RTXnietylko4060tiUSER 660 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) @lukadd Mnie po prostu bawią argumenty ze wysoka cena SM wynika wyłącznie z tego że ceny ramu i ssd sa wysokie Valve zarabia na kazdym egzemplarzu, pewnie nie malo. Edytowane 20 Lipca przez RTXnietylko4060tiUSER 1
galakty 5 063 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Tak bo zaczęli kupować podzespoły dopiero po wzroście cen, nie planowali SM od lat APU mają stare i słabe po taniości, ale to przez RAM jest drogo Płaci się za markę, miniaturyzację, system i uczucie "premium". Zobaczymy ceny PS6 i nowego Xklocka to porównamy lepiej. 1
RTXnietylko4060tiUSER 660 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) @galaktyTam nie ma APU. Konstrukcja typowo laptopowa. Edytowane 20 Lipca przez RTXnietylko4060tiUSER 1
galakty 5 063 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Ta, na szybko pisałem To tym bardziej na ich korzyść działa.
lukadd 3 737 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) Godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @lukadd Mnie po prostu bawią argumenty ze wysoka cena SM wynika wyłącznie z tego że ceny ramu i ssd sa wysokie Valve zarabia na kazdym egzemplarzu, pewnie nie malo. No jasne, że zarabia, dla czego mieli by nie zarabiać. No nie robią tego charytatywnie. Robią, aby zarabiać. Wysokie ceny podzespołów tylko podkręcają dodatkowo cenę i to nie mało. Widać dokładnie po tym jak wzrosły ceny np. Steam Decka, wersja 512GB z 579 na 779euro, że gruby po kosztach nie będzie oddawał tego sprzętu i chce na tym zarabiać. Widać dokładnie ile wzrosły ceny pamięci i w detalu i hurcie itd. Godzinę temu, galakty napisał(a): Tak bo zaczęli kupować podzespoły dopiero po wzroście cen, nie planowali SM od lat I widzisz ile tego nakupowali. Tyle, że na premierę mimo, że sprzęt zaczyna się od 1000euro bez pada , trzeba było jakieś losowania robić i wszystko poszło, a teraz można się jedynie zapisać się w kolejkę i czekać na szansę zamówienia Taki Valve przy tej ilości SD/SM co klepią to jest mała płotka w zamówieniach wśród innych wielkich firm na rynku co robią te zamówienia setki i tysiące razy większe. Edytowane 20 Lipca przez lukadd
azgan 1 824 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @galaktyTam nie ma APU. Konstrukcja typowo laptopowa. To jest gównolit, tego nikt nie chciał nawet w budżetowych lapkach
azgan 1 824 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 1 godzinę temu, lukadd napisał(a): I widzisz ile tego nakupowali. Tyle, że na premierę mimo, że sprzęt zaczyna się od 1000euro bez pada , trzeba było jakieś losowania robić i wszystko poszło, a teraz można się jedynie zapisać się w kolejkę i czekać na szansę zamówienia 🫣🙃 https://www.eurogamer.pl/ta-wypowiedz-inzyniera-z-valve-zwiastuje-jeszcze-wyzsze-ceny-sprzetu-do-grania 2
lukadd 3 737 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) Śmiechowe czasy, ale tak jest. Chmura pewnie będzie zdobywać coraz więcej graczy Edytowane 20 Lipca przez lukadd
galakty 5 063 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Ale tylko tych co nie potrafią liczyć, bo każdy $ w chmurę jest stracony, a sprzęt można sprzedać.
lukadd 3 737 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Dla nas tak, dlatego też prosiaka kupiłem, bo taniej nie będzie ale jakiś casual co chce sobie raz na jakiś czas w coś pograć może inaczej to widzieć. Łatwiej jest wydać raz na jakiś czas sto zeta czy 300 niż od razu grube kilka tysięcy.
