Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, galakty napisał(a):

Dziś goście i w mieszkaniu 29 stopni, jutro ma przyjechać chłop od montażu klimy i ocenić/wycenić. Szkoda zdrowia.

akurat będzie bo upałach, pierwszych i ostatnich w tym roku 

Opublikowano

Dokladnie teraz to już mogłeś poczekać do jesieni to miałbyś dużo lepszą cenę. Ja w kwietniu kupowałem wentylator taki trochę lepszy ze zbiornikiem na wodę, pompą i wkładem chodzącym. Kosztował 350zl, teraz 700zl %-)

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, galakty napisał(a):

Dziś goście i w mieszkaniu 29 stopni, jutro ma przyjechać chłop od montażu klimy i ocenić/wycenić. Szkoda zdrowia.

No u mnie to samo. Próg bólu został przekroczony. Pierd*** nawet estetykę. Niech montują. Myślałem żeby kupić na już jakiś przenośny ale czytałem różne opinie i to chyba trochę wyrzucona kasa by była.

37 minut temu, Decus napisał(a):

Wielce prawdopodobne. Tylko nie wiem czy chcę się znów irytować jak będzie odwrotnie.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
39 minut temu, Decus napisał(a):

dokladnie :) ile to ja juz sie historii nasluchalem o tych "decydujacych" sie na klimy przy +40st, a pompy ciepla przy -20st. bo przeciez nie da sie przewidziec, ze zima jest zimno , a latem goraca i sie czeka...bo przeciez moze byc inaczej i czy aby na pewno :hahaha: i potem jeszcze zaskoczenie dlaczego tak drogo , bo on wlasnie chce. teraz. bo teraz jest mu goraca/zimo. :rotfl:

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Biorąc pod uwagę temperaturę w mieszkaniu to rozumiem, że robiłeś Beach party? :hihot:

U mnie w mieszkaniu ponad 32 stopnie przy wyłączonych wszystkich urządzeniach poza lodówką i routerem :E

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Bierz i się nie zastanawiaj.W zimie też można ogrzać więc super sprawa.I grać latem można 😄.U mnie dziś 41 stopni było i nie wyobrażam sobie bez klimy w domu siedzieć 

Opublikowano (edytowane)

To nie powtórka ani z 2015, ani z 2017 choć układy burzowe z silnymi porywami mogą wystąpić w Polsce już jutro, to nie będzie to nic na skalę tych lat co wymieniliście. (Choć lokalnie jakieś szkody na pewno będą)

Edytowane przez jsfighter
poprawk
Opublikowano
5 godzin temu, KamcioGF napisał(a):

Dokladnie teraz to już mogłeś poczekać do jesieni to miałbyś dużo lepszą cenę. Ja w kwietniu kupowałem wentylator taki trochę lepszy ze zbiornikiem na wodę, pompą i wkładem chodzącym. Kosztował 350zl, teraz 700zl %-)

Skroją jak za zborze teraz:(

Opublikowano
10 godzin temu, Decus napisał(a):

Trudno. Najpierw chcę zobaczyć wycenę, jak będzie akceptowalnie to niech montują. Dla mnie nawet 25 już jest niekomfortowe, włączysz PC/konsolę albo zaczniesz gotować i się robi łaźnia. Niektórzy lubią ciepło, dla mnie to mordęga i max komfortowe jest 24. 

10 godzin temu, KamcioGF napisał(a):

Dokladnie teraz to już mogłeś poczekać do jesieni to miałbyś dużo lepszą cenę.

O ile lepszą skoro żadnej ceny jeszcze nie mam? :E 

Opublikowano
1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Nie prowokuj :P W sumie tyle to mam w piwnicy, tylko muszę sobie tam jakieś zajęcie wymyśleć :rotfl:

W zimie mam podobne temperatury z zakręconymi grzejnikami. Lepiej niż w domu i schodów mniej do pokonania, bo to parter. :E 

Piwnicę nie sprawdzałem, ale mam tam 17,5m2, mikro kawalerkę dałoby się zrobić i jest małe okienko na świat, ogródek. :E

Opublikowano (edytowane)

Widać dobry blok pasywny lepszy niż Gołębiewski w Pobierowie :E

Tak na marginesie to tak ze 20 lat temu byłbym w niebo wzięty taką pogodą. Teraz praktycznie 3 dni siedzienia nad wodą i mam już dość. Nigdzie dziś nie wychodzę, chyba że do piwnicy ;)

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano

Mieszkam w kamienicy z lat 60' ubiegłego wieku. Konserwator zabytku nie wyraził zgody na termoizolację, wczoraj miałem o 21:00 w mieszkaniu na pierwszym piętrze 30,8 stopnia wg termostatu. Szkoda mi było hajsu na klimatyzację :D