Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co do gry to na tyle co liznąłem mapę przez te kilka godzin to coraz bardziej siedzi mi w głowie, że to najlepsza mapa jeśli chodzi o projekt, klimat i smaczki z wszystkich FH :E Do tej pory moją najlepszą mapą była ta z FH3, a tutaj się czuję jak na tamtej mapie w Australii, ale znacznie większej i z większą ilością smaczków napotykanych na drodze :E 

Mapy w Meksyku czy Szkocja były OK, ale nie miały takiego klimatu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, sideband napisał(a):

Kiepskie porównanie 9700/9800 rozjeżdżały FX-y, ale nadal sterowniki to był śmich na sali.

Miałem Radeona i FX'a, kartę od ATI wspominam do dzisiaj bardzo dobrze a tego GeForca wolałbym zapomnieć (5900). Far Cry 1, Half-Life 2 pięknie śmigały na Radeonie, jedynie Doom 3 śmigał lepiej na NVIDIA z tego co pamiętam. 

8 minut temu, lukadd napisał(a):

A co do gry to na tyle co liznąłem mapę przez te kilka godzin to coraz bardziej siedzi mi w głowie, że to najlepsza mapa jeśli chodzi o projekt, klimat i smaczki z wszystkich FH :E Do tej pory moją najlepszą mapą była ta z FH3, a tutaj się czuję jak na tamtej mapie w Australii, ale znacznie większej i z większą ilością smaczków napotykanych na drodze :E 

Mapy w Meksyku czy Szkocja były OK, ale nie miały takiego klimatu.

Miałeś kupić to "DLC" na przecenie 😉

Edytowane przez azgan
Opublikowano
1 minutę temu, janek25 napisał(a):

wtedy radeony nie miały problemów.

1 zegar  dla gpu i vram 

Za to miały lepszy obraz,gdzie w czach fxa był to nokaut

A co z tymi nowymi Radeonami 9070XT jest nie tak? Z tego co czytałem to bardzo dobre karciochy (cena/wydajność + FSR 4.1 już z ej aj)

Opublikowano
Teraz, brainq napisał(a):

no tutaj nie chciałbym grać na 20 fpsach.

Przecież to jest regres względem tego co było nawet w Forza Horizon 3 gdzie było więcej aut na drogach.

Teraz, janek25 napisał(a):

a wez sobie opal metroo 2033 lub LL na SSAA ;)

Wyjaśnij jak możesz :E

Opublikowano
4 minuty temu, azgan napisał(a):

Przecież to jest regres względem tego co było nawet w Forza Horizon 3 gdzie było więcej aut na drogach.

Ruch jest trochę zmienny w zależności od pory dnia i miejsca, czasami jest trochę więcej czasami mniej aut. Ale ogólnie bardzo podobny do poprzednich części.

Niestety, bo jest jeszcze miejsce i mógłby być trochę zwiększony i dalej można by dawać radę pociskać pomiędzy innymi autami. Miejmy nadzieje, że to zmienią w patchach i dodadzą go troche więcej.

Opublikowano
7 minut temu, lukadd napisał(a):

Ruch jest trochę zmienny w zależności od pory dnia i miejsca, czasami jest trochę więcej czasami mniej aut. Ale ogólnie bardzo podobny do poprzednich części.

Niestety, bo jest jeszcze miejsce i mógłby być trochę zwiększony i dalej można by dawać radę pociskać pomiędzy innymi autami. Miejmy nadzieje, że to zmienią w patchach i dodadzą go troche więcej.

Jakiś NPC też na ulicach mogliby dodać

Ale widoczki zacne, nowa mapa ciekawa a przynajmniej dla mnie bardzej zróżnicowana od tej z meksyku

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, azgan napisał(a):

Jak w GTA :E

Tyle, że to nie gta, ale mogli by zrobić taki tryb tyle, że rating Pegi :E 

Ogólnie jeśli chodzi o ruch aut to pewnie pamiętasz jak grałeś w FH3, że się przełączało na tryb offline, aby kręcić punkty bo wtedy w tym trybie pojawiało się więcej aut na ulicach niż w trybie online. W innych forzach też było podobnie, tutaj nie wiem jeszcze nie sprawdzałem.

