Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie sądziłem, że to napiszę ale w obecnym stanie gry lepiej mi się grało w BF 2042. :E

To co tutaj się dzieje przenosi mnie wspomnieniami do potężnie spoconych czasów grania w Call of Duty. Nie wiem jak fan Battlefielda może chwalić obecny stan gry - nie mam na myśli technikaliów tylko ogólny balans. Czuję się jakbym grał na hardcore, co drugi gracz biega z pistoletem maszynowym, a więc pada się w 1 sekundę bo TTK I TTD to jest jakieś nieporozumienie zbyt szybkie. Na tych mapach nie można złapać oddechu - wiecznie mam wrażenie, że z każdej strony dostanę kulkę i tak się z reguły dzieje. Nawet TDM czy Dominacja są upierdliwe bo tam to już sieczka na 101% za każdym razem aż do porzygu.

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Drużyna idealna? Najlepsze, że to z randomami:wariat:
bf6_2025_10_18_20_47_08_731.thumb.png.9d69ad990b118fed23b62d28491b1a9d.png

Spoiler

A potem kolejna gra, gdzie nic nie mogłem zrobić, porażka, jak i mój wynik w dole tabeli, potem zaś w 10sce, czyżby SBMM? XD 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, caleb59 napisał(a):

(... ) pada się w 1 sekundę bo TTK I TTD to jest jakieś nieporozumienie zbyt szybkie. Na tych mapach nie można złapać oddechu - wiecznie mam wrażenie, że z każdej strony dostanę kulkę i tak się z reguły dzieje. Nawet TDM czy Dominacja są upierdliwe bo tam to już sieczka na 101% za każdym razem aż do porzygu.

16 minut temu, Reddzik napisał(a):

Drużyna idealna? Najlepsze, że to z randomami:wariat:
bf6_2025_10_18_20_47_08_731.thumb.png.9d69ad990b118fed23b62d28491b1a9d.png

Pokaż ukrytą zawartość

A potem kolejna gra, gdzie nic nie mogłem zrobić, porażka, jak i mój wynik w dole tabeli, potem zaś w 10sce, czyżby SBMM? XD 

Życie samo pisze memy, 

Jedna osoba ofiarą, drugą jej oprawcą. 

Tak wygląda granie online, żeby ktoś miał dobre statystyki, inny musi być jego punktami. 

Edytowane przez MaxxGroo
  • Upvote 2
Opublikowano

SMG, karabiny snajperskie albo AK-205. W tej grze to prawie wszystko jest do poprawy. Zagrałem sobie dzisiaj w BFV to inny świat. Tempo rozgrywki w BF6 jednak bardziej przypomina warzone. Niestety. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dobra. Stwierdzam jako weteran serii że to najlepszy Battlefield zaraz po BF 1. Przebija Bad Comany 2, BF3 oraz BF4. Fajnie by było jak by w każdym nowym sezonie dodawali po jednej mapie ze starych serii. 

Po prostu jest łogiń kurła :P

• Haha 4
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, skypan napisał(a):

Wpis na DC przed premierą

Aż tak to nie, 2042 to była pomyłka.

Swoją drogą pograłem trochę w HC Podbój i polatałem jetami. Matko bosko tak to powinno wyglądać! Przypomniał mi się bodajże BF3 z misją na lotniskowcu. Brak kamery z 3 osoby, brak celowników, czysty skill. 

Opublikowano

Tempo rozgrywki jest spore, ale to głównie ze względu na mapy i rozmiary punktów. Przecież niektóre mieszczą się dosłownie w jednym pokoju/mieszkaniu. To jak wpadnie 8 typa to jak chaosu ma nie być. 

A na portalu póki co niezbyt jest w co grać, serwery wypełnione botami. 

Opublikowano

Wszedłem sobie na zagraniczne forum EA do działu

image.png.48a103455afac8d7cf405dcb99d0e17f.png

I takiego syfu od dawna nie widziałem. Ludzie faktycznie zgłaszają błędy a Community Manager co robi? Nic. Żadnego posta. Nawet śmiesznego odzewu że "przyglądamy się problemowi". EA niech lepiej zmieni i obsadzi te stanowiska kimś odpowiedzialnym i kompetentnym.

