Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sooo majac ALC892 w innym watku mowili ze poczulbym roznice wymieniajac na cos sensownego;

co teraz sie poleca do 100 albo 150max? uzywka moze ybc - a nawet lepiej jak z chin bo bedzie mega tanio a pewnie lepiej niz tamte markowe

tylko pod sluchawki bo mikrofon mam na usb, poza tym po co mi dac/wzmacn do mikrofonu, jak nikt nie narzeka ze mnei zle slychac.

sluchawki na jacka

nie moze byc na slot pcie bo mam zajete chyba ze na te mniejsze pcie - x1, pcie x4x16(chyba)

e1

na oku ostatnio mialem SoundBlaster G3 Sound Blaster PLAY! 3

e2

sluchawki to creative aurvana se

Opublikowano
16 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

sooo majac ALC892 w innym watku mowili ze poczulbym roznice wymieniajac na cos sensownego;

tylko pod sluchawki 

Słuchawki to inna para kaloszy, bo stanowią trudniejsze obciążenie dla wyjścia. Wynika to z tego, że słuchawki mają zmienny przebieg impedancji (i generalnie "trudny" z punktu widzenia takiego źródła) i może być problem z wysterowaniem z byle integry słuchawek, nawet na dobrym układzie, który dałby świetne rezultaty przy podawaniu sygnału na wejście wzmacniacza.

Nie mam rozeznania co teraz się świetnie spisze do słuchawek, ale obstawiam, że pierwszy z brzegu pospolity Creative będzie lepszy od pierwszej z brzegu integry z płyty głównej ;) 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.04.2026 o 12:44, Pan Mateoo napisał(a):

U mnie między ALC897 a SBX G6 spora różnica na korzyść tego drugiego :) 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

https://www.irishtimes.com/culture/music/2026/04/14/clannad-singer-and-harpist-moya-brennan-dies-in-co-donegal-aged-73/

Smuteczek. :(

Wstyd się przyznać ale nie widziałem że ona była siostrą Enyi.

A byś zaglądał do wątku o muzyce, byś wiedział. 😀

[*] 

A tutaj to bardziej o sprzęcie miało być. :p

Godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a):

Za tydzien przyjdzie mi dongiel fifo ka11 chyba wiec przetestuje

Proszę tutaj relacje zdać. 

Miałem K11 r2r vs zen dac V2 na testach. Zostawiłem zen, bo na aktualnych wtedy słuchawkach nie zauważyłem tej magicznej przewagi r2r. Tak samo jak kiedyś nie zauważyłem w moim systemie hi-fi porównując irdaca do Aresa 2 (r2r). Irdac zwyczajnie był bardziej nasycony gdzie niby r2r się za to chwali.

A, ty mówisz o ka11, nie K11... No ale daj znać co tam usłyszysz, jak przyjdzie. 

Edytowane przez j4z