sabaru128 207 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca 3 godziny temu, trepek napisał(a): Poważnie piszę. O mitochondriach uczą przecież w średniej szkole więc jest to wiedza powszechna do czego one służą i za co odpowiadają i jaki mają wpływ na termoregulację organizmu. Wyciągnąć jakąś wiedzę z pod szafy i będzie mi wciskał teraz kit że mi się zdawało. Ręce opadają.
Doamdor Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca 7 godzin temu, sino napisał(a): To nie mieszkanie, ale kawalerka. I nie da rady przy takich upałach, bo będą kuriozalne. U mnie pewnie będzie 26 stopni w pokojach (ok. 60 m^2) poza głównym. Ponadto ludzie boją się klimy jak diabeł święconej wody, bo podobno jest niezdrowa (jeśli ktoś nie czyta instrukcji, w tym nie czyści, nie wysusza oraz siedzi tuż przed nią, już kilka razy miałem duże przeziębienie, ale to moja wina, tam leci odczuwalnie rzędu 5 stopni z powodu silnego wiatru, więc nie wolno na taki chłód wychodzić bez ubrania). Kawalerka i mieszkanie, jak zwał, tak zwał. Bez problemu klimatyzacja daje radę, mieszkanie to nie szklarnia, która jest wystawione na słońce, nie rozmawiamy tu o poddaszu. Różne są mieszkania, kumpel mieszkanie w wielkiej płyty, 4 piętro, okna na południe, zamontował rolety zewnętrze + klima, ma spokój z upałami. Nie wiem co ludzie myślą, korzystam z klimatyzacji od kilkunastu lat i nie wyobrażam sobie życia bez niej, samochód, dom, mieszkanie, klimatyzacja jest.
łukasz850 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca U mnie w pokoju do 31 stopni dochodzi w trakcie upałów temperatura.
j4z Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Też miałem dzisiaj 30. Do 28 jeszcze dawałem radę na lajcie, ale dzisiaj już niedobrze się czułem.
Grolshek Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Edytowane 27 Czerwca przez Grolshek
Doamdor Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 25C? U mnie w pokoju 23C bez klimy, ale póki co słońce jeszcze nie jest na południu. 7 godzin temu, łukasz850 napisał(a): U mnie w pokoju do 31 stopni dochodzi w trakcie upałów temperatura. 4 godziny temu, j4z napisał(a): Też miałem dzisiaj 30. Do 28 jeszcze dawałem radę na lajcie, ale dzisiaj już niedobrze się czułem. Szaleństwo, macie zdrowie.
galakty Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca U mnie jednak będzie montowana, szkoda zdrowia i komfortu. Powietrza za oknem zero, okna na oścież ale w dużym mieście to niewiele daje, rano 25 stopni już i trzeba zamykać okna. Wincyj betonu!
Bono_UG Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 17 godzin temu, sino napisał(a): ciepło ubrani, a kobiety całe opatulone Całe ciało zakryte, to nie znaczy, że ciepło ubrani. Będzie ciepło ale słońce nie pali ci skóry, więc całościowo wychodzi lepiej.
j4z Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 3 godziny temu, Doamdor napisał(a): Szaleństwo, macie zdrowie. Aktualnie mnie stać, ale za rok postaram się ogarnąć klimę.
sino Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 23 godziny temu, galakty napisał(a): Oho, mieszkanie to od 90m2 bo jestem bogaty hehehehe. Żaden bogaty. Normalne domy to 120-130 m^2, w czasach PRL takie miało z 75-80% ludzi (w tym ja i 3 z 4 moich najlepszych kolegów z podstawówki). Dzięki 2 bańkom mieszkaniowym (skrajnie zaniżonym stopom) ceny wzrosły 5x a zarobki 3x. 23 godziny temu, galakty napisał(a): Przecież nikt nie będzie schładzał jednym klimatyzatorem do 20 stopni, ale wystarczy że zamiast 27-28 będzie miał 24 i to już da ogromny komfort. Nikt? Moje osiągi z wczoraj: -pokój główny 20 stopni -boczne 23 i 24 Rano po spaniu (klima wył): -pokój główny 24 -boczne 26 i 26 Z niedzieli na poniedziałek synoptyk prognozuje 25 stopni w Warszawie jako temp minimalną (niektóre modele nawet 27, realne jest ponad 30 o północy) - to będzie nowy rekord po tropiku 24. Co to temp max to wszędzie będzie na granicy rekordów Polski. U mnie zwykle jest cieplej (2-3) więc 42 stopnie może być.
