Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Też pograłem wczoraj chwilę. Model w stosunku do FM wydaje się uproszczony. Coś tam się doczytało podczas jazdy. Na razie nie czuje chęci wracania, ale ja tak mam, że ze 2-3x muszę zagrać. Na RT na max w nocy w deszczu obraz wydawał mi się jak jajca psa.

1 godzinę temu, zozolek napisał(a):

MFG X2

W takiej grze? 

1 godzinę temu, zozolek napisał(a):

ew mfg x3

A to już gruba przesada imo. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, j4z napisał(a):

Też pograłem wczoraj chwilę. Model w stosunku do FM wydaje się uproszczony. Coś tam się doczytało podczas jazdy. Na razie nie czuje chęci wracania, ale ja tak mam, że ze 2-3x muszę zagrać. Na RT na max w nocy w deszczu obraz wydawał mi się jak jajca psa.

W takiej grze? 

A to już gruba przesada imo. 

Bez x2 sie nie da. Artefaktów nie ma, to nie BF.

Jakbyś zauważył już wala mfg x6 i nic z tym nie zrobimy . . .

Bede testować settingsy, ale dla mnie musi być min 100 fps.

I DLAA koniecznie, jest żyleta w ruchu a nie mydło.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano

Pograłem wczoraj 10h i podoba mi się to co widzę :D

Model jazdy znów poprawili, auta czuć, że są cięższe, lepiej hamują i w końcu lepiej czuć prędkość i moment zerwania przyczepności.

Mapa to jest ogromny przeskok z płaskiego Meksyku. 

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, j4z napisał(a):

W takiej grze? 

FH6 nie mam, ale zrobiłem rundkę z MFG x2 w FH5. Jak dla mnie jeździ i wygląda tak samo jak natywnie, tylko artefakty miejscami da się zauważyć. 

Akurat to jest typ gry, gdzie MFG powinno dobrze się spisywać.

Opublikowano

Do zwiedzania i pojeżdżenia nocą z RT można sobie włączyć od bidy FGx2 najlepiej przy zachowaniu natywa 4k, w ostateczności z DLSS-Q. 

A tak do śmigania w tej grze zawsze mi się śmiagało najlepiej w natywie 4k, obraz żyleta wtedy :E 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, galakty napisał(a):

Czy poprawili w końcu kwadratowe dymy w oddali przy użyciu DLSS? 

Jest dalej kwadratowy czy mniej nie wiem bo bezpośrednio nie porównywałem, ale to nie jest kwestia samego DLSS tylko gry, silnika i jak to jest robione, aby oszczędzać moc.

W niższych rozdzielczościach niezależnie czy to skalowanie przez dlss czy dasz natywnie 1080, 1440p to będziesz miał bardziej kwadratowy niż w 4k :E 

Forza i ten silnik tak samo jak w poprzedniej części najlepiej wygląda w 4k po prostu natywnym. Czy DLAA czy TAA to już kwestia preferencji i nie przesadzenia z wyostrzeniem.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano
55 minut temu, galakty napisał(a):

Czy poprawili w końcu kwadratowe dymy w oddali przy użyciu DLSS? 

Jeśli masz na myśli ten dym z flar przy checkpointach to nie poprawili, nadal jest kwadratowy, tylko teraz te kwadraty są mniejsze wiec wygląda trochę lepiej. :hihot:

• Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, userKAMIL napisał(a):

W Crimsonie masakryczny był ten lag przy x3. Wyżej to nawet sobie nie wyobrażam co musi się dziać. 

Odpal sobie zakladke steam i sprawdz ile jest bazowych fps, a ile oszukanych na 3x i bedziesz mial odp skad jest taki lag :D Wszystko zalezy ile masz bazowych fps. Podpowiem jedno, wyzsze mnozniki strasznie ucinaja bazowy fps ;) 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
32 minuty temu, galakty napisał(a):

Ja pierdzielę... xDDDD

95% ludu i tak nie zwróci na to uwagi śmigając obok checków :E 

No nie dogodzi wszystkim, z jednej strony ludzie chcą w to grać na kartoflach i innych steam deckach, a z drugiej inni chcieliby napakowanych detali, tokio wypełnionego NPC jak w CP, PT jeszcze najlepiej do tego. Tylko no w ścigałce to nie zagra, bo co na 5090 miałbyś 20fps w natywie, a dopakowanie detalu również zwiększyło by minimalne wymagania znacznie.

Ogólnie i tak jest bajka jak na te wymagania, youtuby nie oddają tej gry bo kompresja rozmazuje detale, SDR wypiera tą gre, na żywca wygląda to naprawdę świetnie jak na ścigałke.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

A w jakiej rozdziałce grałeś? Bo tu podobnie jak i w FH5 jest widoczna różnica pomiędzy 1440p a 4k. Oczywiście w 4k również to widać, ale mniej się rzuca w oczy.

Ogólnie różni ludzie są na różne rzeczy uczuleni. Doczytywania dalej są w tej grze widoczne, np. cieniowania. Mogli by zwiększyć zasięg tego na pewno, ale znacznym zapotrzebowaniem mocy gpu, więc tego nie robią i jest jak jest, aby gra działała wydajnie.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
31 minut temu, userKAMIL napisał(a):

W Crimsonie masakryczny był ten lag przy x3. Wyżej to nawet sobie nie wyobrażam co musi się dziać. 

No właśnie, a pomyśl, że niektórzy w scigałkę chcą tak grać.  

Ja już wolę dlss balance włączyć i prawdopodobnie co nieco z ustawień będę musiał zjechać, aby osiągnąć 120fps. Ewentualnie zablokuje na 90. Będę kombinować dzisiaj. 

9 minut temu, lukadd napisał(a):

95% ludu i tak nie zwróci na to uwagi śmigając obok checków

Ja zwróciłem uwagę, że nawet fajnie te dymy wyglądają nocą. :krejzol:

Opublikowano
42 minuty temu, lukadd napisał(a):

A w jakiej rozdziałce grałeś? Bo tu podobnie jak i w FH5 jest widoczna różnica pomiędzy 1440p a 4k. Oczywiście w 4k również to widać, ale mniej się rzuca w oczy.

W jedynej normalnej czyli 1440p, sorry ale żadna inna gra takich problemów nie ma, tylko Forza od Bugisoftu ;)