lukadd 3 737 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca (edytowane) Na steam decku podnieśli A przed podwyżkami ogólnie był w całkiem przyzwoitej cenie. Na tyle, że przez jakiś czas zastanawiałem się czy drugiego SD sobie nie kupić, ale w końcu stwierdziłem, że i tak na tym jednym za mało gramy Więc jak gruby za rok obniży ceny o 30% to ludzie się rzucą się jak Caleb na kebaba. Edytowane 16 Lipca przez lukadd
RTXnietylko4060tiUSER 660 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca (edytowane) Zabawka dla kolekcjonera, super fana valve, youtubera lub bogatego dzieciaka. Nikt powazny nie kupi tego do grania w gry na duzym TV 4K, juz lepiej wziac laptopa z jakims RTX'em 5060. Edytowane 16 Lipca przez RTXnietylko4060tiUSER
Vulc 2 729 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca (edytowane) 33 minuty temu, lukadd napisał(a): Na steam decku podnieśli A przed podwyżkami ogólnie był w całkiem przyzwoitej cenie. Na tyle, że przez jakiś czas zastanawiałem się czy drugiego SD sobie nie kupić, ale w końcu stwierdziłem, że i tak na tym jednym za mało gramy Więc jak gruby za rok obniży ceny o 30% to ludzie się rzucą się jak Caleb na kebaba. Wiem, ironizowałem właśnie z tego powodu. Jakoś nie widzę tych obniżek cen, za rok z pamięcią będziemy pewnie w takiej samej dupie. A przy tak stosunkowo małym nakładzie, Gaben i tak opchnie tyle kostek ile wyprodukuje. Edytowane 16 Lipca przez Vulc
lukadd 3 737 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Przy obecnych cenach podzespołów głównie RAM/dyski nie będzie obniżek. Gruby wie, że i tak te machiny zejdą jakie by nie były.
Fedaykin 12 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Trafilem 512gb + kontroler - poszla w jeden dzien na rynku wtornym, to nawet zanim jeszcze zdazyla dojechac, a ma dojechac wlasnie dzisiaj.
lukadd 3 737 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca @Fedaykin Oddałeś po kosztach czy zarobiłeś jeszcze?
Fedaykin 12 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Poszlo na calkiem fajny plus. Nie wiem czemu to ludzie kupuja, no ale nie bede pytal dwa razy jak ktos daje bonusa to trzeba wziac.
Fedaykin 12 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Przyjechala i juz pojechala do nowego wlasciciela, dobra to konsolka byla, dobra... 😂 4 2
RTXnietylko4060tiUSER 660 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) Premium doswiadczenie. Edytowane 17 Lipca przez RTXnietylko4060tiUSER
Vulc 2 729 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Rozumiem chęć prostego zarobku. Zawsze się zastanawiałem jednak dlaczego, będąc scalperem, człowiek czuje potrzebę żeby się tym chwalić. To jest dziś jedna z największych plag na rynku gamingowym. Sprzęt typu SM, edycje kolekcjonerskie gier, wszystko jest wykupowane na pniu. 1
Tankietka 295 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) 58 minut temu, j4z napisał(a): Jeszcze więcej reakcji dajcie scalperowi. Thx za info, gdyby nie post to bym nawet nie pomyślał by mu dać plusika. Edytowane 18 Lipca przez Tankietka
bourne2008 1 792 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca https://www.techpowerup.com/350872/valve-reportedly-sells-12-15k-steam-machine-units-per-week Valve sprzedaje około 12–15 tys. Steam Machine tygodniowo. Dużo? Mało?
RTXnietylko4060tiUSER 660 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Biorac pod uwage specyfikacje i cene tego pudelka, to calkiem sporo.
galakty 5 063 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Z jednej strony dużo, z drugiej po roku takiej sprzedaży nie dobiją nawet do miliona.
kanon7 800 Opublikowano 19 Lipca Autor Opublikowano 19 Lipca Obejrzałem już chyba z 10-12 filmów (ocen / recenzji) o SM, ale te konkretny film 1:1 mówi, jaki mam stosunek do kostki Gaben'a.
Liber8 207 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Raczej wszyscy (na tym forum) wiemy, że w okolicach 4.500 zł można złożyć coś na poziomie 7500F + 9060 XT/5060Ti - co miażdży wydajnością steam machine. Raczej wszyscy (na tym forum) nie do końca wiedzą, w jaki sposób reklamowano ten - "super wydajny komputer do gier" Majstersztyk marketingu, "ludzie" pragną tego sprzętu Hehe i mamy skupowanie od skalperów kompa realnej wartości 2000 za 5000.
lukadd 3 737 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) Chyba dawno niektórzy nie zerkali na ceny sprzętu. Samo 16GB ddr5, dysk nvme nawet te 512GB jakiś przyzwoity bo jednak będzie rzeźbienie na takim małym dysku danymi i obudowa jakaś fajna ~4 litry USFF to z 2k pln A gdzie reszta gratów? Jak to miałoby być złożone na nowych częściach to powodzenia Samo złożenie takiego kompa nie jest za darmo, kosztuje dobrych kilka h pracy, a te zasilacze Flex-ATX, często wymagają modyfikacji i swapa wentyla na jakieś od Noctua itp. aby pracowało to cicho. No bo jak porównywać to do małej skrzyneczki. Oczywiście można mieć wydajniejszy komputer zwykły ATX, ale tutaj mamy mały komputerek i tak powinno się to porównywać. Edytowane 19 Lipca przez lukadd
galakty 5 063 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 8 godzin temu, lukadd napisał(a): Samo złożenie takiego kompa nie jest za darmo Jak ktoś to robi dla siebie to owszem, jest i nie wliczaj tego do ceny PC, albo porównuj do gotowców w sklepie, a nie składaków.
lukadd 3 737 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) @galakty jak ktoś robin dla siebie to też poświęca czas, a czas to pieniądz. Jeśli chodzi o PC do grania i małe skrzynki ~4 litra to są raczej sprzęty na zamówienie ciężko o gotowce. Edytowane 20 Lipca przez lukadd
galakty 5 063 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 2 minuty temu, lukadd napisał(a): jak ktoś robin dla siebie to też poświęca czas, a czas to pieniądz. NIE. Nie możesz tego tak liczyć. Składasz w sobotę wieczorem dla hobby, nie tracisz pieniędzy. Twoje obliczenia miałyby sens gdybyś składał PC w trakcie pracy i nie mógł wtedy zarabiać. 3 minuty temu, lukadd napisał(a): są raczej sprzęty na zamówienie To do takich porównuj, a nie bierzesz części ze sklepu i doliczasz grube pieniądze za montaż.
Wu70 970 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 19 godzin temu, bourne2008 napisał(a): Valve sprzedaje około 12–15 tys. Steam Machine tygodniowo. Dużo? Mało? Jak na tę kategorię sprzętu i cenę to dosyć dużo, a jak na forum to zawsze za mało, to musi lecieć w milionach a Sony powinno wycofać ps5 ze wstydu W dniu 18.07.2026 o 11:53, Vulc napisał(a): Zawsze się zastanawiałem jednak dlaczego, będąc scalperem, człowiek czuje potrzebę żeby się tym chwalić. Bo to biznes jak każdy inny, starszy niż internet. Jakbym wiedział że to ma jeszcze zapas w cenie to też bym zamówił ale czytałem forum i pisaliście że to sprzęt dla nikogo
Merqus4 54 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Naprawdę nie wiem jak się w tą skrzyneczkę od volvo można pchać.
Rekomendowane odpowiedzi