kanon7 800 Opublikowano 20 Lipca Autor Opublikowano 20 Lipca 12 godzin temu, sierotaZpclaba napisał(a): A geben już zapowiedział, że sytuacja na rynku świń tj. ram i nand jest tragiczna i będzie tylko gorzej. I dalej się sprzeda 22 godziny temu, lukadd napisał(a): Chyba dawno niektórzy nie zerkali na ceny sprzętu. Samo 16GB ddr5, dysk nvme To ja poproszę Steam Machine BEZ ram'u i BEZ dysku i BEZ pada za 2499 zł i kupuję od ręki
azgan 1 824 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 20 godzin temu, sierotaZpclaba napisał(a): Póki ten sprzęt nie jest w wolnej sprzedaży, to nie ma o czym mówić. Równie dobrze mogłoby tego zejść setki tysięcy w tydzień, tyle że tego pcta fizycznie nie ma w takich ilościach. Niższe ceny oemów? Ale wy oderwani od rzeczywistości jesteście https://ithardware.pl/aktualnosci/steam_machine_sprzedaz_szacunki_valve_wyniki-52654.html
sierotaZpclaba 72 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) 14 godzin temu, kanon7 napisał(a): To ja poproszę Steam Machine BEZ ram'u i BEZ dysku i BEZ pada za 2499 zł i kupuję od ręki Może by Valve na coś takiego się zdecydowało, gdyby tam wystarczyło odkręcić klapkę i już masz dostęp do RAM/SSD. A tu trzeba wybebeszyć wszystko z budy - za duże ryzyko uszkodzeń przypadkowych. Konsolo-PC sprzedaje się poniżej oczekiwań, ale... Nie można go od ręki kupić Dla mnie to ktoś tu robi kurtyzanę z logiki. Edytowane 21 Lipca przez sierotaZpclaba 2
Wu70 970 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Zgadza się, nawet pisali że analizowali taki scenariusz i to nie ma sensu dla tego produktu. Poza tym to też wpływa na profil klienta bo to już prawie składanie PC, czyli metafizyka
galakty 5 063 Opublikowano Wtorek o 16:04 Opublikowano Wtorek o 16:04 5 godzin temu, sierotaZpclaba napisał(a): Konsolo-PC sprzedaje się poniżej oczekiwań, ale... Nie można go od ręki kupić Dla mnie to ktoś tu robi kurtyzanę z logiki. Bez kitu, produkt eksluzywny i trzeba się zapisać, ale sprzedaje się gorzej niż oczekiwano, czyli co, przygotowali za mało konsol i nie chcieli zarobić? XD
sierotaZpclaba 72 Opublikowano Wtorek o 16:12 Opublikowano Wtorek o 16:12 (edytowane) Na PPC też ciekawy news. Rozumiecie, jeszcze podwyżek nie było, ale już płacimy extra Premium & Future Proof Edytowane Wtorek o 16:13 przez sierotaZpclaba
Vulc 2 729 Opublikowano Wtorek o 16:37 Opublikowano Wtorek o 16:37 Za Premium się płaci. Sprzęt może i nie jest przyszłościowy, ale przynajmniej cena jest.
lukadd 3 737 Opublikowano Wtorek o 16:42 Opublikowano Wtorek o 16:42 (edytowane) Podwyżki wskakują z dnia na dzień. Valve tak naprawdę jest mikrusem w licytowaniu się o zamówienia podzespołów jak dyski, pamięci, układy itd. W porównaniu do gigantów jak np. Asus, MSI, Sony, Lenovo, Apple, HP nie mówiąc o Nvidii, meta, amazon itd. Gruby z Valve przy nich to płotka stojący w bocznej kolejce dla ubogich i czekając na ochłapy Edytowane Wtorek o 16:42 przez lukadd
Element Wojny 5 295 Opublikowano Wtorek o 20:45 Opublikowano Wtorek o 20:45 Patrząc na to wszystko cholernie się cieszę, że kupiłem Decka OLED przed podwyżkami. A teraz z odpalonym na Steam OS Lossless scaling to już w ogóle jest bajka, 60 fps w każdej grze, i to na detalach medium w górę.
galakty 5 063 Opublikowano Środa o 06:32 Opublikowano Środa o 06:32 9 godzin temu, Element Wojny napisał(a): A teraz z odpalonym na Steam OS Lossless scaling to już w ogóle jest bajka, 60 fps w każdej grze, i to na detalach medium w górę. Działa Ci? Na Legionie nie mogę uruchomić, mam wszystko co potrzebne i mimo to nie wskakuje
azgan 1 824 Opublikowano Środa o 07:14 Opublikowano Środa o 07:14 https://ithardware.pl/poradniki/zainstalowalem_steamos_na_pc_zrob_sobie_wlasny_steam_machine-52505.html
galakty 5 063 Opublikowano Środa o 07:55 Opublikowano Środa o 07:55 I znowu wkleja linki bez żadnego komentarza Coś więcej? Opinie? Wnioski? Bo SteamOS na PC to nic nowego. 1
Kadajo 9 788 Opublikowano Środa o 07:56 Opublikowano Środa o 07:56 Steam DECK to fajny sztos na retro i nie tylko, ale paradoksalnie jak na przenośną konsole to on jest wielki jak krążownik imperium
Rekomendowane odpowiedzi