LeBomB Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) To bez klimy póki co dzisiaj utrzymuję 24 stopnie we wszystkich pomieszczeniach prócz tego, w którym włączony jest PC, tam jest 26 stopni. Z samego rana wywietrzyłem porządnie gdy na zewnątrz było jeszcze 18-19 stopni. Potem od strony nasłonecznionej zostawiłem zasłonięte i zamknięte okna, od strony nienasłonecznionej odsłonięte, a do momentu gdy temperatura przekroczyła temperaturę w pokoju okna były otwarte, potem zamknąłem. Jak słońce przejdzie na drugą stronę, to zasłonię okna od strony słonecznej, a od nienasłonecznionej może odsłonię, zależy jak bardzo będą nagrzane. + Wiem, klima byłaby łatwiejszym rozwiązaniem, ale też póki co nie mogę sobie na to pozwolić, więc stosuję stare sprawdzone metody Edytowane 27 Czerwca przez LeBomB
janek25 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 4 godziny temu, łukasz850 napisał(a): Jutro 42 stopnie 80,napisali Ja na komputerku mam 32 a zmierzone 32.8 na 15.25
lukadd Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, sino napisał(a): Żaden bogaty. Normalne domy to 120-130 m^2, w czasach PRL takie miało z 75-80% ludzi (w tym ja i 3 z 4 moich najlepszych kolegów z podstawówki). Dzięki 2 bańkom mieszkaniowym (skrajnie zaniżonym stopom) ceny wzrosły 5x a zarobki 3x. Nie chce mi się rozpisywać, to AI na szybko wyjaśni "Średnia powierzchnia mieszkania spółdzielczego pod koniec lat 80. w Polsce wynosiła około 48 m². Wcześniej, w latach 70., dominowały lokale jeszcze mniejsze. Domy jednorodzinne były znacznie rzadsze i budowane najczęściej we własnym zakresie – ich metraż wahał się zazwyczaj w przedziale 80-120 m² (choć normatywy często ograniczały powierzchnię użytkową do ok. 110 m²") Edytowane 27 Czerwca przez lukadd
janek25 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca z tego co pamiętam to kostka gierkowska nie mogla mieć więcej jak 110m bo przepis No to ludzie dostawiali przybudówki 10 lub 20m Ktoś powie komuna? No to dzisiaj do wycieńcia drzewa musisz ściągnąć łajze z urzedu
galakty Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Godzinę temu, LeBomB napisał(a): Wiem, klima byłaby łatwiejszym rozwiązaniem, ale też póki co nie mogę sobie na to pozwolić, więc stosuję stare sprawdzone metody Poczekaj jak w nocy będzie 23-24 stopnie, wtedy posłucham o wietrzeniu rano
LeBomB Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca @galakty oczywistym jest że nie wietrzy się gdy temperatura na zewnątrz jest wyższa niż wewnątrz...
galakty Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Ja to wiem, po prostu nie rozumiem po co się chwalić że umiesz sprawdzone stare sposoby skoro nawet upałów u Ciebie nie ma
LeBomB Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) @galakty na zewnątrz dzisiaj 37 stopni w cieniu to nie upał? Ostatnie noce w wielu miejscach w Polsce były poniżej 20 stopni, to się ma zmienić z niedzieli na poniedziałek i z poniedziałku na wtorek, gdzie ma być w nocy nie mniej niż 22 stopnie. Czepiasz się już chyba tylko dla zasady... Edytowane 27 Czerwca przez LeBomB
galakty Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Przy 37 stopniach za dnia masz 18 nocą? Szybko się wychładza, prawie jak na pustyni. Dzisiaj u mnie też 37 ma być, o 03:00 dalej 23 stopnie, o 08:00 rano już 28 stopni.
janek25 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Jakis dziwny budynek.Moze sasiad z boku daje czadu z klima albo cieplo ucieka na planete naboo miasto gogalh😜
Fatality Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 8 minut temu, LeBomB napisał(a): @galakty na zewnątrz dzisiaj 37 stopni w cieniu to nie upał? Ostatnie noce w wielu miejscach w Polsce były poniżej 20 stopni, to się ma zmienić z niedzieli na poniedziałek i z poniedziałku na wtorek, gdzie ma być w nocy nie mniej niż 22 stopnie. Czepiasz się już chyba tylko dla zasady... przypadkiem dziś w nocy nie miało być 26-30 stopni w nocy? Chyba ze cos sie zmienilo juz
janek25 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Roznie zmierza i edytuja. Raz to bylo nawet zimno w nocy a sie podniecali tego dnia ze planeta plonie i ze planeta plonie. Ostatnio bylem w urzedzie tke tam chłodno maja. Az sie nie chciało wychodzić. Ja przychodze do domu a tu wiadomość ze burmistrz te lajzy puscil do domu bo sie nie da popracować 😂
lukadd Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) 24 minuty temu, LeBomB napisał(a): @galakty oczywistym jest że nie wietrzy się gdy temperatura na zewnątrz jest wyższa niż wewnątrz... U mnie od kilku dni w mieście na zewnątrz nie spada temp poniżej 25ciu na minimalnej w nocy W tej chwili na czujniku meteo w parku w zieleni w mieście jest 38.5 stopnia Edytowane 27 Czerwca przez lukadd
janek25 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Jeszcze chwila i beda ich traktować jak lekarzy. Przychodz późno wychodz wcześnie Teraz, lukadd napisał(a): U mnie od kilku dni w mieście na zewnątrz nie spada temp poniżej 25ciu na minimalnej w nocy Od kied pamiętam to temperatura w Polsce latem 38 stopni a i kilka dni 40 . Niektórzy musza miec latem 21 bo goraco a zima 22 bo zimno
Rekomendowane odpowiedzi