Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

k1TO7cCgkTLakpk8.jpg

I tak to właśnie wygląda

Cóż, ale co się dziwić, szpital to też swojego rodzaju "firma", 200mln długu to co się dziwić, że nie dostają dotacji jak nie potrafią zarządzać doprowadzając do takiego zadłużenia :E 

A swoją drogą mega mnie dziwi, że dopiero ludzie się obudzili jak działają dotację i na co idą. Od kilkunastu lat jest to samo. Znam firmy i ich właścicieli, kierownictwo co biorą/aplikują o dotację, to jest totalna jazda bez trzymanki co tam się odwala i nie od dziś, nie od kilku lat, a od grubych kilkunastu jak w ogóle te dotacje zaczęły startować 8:E

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Totek napisał(a):

Hahahah, a wy pierwszy raz w Polsce?? Nawet nie liczyłem, że skończy się to inaczej. A w zamian dostaniecie kamienie milowe i strefy wolne od biedy w miastach :smiech:

Przepowiednia się spełnia....

image.png.3b9bc2e3df806ef7db6e4efbac4f05db.png

• Like 1
  • Haha 5
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie w miasteczku taki lokalny "potentat" gastronomiczny mający już kilka restauracji (w zasadzie cały rynek oprócz jakichś pizzerii i kebabowni) dostał hajs na otwarcie kolejnej...

Nosz :D 

EDIT: Dużo firm rozbudowało ofertę o catering, ciekawe jakie auta pokupowali żeby "go" wozić :D 

Edytowane przez krukkpl
Opublikowano

Ale co w tym dziwnego, dużemu łatwiej bo ma już to obcykane. Ty też byś dostał, jakbyś otworzył jakąś działalność, stworzył nowe miejsca pracy. A, że część tego hajsu przytuliłbyś na boku na swoje wydatki to już inna sprawa :E 

Opublikowano (edytowane)

Najważniejsze, żebyś o jacht wystąpił (KPO nie skąpi, tam pół bańki to minimalka), bo jakby kryzys w twojej branży, to cyk i rejsy wycieczkowe utrzymają cię przy życiu.

Jak nie jacht to można też na osobistego trenera online, jakby co zawsze na duchu podniesie ;)

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Cóż, ale co się dziwić, szpital to też swojego rodzaju "firma", 200mln długu to co się dziwić, że nie dostają dotacji jak nie potrafią zarządzać doprowadzając do takiego zadłużenia :E 

A swoją drogą mega mnie dziwi, że dopiero ludzie się obudzili jak działają dotację i na co idą. Od kilkunastu lat jest to samo. Znam firmy i ich właścicieli, kierownictwo co biorą/aplikują o dotację, to jest totalna jazda bez trzymanki co tam się odwala i nie od dziś, nie od kilku lat, a od grubych kilkunastu jak w ogóle te dotacje zaczęły startować 8:E

Ja już pamiętam jak moi znajomi robili wałki na dotacjach na firmę około 15 lat temu

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, lukadd napisał(a):

Ale kasa z KPO jest właśnie dla tych, co nie potrafią zarządzać. Albo dla tych, co jebali państwo przez dwa lata. Żeby ją dostać, trzeba było wykazać co najmniej 20% spadek dochodów w okresie pandemii. I w zasadzie tyle. Jeśli ktoś był zaradny i już wówczas uczciwie "dywersyfikował", to teraz wuja dostanie.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 3
Opublikowano
10 godzin temu, Winter napisał(a):

Poczekaj, bo zaraz Gordą cię wyjaśni, że to bzdura i wszystko idzie na świetność państwa i w ogóle alleluja.

Ale Cię boli. Zadbaj o rozwój intelektualny to nie trzeba będzie wyjaśniać Twoich wypocin :) 

10 godzin temu, Karro napisał(a):

uzyje chata gpt co mu przekopiuje gogle i koniec :hahaha:

Przecież to ty tu wrzucasz durne materiały bez pokrycia, bo nawet nie potrafisz czytać :) 

wiem, wiem - aż trudno ci uwierzyć że ktoś może nie być taki nieogarnięty jak ty :) 

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale wiesz, że to trolling, nie?

Ech. Na pewno nie wiedziałeś :)

Trolling, nie trolling, swoje skurczybyki nakradli, i mam nadzieje ( choć wątpię), że odpowiedzą za to.

Tyle było pierdzielenia o kasie z KPO, a wyszło jak zawsze.

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Pitross20 napisał(a):

Trolling, nie trolling, swoje skurczybyki nakradli, i mam nadzieje ( choć wątpię), że odpowiedzą za to.

Tyle było pierdzielenia o kasie z KPO, a wyszło jak zawsze.

Piszesz jak Stonoga po tym jak go Stanowski wyrolował.

Opublikowano

Ale wiecie, że ta mapka to nie są wszystkie projekty z KPO, a tylko te z branży hotelowo/rekreacyjno/gastronomicznej? Tak serio to na co wyście się spodziewali, że ta branża wyda jak nie właśnie domki, ekspresy itd?

• Like 1