GordonLameman 9 475 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 4 minuty temu, galakty napisał(a): Czemu? Serio pytam, bo też mi się podoba Środek, wycie, wyciszenie. A dodatkowo na zewnątrz dobrze wygląda tylko ten taki czerwony/bordowy.
galakty 4 135 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 A to typowa Toyota, zero zaskoczenia.
GordonLameman 9 475 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 8 minut temu, larry.bigl napisał(a): No weź a mi się podoba! Nie no, ja mam taki mindfuck co wybrać potem, że nie pytaj Co minę auto, które mam na liście to mówię "a może to...?"... To patrz na Lexusa NX 1
larry.bigl 557 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 5 minut temu, GordonLameman napisał(a): To patrz na Lexusa NX z jakim silnikiem? 2.0 czy 2.5?
GordonLameman 9 475 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 A czemu miałbyś patrzeć na 2.0? 1
trepek 1 677 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 (edytowane) 40 minut temu, GordonLameman napisał(a): RAV4 to był najgorszy suv jakiego próbowałem przy szukaniu auta Potwierdzam. Cokolwiek innego niż Rav4 jest lepsze niż Rav4 Naprawdę nie rozumiem fenomenu tego samochodu. Jeździ jak wóz drabiniasty, wygłuszenia nie ma, słychać eCVT, ciosane od siekierki... Jest tyle innych dobrych suvów: - nissan, - gunwo wort fort, - kia, - huidai, - renault, - honda. Edytowane 9 Października 2025 przez trepek 1
GordonLameman 9 475 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 @trepek Moja żona po wejściu zapytała czemu tej Ravce tak sutki sterczą 4
trepek 1 677 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 (edytowane) 30 minut temu, GordonLameman napisał(a): To patrz na Lexusa NX W cenie NXa wybrałbym Highlandera. Serio. NX twardy, dodatkowo we większości wersji na fotelach tandetna cerata, do której klei się tyłek. Wentylacja i skóra dostępne tylko w dwóch najwyższych wersjach więc mówimy już o kwotach pod 300 tys zł. Byłem napalony na NXa, po wypożyczeniu go na dwa dni czar prysł. BTW. Moja opinia jest taka, że jakbym miał kupić Ravkę to kupiłbym Bigstera w hybrydzie. Edytowane 9 Października 2025 przez trepek
larry.bigl 557 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 @GordonLameman a mi się własnie te suty podobają I tak to jest, jednemu podoba się to, drugiemu tamto. Gdyby nie nagonka na Diesle to bym miał łatwiejszy wybór
galakty 4 135 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 8 minut temu, larry.bigl napisał(a): suty podobają Ojojoj
trepek 1 677 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 @galakty Tutaj nie ma co ojojać, jak kiedyś szczęśliwie założysz rodzinę i partnerka/żona będzie karmić to doznasz szoku, jak się suty powiększają @bergercs Renault Kadjar to bliźniak Kaszkaja? Silniki 1.3 są lepsze od 1.2? Wiem, że 1.6 najlepsze. 1
bergercs 1 944 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 1) Tak. 2) Teoretycznie tak - starsze 1.2 były nieudane. Od chyba 2019 poprawili wady, w najnowszych to bardzo udane konstrukcje. 1
Katystopej 1 495 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 2 godziny temu, trepek napisał(a): W cenie NXa wybrałbym Highlandera. Highlandery wycięły z rynku normy emisji spalin, nowych nie ma i nie będzie, używek jest jak na lekarstwo i są ciężkosprzedawalne, bo faktycznie auto w kasie a środek jak z kubków po jogurtach i głośno jak cholera.
trepek 1 677 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 17 minut temu, Katystopej napisał(a): bo faktycznie auto w kasie a środek jak z kubków po jogurtach i głośno jak cholera. Highlander i tak cichszy od rafki Można się śmiać z tego, co napiszę, w mojej subiektywnej opinii w Kudze jest ciszej niż w NXie.
