Gret 663 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2025 (edytowane) Takie sprawdzanie też może za wiele nie dać. Wleje doktora do skrzyni silnika i gówno zobaczysz. Później po zmianie oleju okazuje się że silnik złom. Pękniętej głowicy czy bloku też nie zobaczysz. Kupno używki to zawsze ryzyko. Tylko teraz można z tym jakoś walczyć, wady ukryte/sądy itp. BTW: Swoje dwa aktualne auta kupiłem od ASO, i też nie byłem wcześniej pod spodem. Kolejny też raczej będzie od ASO z gwarancją minimum na ten pierwszy rok, a jak nawet coś wyjdzie to łatwiej o nich kasę wyciągnąć, przynajmniej nie mogą grać w chu... z komornikiem. Edytowane 6 Grudnia 2025 przez Gret 2
SuLac0 470 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Opublikowano 6 Grudnia 2025 nie wiem, nie jestem w stanie tego pojac. z drugiej strony, nie ma sie co dziwic. wiekszosc dostaje "rozumu zombie" na slowo "okazja/promocja" . troche tez inaczej to wyglada , jak kupujesz od kogos bardziej "zaufanego" jak w Twoim przypadku, ale od byle handlowca z internetu? brak slow
Krzysiak 1 999 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Opublikowano 6 Grudnia 2025 (edytowane) Poza 508, którego brałem od brata i wiedziałem co się z nim działo przez ostatnie lata (wcześniej gdy go kupował dość dokładnie go prześwietliliśmy) większość swoich aut widziałem na żywo już miesiąc czy dwa po zakupie* Ale brałem je od znajomego handlarza, czyli mojego obecnego szefa...tu układ był prosty, gdyby wyszło coś poważnego przez ~rok po zakupie on by to naprawił na własny koszt. 45 minut temu, Gret napisał(a): Takie sprawdzanie też może za wiele nie dać. Mechaniki wiadomo, że na skp nie sprawdzisz ale przynajmniej wybite zawieszenie czy niesprawne heble i jest pole do negocjacji :E *- kto nie ryzykuje nie pije szampana...wychodziły mnie przynajmniej 30% taniej niż rynkowo Teraz też za jakiś czas na tej zasadzie coś od szefa łyknę. Edytowane 6 Grudnia 2025 przez Krzysiak 1
NotQuite 103 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Opublikowano 6 Grudnia 2025 (edytowane) Godzinę temu, Gret napisał(a): Takie sprawdzanie też może za wiele nie dać. Wleje doktora do skrzyni silnika i gówno zobaczysz. Później po zmianie oleju okazuje się że silnik złom. Pękniętej głowicy czy bloku też nie zobaczysz. Kupno używki to zawsze ryzyko. Tylko teraz można z tym jakoś walczyć, wady ukryte/sądy itp. Ryzyko jest stopniowalne. Nie ma powodu, by ten sopień zwiększać a jednak ludzie to robią. I nie, wady nie muszą być "ukryta" by się o nie sądzić. Edytowane 6 Grudnia 2025 przez NotQuite
Gret 663 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2025 Teraz, NotQuite napisał(a): Ryzyko jest stopniowalne. Nie ma powodu, by ten sopień zwiększać a jednak ludzie to robią. I nie, wady nie muszą być "ukryta" by się o nie sądzić. a o jakie inne wady?
NotQuite 103 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Wady istotne a nawet nieistotne, o ile ujawnić je w okresie roku po zakupie - art. 556(1) i 556(2) k.c.
Gret 663 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2025 Ogarnąłem ze GS nie ma składanej kanapy. W żadnej wersji. To dla mnie niestety dyskwalifikuje to auto....
GordonLameman 9 185 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 7 minut temu, Gret napisał(a): Ogarnąłem ze GS nie ma składanej kanapy. W żadnej wersji. To dla mnie niestety dyskwalifikuje to auto.... A rozważałeś AR Gulię?
Gret 663 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2025 9 minut temu, GordonLameman napisał(a): A rozważałeś AR Gulię? Nie
GordonLameman 9 185 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 5 minut temu, Gret napisał(a): Nie Kiedy ona taka piękna! Ja chciałem Stelvio, ale multimedia są tam trochę smutne i żonie się bardzo, bardzo nie podobała
galakty 3 816 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): żonie się bardzo, bardzo nie podobała Uuuuuu red flag.... 1
Katystopej 1 243 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 1 minutę temu, Gret napisał(a): Dziś jadę oglądać arteona Czyli Passata premium
Gret 663 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2025 (edytowane) 1 minutę temu, Katystopej napisał(a): Czyli Passata premium Das auto a tak poważnie, cóż szkodzi obejrzec Edytowane 8 Grudnia 2025 przez Gret
GordonLameman 9 185 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 4 minuty temu, galakty napisał(a): Uuuuuu red flag.... Już po ślubie było, nic nie dało się zrobić No, ale środek multimedialnie był smutny :p 3 minuty temu, Gret napisał(a): Dziś jadę oglądać arteona Spoko, ale w bodajże R-Line przyciski na kierownicy są dotykowe co jest wyjątkowo głupie i źle działające
Gret 663 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2025 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Już po ślubie było, nic nie dało się zrobić No, ale środek multimedialnie był smutny :p Spoko, ale w bodajże R-Line przyciski na kierownicy są dotykowe co jest wyjątkowo głupie i źle działające Taaa te przyciski to jakies nieporozumienie. To samo z panelem klimy. 1
galakty 3 816 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 I jeszcze pokrętło od radia gdzie symbol się kręci dookoła, no mnie by nerwica strzeliła
Gret 663 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2025 10 minut temu, galakty napisał(a): I jeszcze pokrętło od radia gdzie symbol się kręci dookoła, no mnie by nerwica strzeliła Co?
galakty 3 816 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 VW przy radiu ma pokrętło od głośności i włączania, masz symbol I w środku O i to się obraca razem z pokrętłem, więc często jest krzywo. 1
Gret 663 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2025 (edytowane) 19 minut temu, galakty napisał(a): VW przy radiu ma pokrętło od głośności i włączania, masz symbol I w środku O i to się obraca razem z pokrętłem, więc często jest krzywo. A to chyba nie w arteonach. Nie zauważyłem tego. Albo moze nie we wszystkich. Hehe faktycznie tak jest Edytowane 8 Grudnia 2025 przez Gret
trepek 1 533 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 28 minut temu, galakty napisał(a): VW przy radiu ma pokrętło od głośności i włączania, masz symbol I w środku O i to się obraca razem z pokrętłem, więc często jest krzywo. Spokojnie, grafika z czasem się wytrze i będzie białe pokrętło To VAG 2 1
galakty 3 816 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Oj pamiętam jak ojciec Golfa 4 miał, pięknie ta "gumka" schodziła z całego kokpitu 1
Gret 663 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2025 Bo sie zaraz wkur... i będzie nowa kuga 6
Krzysiak 1 999 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 @GretLepiej zostań naszym beta testerem, kup łomode albo jajco 😎 1
trepek 1 533 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Tylko delikatnie z kierownicą w Omodzie! Bo zostanie w rękach. 13 minut temu, Gret napisał(a): Bo sie zaraz wkur... i będzie nowa kuga Spokojnie, kiedyś VAG chciał być premium i mieć fancy soft touch plastik, więc pokrywali elementy gumowym plastidipem czy czymś i fajnie to schodziło po kilku latach. Szczególnie nie lubiało się to z plakiem oraz wylanym zapachem. Wyleczyli się z tego.
Rekomendowane odpowiedzi