Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ładnie patrząc na to, że to przed premierą i tylko steam, który dopiero dzisiaj wystartował, a dodatkowa masa ludu grała już od wczoraj na xbox. 

Teraz już ~160k jest na steam.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano

dzięki @brainq
Super robota. Telemetria ta sama co FH4 i 5.

Jak ktoś będzie zainteresowany grą bez ABS, TC i overlayem który pokazuje przyczepność opon w czasie rzeczywistym, to po premierze o ile kupię grę będę mógł coś takiego wam napisać do Forzy Horizon 6.

To jest ze starego zbioru który napisałem do F1, ACC, AC.
Nagrywane kalkulatorem xD Wiele lat temu.

Zrzut ekranu 2026-05-15 152805.png

Opublikowano (edytowane)

Myślisz że w FH ktoś zwraca uwagę na poziom przyczepności ?

Że gracze wiedzą jak zarządzać transferem masy? 

W grze "po bandzie" ? 

Edytowane przez tekkno
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

dzięki @brainq
Super robota. Telemetria ta sama co FH4 i 5.

Jak ktoś będzie zainteresowany grą bez ABS, TC i overlayem który pokazuje przyczepność opon w czasie rzeczywistym, to po premierze o ile kupię grę będę mógł coś takiego wam napisać do Forzy Horizon 6.

To jest ze starego zbioru który napisałem do F1, ACC, AC.
Nagrywane kalkulatorem xD Wiele lat temu.

Zrzut ekranu 2026-05-15 152805.png

Co chłopa poniosło :E 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Art385 napisał(a):

Co chłopa poniosło :E 

Niby czemu,
Dobra zabawa, kiedy robisz sobie burnouty, a inni jadą jak po sznurku. Im więcej danych widzisz, tym bardziej można się bawić.

44 minuty temu, tekkno napisał(a):

Myślisz że w FH ktoś zwraca uwagę na poziom przyczepności ?

Że gracze wiedzą jak zarządzać transferem masy? 

W grze "po bandzie" ? 

Proponuję do FH6, bo nie rozpowszechniam modów do gier w których to faktycznie da przewagę w wyścigu.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano

Kurdę zapomniałem, że wersja na gówno store nie obsługuje pada do playstation 5 xD No ale zupełnie przypadkowo na steamie jest promocja na DSX+DLC, że kosztuje w sumie tyle co sam dsx bez dlc z haptyką. Rzygałem 41 ziko ale soft całkiem w porównaniu do DS4coś tam 

Opublikowano
Teraz, Art385 napisał(a):

Kurdę zapomniałem, że wersja na gówno store nie obsługuje pada do playstation 5 xD No ale zupełnie przypadkowo na steamie jest promocja na DSX+DLC, że kosztuje w sumie tyle co sam dsx bez dlc z haptyką. Rzygałem 41 ziko ale soft całkiem w porównaniu do DS4coś tam 

Spokojnie, obsługuje.
W Steam dodaj grę spoza Steam, uruchom dla niej Steam Input.

Opublikowano

No teraz mi nie potrzeba mam DSX :E 
Zrobiłem test wydajności jest spoko kart -65mv@PL 304W z Vramem na 2.8 GHz profil Extreme + RT na FSR4Q i średnio 62fps i 1% 55 fps jest git 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie cisne teraz na tych ustawieniach co podawałem wcześniej Extreme+RT Max 4K/FSR Q i są miejsca gdzie jest 70 fps a są też czasem dropy poniżej w okolice 55 mimo wszystko gra się bardzo dobrze ;)

Edytowane przez CrooV
Opublikowano (edytowane)

Dobra chwila przerwy na włączenie HDR. Włączyłem Vsync i limit na 60 fps bo mi tearuje obraz. Fps na unlocku nawet do 90 fps spadek na razie poniżej 60fps do 55 przy starcie wyścigu i na tym pierwszym wyścigu gdzie kwitną wiśnie. 
Na AMD wygląda na to, że nie ma generatora klatek ehhh albo jestem ślepy. Powiedzcie, że jest a jak jest to gdzie, bo by mi się przydał.

Edit: Po instalacji sterów amd ustawiło mi odświeżanie na 60Hz stąd tear na 120hz + limit 120 nic nie tearuje. 

Edytowane przez Art385
Opublikowano (edytowane)

Na wersji z Windows store jest jakiś travelsall stutter. Podbicie CPU do 5.4 Ghz trochę pomogło ale normalnie jak na UE5 :E Nawet odkręciłem gpu i zjechałem na zbalansowany FSR4. Gra w miejscach z czapy robi stuttera.
No cóż natomiast sama gierka jest kosa i jak słowa daje to pierwsze wyścigi w których drzewa wyglądają jak drzewa jak ciuramy drogą przez jakiś lasek to nie mogę powiedzieć, że nie robi to wrażenia.   

Edytowane przez Art385
Opublikowano (edytowane)

Jak już napisałem pierwsze wyścigi w których drzewa wyglądają jak drzewa. Na filmikach może być tego nie widać, bo by bitrate musiałbyć jak na blurayu 4k. No jest dobrze kolejna gierka, gdzie gejtracing aktualnie robi jakąś różnice i to nie tylko w fps. 

Edit: Pobawiłem się trochę z opcjami i stuttery robi radeon anti-lag. Po wyłączeniu jest elegancko. Ponadto zapomniałem zainstalować 25.6.2 a okazuje się, że coś jakby kapkę lepiej teraz z kapkę ocniętym kompem mam w benchy z FSRQ i extreme + RT 65 średnią i 59@1%. Jest w pytę. 

Edytowane przez Art385
Opublikowano

Może ktoś sprawdzić sekcję ustawień kamery?

Suwaki FOV – Czy są dostępne dla każdego widoku? 

Ustawienia POV (kamery) – Czy poza standardowym zestawem (zderzak/maska/kokpit/deska/2xTPP) doszły jakieś nowe perspektywiczne tryby lub opcja manualnego przesunięcia fotela (seat offset)?

Opublikowano (edytowane)

Z ciekawości przejrzałem sobie testy i wygląda na to że ryzen 5500 zapewnia duży zapas przy utrzymaniu 60fps, często dobija do +80, a rtx4060 daje radę w 1440p, choć tekstury muszą być oczko w dół. RTX4070 powinien trzymać 60fps przy DLSS Q lub +50fps bez na max bez RT.

3 godziny temu, thestasiex12 napisał(a):

Na jakie detale mógłbym liczyć bez RT w 1080p z posiadanym PC z sygnaturki?

RTX 4060 - Forza Horizon 6 - Are 8GB of VRAM Enough?

Max bez RT możesz dać... Wormz gaming testował rtx4060 i 8GB miało lekki zapas na ultra (extreme było już pod korek, ale było jakby dobrze), a 3060ti ma ciut więcej wydajności i lepszą przepustowość Vram, więc może nawet +70fps będzie.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Musiałem kupić xD

DLAA / MFG X2 / EXTREME / BEZ RT OK 110 FPS. Pobawie się suwakami, dodam RT, ew mfg x3.

Obraz żyleta, nie doczytuje, nie szutruje. Graficznie jest super, YT w tej kwestii bardzo przekłamuje obraz.

Nowa mapa baja.

Reszta to kalka 3,4,5.

Smaczny kotlet się zapowiada 😅