Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instant Gaming jak Loaded(dawne cdkeys) to oni odpowiadają za klucze, zaś Eneba i wszelkie Kinguin/G2A, nawet Allegro to są serwisy aukcyjne, które są jakby pośrednikiem i mają umożliwić bezproblemową sprzedaż kluczy. Na kogo się trafi? to zależy od kogo wybierzemy klucz, a czy nam pomogą w razie W? Na łowcach gier widziałem, że z tym różnie, pisali o pomoc w rozwiązaniu, czasem potrafili zwodzić i np twierdzili jeśli klucz nie działa to pisać do steama, ale jak napiszesz do nich, że kupiłeś klucz na np Enebie.. to oleją, z tym bywa różnie. 
Z Eneby itp korzystałem gdy płaciłem za maks 30zł za gierkę, bo to zazwyczaj klucze z bundli, ale nigdy nie kupowałem nic droższego powyżej 100zł. 

• Upvote 2
Opublikowano

Tak naprawdę poza oficjalnymi kanałami to zawsze ryzyk, taki loaded niczym się nie rożni od tych innych sklepów którzy są obsługiwani przez taka Enebe. Tam zresztą tez masz rating.

obraz.thumb.png.c706d5612a1dc1d390fbc3f0afcb27ec.png

Masz sklep który miał te klucze za 260zl do wersji Premium ... 

Oczywiście to nie było tak ze gra kosztowała 260zl, po prostu była promka -15% i eneba nie doliczyła przez chwile za obsługę.

Ta cena to już naprawdę była dobra promka jak za gre w tej wersji.

No chyba ze się faktycznie okaże ze to będzie porażką co by tłumaczyło nagle promocje. Po premierze szybko się dowiemy a ceny poleca jeszcze bardziej.

Opublikowano

Na enebie i kinguinie mam po kilkadziesiąt gier kupionych i nigdy problemu nie było, ale cenowo nie wypadają już tak dobrze jak kiedyś. Sporo sklepów powstało i często mają taniej. 

Na loaded (cdkeys) mam kilkanaście zakupów i raz jak pomyliłem platformę to normalnie mi hajs zwrócili. 

Chyba też jako jedyni wciąż nie naliczają prowizji za płatność blikiem. 

Może mają wliczone to w cenę produktu, ale trafiają się gry, które u nich są najtaniej :D

Opublikowano (edytowane)

na Loaded czy instant zawsze klucze przychodzą i nie ma z tym problemu a co do kingunów to biore tylko klucze z bundli.

Np na loaded kupilem mgs master collection za 140zł a na kinguin to bym się bał.

Edytowane przez brainq