Gość Petru23 Opublikowano 9 Października 2025 Opublikowano 9 Października 2025 10 godzin temu, some1 napisał(a): Brzmi trochę jak awionetka przy starcie Cóż, to jest optymalne działanie jeśli chodzi o generowaną moc, symulacja biegów tylko pogarsza osiągi. Ma być pełna kura to jest. Nie pogarsza, to głównie efekt dźwiękowy. To, co ujmie ICE do symulacji uzupełnione jest przez Aku. Idzie równo, nie sprawdzałem max bo przy 160 ciągnął dalej tak samo a granica niemiecka się skończyła i musiałem zwolnić. Ale w przyszłym tygodniu może sprawdzę mu max... 8 godzin temu, galakty napisał(a): Czemu? Serio pytam, bo też mi się podoba Spróbuj i się sam przekonaj. Odwiedź cupre, forda, Koreańczyków z Ssang Yong koniecznie. Nawet chińczyki zobacz. Będzie szok...
trepek 1 677 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 W tamtym roku byłem na jeździe próbnej Cuprą Terramar PHEV i powiem Wam, że całkiem fajnie VW ogarnął ten typ hybryd. Gdybym był młodszy i nie szukał czegoś pod dziecko to taka Cupra naprawdę daje radę i bym ją brał. Szczególnie matrycowe przednie lampy pozytywnie zaskakują. Sztos. Azja daleko w tyle w tym temacie, nie ma co porównywać. Nawet Lexusowe Bladescany nie mają podejścia.
Gość Petru23 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 (edytowane) 4 godziny temu, trepek napisał(a): W tamtym roku byłem na jeździe próbnej Cuprą Terramar PHEV i powiem Wam, że całkiem fajnie VW ogarnął ten typ hybryd. Gdybym był młodszy i nie szukał czegoś pod dziecko to taka Cupra naprawdę daje radę i bym ją brał. Szczególnie matrycowe przednie lampy pozytywnie zaskakują. Sztos. Azja daleko w tyle w tym temacie, nie ma co porównywać. Nawet Lexusowe Bladescany nie mają podejścia. Pod dziecko sam sprawdzałem wiele samochodów, w sumie muszę je chyba uwzględniać w wyborach (je - dzieci). No u mnie jednak zwycięzca był jeden. Nie mam pojęcia co mogłoby być dla niego alternatywa jeśli chodzi np o miejsce w środku, kwestia jego aranżacji, wygoda korzystania, itp. Wszystko co można rozpatrywac chyba już tu podano Edytowane 10 Października 2025 przez Petru23
GordonLameman 9 475 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 @Petru23 A widziałeś jak szeroko otwierają się tylne drzwi w X-Trailu?
trepek 1 677 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 @Petru23 @GordonLameman A widzieliście na jakiej fajne wysokości jest podłoga bagażnika w SantaFe? Jeden smyś na tym forum zasugerował inne wykorzystanie tej podłogi i żony w bagażniku 1 3
Gość Petru23 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 (edytowane) 44 minuty temu, GordonLameman napisał(a): @Petru23 A widziałeś jak szeroko otwierają się tylne drzwi w X-Trailu? Tak, 90st ale część konkurencji oferuje zbliżone rozwarcie (drzwi, nie żony) na tylną kanapę. U mnie jest ok, problemu nie ma. Xtrial fajniutki bardzo, tylko drogi Edit Ooo, nie znam. Pierwszy raz widzę a ciekawie wygląda... I w Hybrydzie https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/opel-frontera-ID6Htzi2.html Edytowane 10 Października 2025 przez Petru23
galakty 4 135 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 I pomyśleć że kiedyś potrafili ładną Insignię czy Astrę zrobić.
Grolshek 877 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 (edytowane) 10 minut temu, galakty napisał(a): I pomyśleć że kiedyś potrafili ładną Insignię zrobić. Najlepszy samochód jaki miałem. Komfort pełną gębą, stary dobry styl. Wszystko w niej działało tak jak powinno. Nie było rzeczy która by mnie w niej denerwowała. Żadnych wyjących CVT, żadnych piano black, żadnych haptycznych przycisków, żadnego prądu, ech.... Edytowane 10 Października 2025 przez Grolshek
Katystopej 1 495 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 Jeszcze dopisz, że to Insignia I gen przedliftowa to się kawą i ciastkiem udławię
Grolshek 877 Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 (edytowane) 2 minuty temu, Katystopej napisał(a): Jeszcze dopisz, że to Insignia I gen przedliftowa A która to? Jak chcesz mi opowiedzieć którąś z wad i awarii która występuje w tym modelu/silniku to wszystkie znam i wszystkich można uniknąć posiadając odpowiednią wiedzę i dobrego mechanika. A jeśli chcesz mnie przekonać że moja Isia była zła to leć do Putki po ciacho już teraz Edytowane 10 Października 2025 przez Grolshek
Rekomendowane odpowiedzi