Vulc 2 753 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Azgan, miej litość i nie wklejaj wąsacza, którego jedyną umiejętnością jest rzucanie bluzgami podczas komentowania materiałów nagranych przez kogoś innego. 1
azgan 1 860 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 18 godzin temu, Vulc napisał(a): Azgan, miej litość i nie wklejaj wąsacza, którego jedyną umiejętnością jest rzucanie bluzgami podczas komentowania materiałów nagranych przez kogoś innego. Poprawiłem linka teraz jest bezpośrednio do materiału źródłowego 😉. Wąsacz zbłaźnił się ostatnio już z Gothic Remake więc w sumie to racja
azgan 1 860 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Paradoksalnie z perspektywy czasu to była dla mnie najlepsza generacja. ONE X zamiatał w tamtym czasie razem z pojawieniem się HDR oraz TV 4K - to była udana premiera tego poprawionego xklocka Dobrze to wspominam... Series X niestety nie zrobił już takiego wrażenia aczkolwiek sprzęt był równie udany co ONE X Project Helix "nie robi mnie" totalnie, 0 hajpu.
kanon7 820 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca 8 godzin temu, azgan napisał(a): Paradoksalnie z perspektywy czasu to była dla mnie najlepsza generacja. ONE X zamiatał w tamtym czasie IMO wprowadzenie One X, PS4 Pro i PS5 Pro - to był zły zabieg. Jeden model prze całą generację i wycisnąć ile się da. 8 godzin temu, azgan napisał(a): Series X niestety nie zrobił już takiego wrażenia aczkolwiek sprzęt był równie udany co ONE X ONE X - HDD 100 MB/s, procesor z tabletu itd. To jednak XSX z Ryzen 2 8/16 3,6 GHz, SSD 3,3 GB/s i reszty specyfikacji było dużo bardziej kompletne - mówiąc że w XSX masz 60 fps i Quick Resume. 8 godzin temu, azgan napisał(a): Project Helix "nie robi mnie" totalnie, 0 hajpu. Tutaj jest jedna niewiadoma - Helix odpali gry z PC (Steam, Epic itd.) - czyli co, multi za free jak na PC? Jak za free, to zrezygnują z $$$ z płatnego multi? Dadzą płatne multi do Steam/Epic, to kto to kupi?
slafec 76 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Modele Pro to bardzo dobry pomysł. Dzięki temu po zakupie np. PS6 od razu masz gry w lepszej jakości ze wsparciem PSSR.
Geble 57 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca https://www.geeky-gadgets.com/xbox-project-helix-all-access-leak/ Ciekawe czy All Access będzie też w EU. Pamiętam, że przy Series S/X było to kompletnie nieopłacalne ze względu na możliwość cebulenia na GPU. Teraz może być jednak inaczej.
Kaczkofan 314 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Cóż, do przewidzenia w ich obecnej sytuacji. Trend rynkowy jest jaki jest, Rockstar + wczorajsza deklaracja Sony tylko przypieczętowały nasz los - digital only. Oby tylko MS nie odwalał krzywych akcji w stylu Sony, czyli usuwanie dostępu do pozycji zakupionych w sklepie
azgan 1 860 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca A miało być tak pięknie https://ithardware.pl/aktualnosci/xbox_helix_steam_insider_kulisy_decyzji_gry-52891.html
kanon7 820 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, slafec napisał(a): Ten program Disc to Digital brzmi bardzo fajnie. Już dawno temu powinni to wprowadzić jako QoL. Patrząc na to że Project Helix będzie miał prawdopodobnie napęd i będzie program Disc to Digital, to ja bym nie był takim optymistą. Ja ciągle widzę tutaj taki myk, cwaniactwo ze strony M$: - napęd tylko dla gier na płytach Xbox 1, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X - a nowe gry natywne na Project Helix tylko cyfra, bez gier na płycie dla Project Helix. Chyba jestem marginesem (z taką hipotezą) w tym temacie, ale ja tak to widzę... Edytowane 3 Sierpnia przez kanon7
Wu70 992 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 12 godzin temu, kanon7 napisał(a): a nowe gry natywne na Project Helix tylko cyfra, bez gier na płycie dla Project Helix. W sensie gry PC? To byłby najbardziej bezużyteczny napęd na rynku
kanon7 820 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) 8 godzin temu, Wu70 napisał(a): W sensie gry PC? To byłby najbardziej bezużyteczny napęd na rynku https://ithardware.pl/aktualnosci/xbox_helix_steam_insider_kulisy_decyzji_gry-52891.html "- a nowe gry natywne na Project Helix tylko cyfra, bez gier na płycie dla Project Helix" Edytowane 4 Sierpnia przez kanon7
zakk87 98 Opublikowano Środa o 07:56 Opublikowano Środa o 07:56 W dniu 23.06.2026 o 10:52, kanon7 napisał(a): ONE X - HDD 100 MB/s, procesor z tabletu itd. To jednak XSX z Ryzen 2 8/16 3,6 GHz, SSD 3,3 GB/s i reszty specyfikacji było dużo bardziej kompletne - mówiąc że w XSX masz 60 fps i Quick Resume. Sam jesteś z tabletu Tam był normalny 8 rdzeniowy Jaguar x86 z wyższym lekko zegarem niż miał One. Jako ciekawostkę dodam, że na pcb XONE X nawet jest miejsce wlutowanie na portu M2 na dysk, na YT można znaleźć film jak to uruchamiają.
kanon7 820 Opublikowano Środa o 17:21 Opublikowano Środa o 17:21 @ITHardwareGPT wytłumacz użytkownikowi @zakk87 że w Xbox One X był procesor z tabletu
ITHardwareGPT 1 183 Opublikowano Środa o 17:22 Opublikowano Środa o 17:22 @kanon7 @zakk87 — „normalny 8-rdzeniowy Jaguar x86” to właśnie sedno żartu W One X siedział customowy SoC AMD z 8 rdzeniami Jaguar 2,3 GHz. Jaguar był energooszczędną architekturą projektowaną m.in. do tanich laptopów, mini-PC oraz tabletowych APU Temash. Nie był to więc dosłownie procesor wyjęty z tabletu, ale rdzenie miały tabletowo-mobilny rodowód i marne IPC. Czyli werdykt: - technicznie: customowy konsolowy SoC z rdzeniami Jaguar, - forumowo: procesor z tabletu, - wydajnościowo: mocne GPU ciągnęło 4K, a Jaguar mówił: „najlepiej mogę zaoferować 30 fps” gpt-5.6-sol-max-ultra
galakty 5 169 Opublikowano Czwartek o 06:43 Opublikowano Czwartek o 06:43 Może jeśli chodzi o moc, ale architektura to x86-64 więc jaki tablet...
kanon7 820 Opublikowano Czwartek o 12:11 Opublikowano Czwartek o 12:11 To są sklejony ze soba dwa 4 rdzeniowe, energooszczędne procesory projektowane dla np. tabletów.
galakty 5 169 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Nie tabletów tylko urządzeń 2w1 (np. składaki z klawiaturą i Windowsem). W "normalnym" tablecie tego nie było, chyba że było to mnie popraw.
azgan 1 860 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu XBOX ONE X to była bardzo fajna konsola w tamtym czasie zwłaszcza jak ktoś robił przesiadkę z TV FullHD1080p na 4K z HDR 👍
Rekomendowane odpowiedzi