Aaa w sumie to wróć. To jest EA...tam nie ma ludzi kompetentnych. Tam liczy się aby zgarnąć duży hajs i mieć w dupie społeczność graczy. Dodatkowo forum EA to dla mnie jedno wielkie dno. Moderator tam by się chyba przydał. Bo w tym momencie to jest tak że w dyskusji ogólnej zakładane są watki z problemami, a przecież do tego jest osobny dział. Jak my mamy zgłaszać sugestie do DICE/EA jak podstawowa forma komunikacji nie działa w ogóle. Czy naprawdę tak trudno jest zrobić zakładkę w samej grze i tam byłby odnośnik do bezpośredniej komunikacji z deweloperem gry? Widocznie to DICE przerasta. 

• Upvote 2
Opublikowano
11 godzin temu, skypan napisał(a):

Wpis na DC przed premierą :)

Nie no przecież ten 2042 to padlina jak cholera. Kupiłem na jakiejś super promce, przegrałem z 4-5h i nigdy nie wrocilem do tego. Ten nowy BF to przecież go gniecie i to lekko.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, galakty napisał(a):

Aż tak to nie, 2042 to była pomyłka.

10 minut temu, Slayer napisał(a):

Nie no przecież ten 2042 to padlina jak cholera.

Klasyczna rozgrywka skończyła się na 2042. Sam projekt map w 6-ce jest beznadziejny w kontekście pola bitwy. Ta ich największa mapa to śmiech. Dwa budynki pośrodku niczego Porównując ilość pojazdów to 6-ka leży i kwiczy: BF42: duża i mała helka bojowa, transportowa, helka typu stealth, zwykły i odrzutowiec typu stealt,  dwa konkretne pojazdy transportowe, dwa rodzaje czołgów, BWP, lekki pojazd bojowy, "gazik", przeciwlotniczy, quady, jakieś latający pierdolot ala dron i chyba to wszystko. Tak na oko 16 pojazdów.

Jak grałeś to ten cały sprzęt był dostępny nie tylko w podboju ale też np. w przełamaniu (na niektórych mapach) :) 

W 6-ce nie wiedzę żadnej mapy i trybu by to wszystko się zmieściło. 

W 6-ce jazda pojazdem to dramat. Już ktoś tu o tym pisał. Min jest więcej niż kamieni. Bez dwóch spawaczy nie da rady a czasami i to za mało. Patrz przełamanie. Tam non stop dosłownie napierdalają w ciebie rakietami a na dodatek musisz uważać na miny. Chcesz polatać. Zapomnij. Na 1s wyściubisz nos i spierdzielasz. Jak ktoś namierza ciebie soflamem to właściwie nara. 

Obecny stan BF6 jako Battlefield to porażka. BF6 od początku został zaprojektowany po inny sposób rozgrywki. Pod napierdalanakę. No i zakończę początkiem :) Klasyczna rozgrywka skończyła się na 2042.

Edytowane przez skypan
  • Upvote 3
Opublikowano

Nie no ja się zgadzam z tymi punktami, ale całościowo to BF6 jest lepszy.

Pojazdy to dramat - pełna zgoda. Za dużo rakiet i min, one totalnie sensu nie mają. Może na szturmie i przełamaniu, ale nie na podboju/eskalacji. 

Natomiast to jest wszystko do skorygowania w Portalu, w którego niestety nikt nie gra... Tam można ustawić że nie masz rakiet/min i elo, nagle czołgi mają sens i trzeba kombinować jak je ubić. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, skypan napisał(a):

Jak grałeś to ten cały sprzęt był dostępny nie tylko w podboju ale też np. w przełamaniu (na niektórych mapach)

Dodatkowo oprócz mniejszej liczby pojazdów są uproszczenia w wyposażeniu tego sprzętu. Nie ma ECM Jammer do obrony itp. Latanie helką jest teraz bezsensowne, chyba że ktoś lubi dostawać cały czas strzał na pysk od czołgu z rakietami naprowadzanymi.

I tak jak piszesz mapy w 6 to porażka. Respisz się i zaraz dostajesz na pysk strzał bo przeciwnik jest już przy tobie. No chyba że się zrespisz w bazie. Mapy są klaustrofobicznie małe. Ta niby największa mapa to jest syf. Kto to w ogóle projektował. Helką niby gdzie mam się schować? Jedynie za tymi budynkami cały czas.

Gra jest typowo skrojona pod piechotę i aby wszystko się tam sypało i waliło. Ma być szybko i efektownie. Battlefield moments ma być co 5 sekund aby można było się tym chwalić na Jutubie. Pojazdy to tylko nic nie znaczący dodatek.

Edytowane przez Strilok
  • Upvote 2