansowanym etapie produkcji. Informator sugeruje, że tym razem większy nacisk zostanie położony na postać Leona S. Kennedy'ego, jednego z najbardziej rozpoznawalnych bohaterów całego cyklu.

To nie byłby zaskakujący ruch. Wiele wcześniejszych części serii otrzymywało dodatkową zawartość, dlatego rozszerzenie do najnowszej odsłony wydaje się naturalnym krokiem. Twórcy już wcześniej zapowiadali, iż chcą zachęcić graczy do pozostania przy grze na dłużej także po ukończeniu głównego wątku.

Warto jednak podkreślić, że są to informacje nieoficjalne. Sam Dusk Golem przyznaje, iż część z nich opiera na rozmowach z różnymi źródłami oraz na własnych przypuszczeniach. Dlatego do tych doniesień należy podchodzić z dystansem.

Zakończenie sugeruje kogoś innego.

Opublikowano
W dniu 4.03.2026 o 18:17, lukadd napisał(a):

Ja dopiero co ograłem RE4 więc podobnie za rok-dwa z DLC się ogra :E 

Nie umniejszając grze, bo mimo, że nie grałem to wstępnie widzę, że jest dobra. 

Ale ogólnie co do tych liczb, to mocno poszły kody do tej gierki z przeróżnym hardware. Normalnie jak nigdy.

Kody do tego Residenta dodawali Do RTX, Asus, MSI, Gigabyte, HP dodatkowo do różnych innych sprzętów i nie wiem kto jeszcze :E 

Do zasilaczy, monitorów, płyt głównych, do laptopów, do obudów, do klawiatur, chłodzeń AIO, nawet do krzeseł gamingowych i routerów dawali kody z grą :E itd.

Nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek wcześniej jakaś gra była dodawana do takiej ilości wszelakiego hardware jak ten Resident :E 

W dniu 4.03.2026 o 18:38, ODIN85 napisał(a):

I jeszcze do hot dogów w Żabce:E

:E

Screenshot-20260306-095931-Samsung-Inter

• Haha 1
Opublikowano

Muszę zwrócić kawałek honoru grze.

-Parowanie jednak rozwiązuje część problemów i otwiera drogę do testowania innych możliwości, bo nie musisz polegać na ciągłym trzymaniu dystansu i używaniu wysokich obrażeń lub ogłoszeń... Natomiast jest to nadużywanie jednej mechaniki, przy ograniczonym "moveset" postaci oraz niedomaga różnorodność przeciwników.

-Łatwo dostępna skrzynka - sklep pozwala Leonowi skuteczniej eksperymentować.

-Najwyższy poziom trudności może ma jakieś przebłyski, ale wątpię że osiągnie poziom sensowności RE7... Smutne że od pierwszej gry na tym silniku dalej nie mogą zrobić dopracowanego projektu, który jednocześnie miałby więcej sensownych możliwości. RE2R był najbliżej,  RE3R był tak przycięty że nie ma sensu rozważać, a RE4R wyrzucił do gara różne składniki, ale nie dopracował zawartości, nie mogąc zdecydować się między trzymaniem się oryginału, a stworzeniem czegoś nowego. RE9 już tworzy coś nowego, ale jednocześnie jest ograniczony projektem przeciwników, lokacji do walki oraz chyba wiekiem Leona, aby przypadkiem nie złamał biodra przy uniku. :E

-Projekt bossa z dwoma wysepkami jednak jest ciekawszy niż myślałem, ale trzeba martwić się tym dopiero na wyższym poziomie trudności...

Więcej nie mam czasu pisać.

Opublikowano
W dniu 3.03.2026 o 23:16, Canarino napisał(a):

Czy ktoś z Was gra w nowym Resident Evil na poziomie klasycznym? Czy jedyna różnica to jest tylko to, że trzeba zapisywać grę za pomocą tuszu i czy nie jest zbyt trudno? Czy przeciwnicy na poziomie klasycznym są bardziej wytrzymali i zadają więcej obrażeń? 

Przeszedłem modern i drugi run robię właśnie na classic - mam wrażenie, że jest nieznacznie trudniej, ale nie ma mowy o przepaści między modern a classic. Grace ma wciąż autosave ale bardzo rzadko, manualnie zapisywać możesz tylko za pomocą tuszu, Leon ma autosave i nie ma wymogu tuszu.