Ale jeszcze ogólnie odnośnie ilości pojazdów, to jest taki myk, że jak jedziesz szybciej to mniej aut na ulicach się spawnuje w forzie, aby uniknąć zderzeń. No i silnik gry, każde auto na drodze to kolejna potencjalna przeszkoda w ruchu do obliczenia ilości zderzeń z nimi. Tutaj jest pewnie też problem konsolowy i ogólnie sprzętowy, że nie mogą łatwo ich napaćkać za dużo bo obliczanie kolizji i ruchu większej ilości pojazdów kosztuję moc cpu i byłby duży ból dupy wszystkich na słabszych prockach, konsolach, dropy fps itd. Każde auto jakie spotykasz na drodze musi być liczone względem twojego ruchu i jazdy po prostu.

No i jeśli chodzi o mapy to Meksyk był ogólnie dość monotonny tutaj już tego nie ma :E Jest klimacik bliżej tego co było właśnie w FH3 tylko w jeszcze większej skali :D 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Chciałem kupić klucz w Eneba na Premium edycję. Z kodem odjęło parę złotych po czym dowaliło 30 złotych dopłaty jako Service fee. Tam to zawsze tak wygląda? :/

Opublikowano (edytowane)

No w tych kluczykowniach gdzie zrzeszają wielu innych sprzedawców typu allegro to norma i często spotykane dodatkowe opłaty za jakiś serwis, nawet za określone typy płatności np. visa, paypal itd. w zależności od humoru potrafią doliczać jakieś sumy :E W niektórych trzeba patrzeć i odznaczyć te dodatkowe usługi :E 

Ja zwykle kupuję na cdkeys, teraz loaded, nie mają typowej kluczykowni, działają sami niezależnie i nie wciskają żadnych dodatków zbytnio :E Ponad 100 gier kupionych i zawsze 100%, ale na wejściu są po prostu trochę drożsi niż inni.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

No, ale tam nie masz otwartego miasta, tutaj masz całkiem duże otwarte miasto i po wszystkich uliczkach możesz gdzie chcesz śmigać. Tokio najlepiej się w nocy prezentuje z HDR z tymi wszystkimi neonami. Może ruch mógłby być trochę większy, no, ale z drugiej strony utrudniało by to gazowanie więc jest jak jest

Dla mnie zawsze ręcznie wycyzelowany trasy > trasy wytyczone w otwartym świecie także to by się zgadzało.

Opublikowano (edytowane)

Ta, ale to są inne gry, jedynie zamknięty tor i nic więcej. Zresztą i tak jak na zamknięte tory to oprawa aż tak nie porywa w takim GT7 czy FM najnowszym. A W FH hulaj dusza, prawie wszędzie wjedziesz, to open world w ścigałkach.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Spoko, ja nie jestem fanem open worldów, zwłaszcza w ścigałkach, gdzie wolę odpalić kolejny wyścig niż musieć się na niego wlec pół mapy po raz fantasty także mam skrzywione spojrzenie.

Opublikowano
15 minut temu, Asag napisał(a):

Chciałem kupić klucz w Eneba na Premium edycję. Z kodem odjęło parę złotych po czym dowaliło 30 złotych dopłaty jako Service fee. Tam to zawsze tak wygląda? :/

Ta chyba tylko loaded nie ma ale oni mają zawsze drożej ale kupuje u nich od lat i zawsze bez lipy. Na K4G z dodatkowymi opłatami po wpisaniu kodu sale10 wychodzi za 325 ziko premiumka. Jutro chyba zawinę 

Opublikowano
7 minut temu, Zdzichon napisał(a):

Spoko, ja nie jestem fanem open worldów, zwłaszcza w ścigałkach, gdzie wolę odpalić kolejny wyścig niż musieć się na niego wlec pół mapy po raz fantasty także mam skrzywione spojrzenie.

Ja gram/grywam we wszystkie po prostu :E 

A FH jest najlepsza w arcade i open world czy nawe pod ten sim arcade podchodzi czasami w niektórych aspektach.