Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co do Blichdy w Gdańsku... Można sobie haka założyć "po godzinach", tylko trzeba się dogadać :hihot:  Warto się przejść do działu aut używanych. Taki protip z mojej strony.

Edytowane przez Totek
Opublikowano
59 minut temu, bergercs napisał(a):

obraz.thumb.png.327fd08bfab0441356d8a31030af1195.png

Kiedyś, na forum, napisałem, że fajnie jest widzieć dobrze przez tylną szybę (to było w kontekście wycieraczki), to mi doradzili "przecież masz kamery" :hihot: To teraz (uwaga, uwaga - SARKAZM ON): ta powyższa wada budowy ogrzewania tylnej szyby, to przecież nie problem, bo macie kamery :sex:

Opublikowano

Jest cd BAIC i grzania odmrażania połowy (przedniej)  szyby:

Jarosław Jagitka

Ja mam taki sam stan faktyczny. Zgłosiłem problem do serwisu miesiąc temu i nie uzyskałem do dnia dzisiejszego żadnej odpowiedzi. Jak się czegoś dowiem w powyższym zagadniu to powiadomię pod postem.

Opublikowano
1 godzinę temu, bergercs napisał(a):

Pytanko MG ZS hybryda ogrzewanie tylnej szyby działa w ten sposób czy to normalne ?

Grzanie szyby pół metra od wycieraczki...

Przewiduję masowe urywanie śrub/palenie silnika wycieraczki. 

Opublikowano

BAIC:

Marta Jakób

Najbardziej zasłużony współautor

· operdtsonS4l5h26lu6ifm48c458uhg3t4c4789a2l0 72n0m00g53u1a4m8  ·

Hejka, chyba moje auto postanowiło mi sprawić psikusa, za chwalenie go w związku z bezproblemowym użytkowaniem

Wczoraj pokazało, że kamera cofania nie działa. Myślałam że jest brudna, wyczyściłam, ale pokazały się piksele. Odczekałam do dzisiaj, pojechałam umyć auto, wytarłam je do sucha, ale nadal nic.

Zgłosiłam do serwisu i pytam, czy mieliście konkretnie taki przypadek?

obraz.thumb.png.f216f9a443d3c7348f95e69792737e9b.png

obraz.thumb.png.3403cf9ab66cb1629c2f183de5c3b302.png

Marysia Dziedzic

U nas ten sam komunikat z przednią ale na wyświetlaczu ładny obraz

Wojciech Grzegorz

Odepnij klemy od akumulatora

Marta Jakób

Autor

Najbardziej zasłużony współautor

Wojciech Grzegorz spróbuję i dam znać. Dzięki

Jeszcze moja "ulubiona" Omoda 9 - wywaliło mi z "najciekawszymi" - sprzed ponad pół roku temu:

Mateusz StaudtOmoda 9 w Polsce

otdspoerSng55108010fc 3t7zt8wc3h0h7c2g2c t40f4c3111ge757arlu  ·

Omoda 9, dzień do odbiorze. Dopiero dziś, montując fotelik zauważyłem taki oto kwiatek.

Suche pod palcem. Czuć zgrubienie jak znamie na skórze.

Zgłoszone do salonu, w poniedziałek mają się ustosunkować.

Dokładnie sprawdzajcie auto przed odbiorem

obraz.thumb.png.1c27393507dc74a0459d85d788bd8921.pngobraz.thumb.png.8bd5f53a357754048eec97ea0111d7b4.pngobraz.thumb.png.e23c05cce13326272d1c2f31d28f8fbe.png

Michał Andrykiewicz

mam to samo , zauważyłem przy odbiorze czekam co serwis z tym zrobi

Mateusz Staudt

Autor

Michał Andrykiewicz

Hej!

A jaki ma Pan kolor auta i tapicerki?

Bo zgłosił się do mnie dziś ktoś kto znalazł taką samą skazę w tym samym miejscu. Oboje mamy Silver i czarną tapicerkę.

A jaki jest Pański?

Michał Andrykiewicz

Mateusz Staudt biała i czarna tapicerka

Alexandra Pox

Mateusz Staudt i jak się salon ustosunkował do tych wad tapicerki? Dzisiaj byłam na jeździe testowej i auto, którym jechałam również miało takie spuchnięcia na tylnych siedzeniach.

Mateusz Staudt

Autor

Alexandra Pox

Jutro jadę na wymianę foteli.

Czekałem około miesiąc.

Maciek Janecki

Chińczyk się posikał z radości jak składał KOmodę

Opublikowano

Nawet gdyby to był sensowniejszy pomiar, czyli z 200 kilometrów, to spalaniu wskazywanym przez komputer pokładowy, nie wierzyłem kilkanaście lat temu i tak samo nie wierzę nadal dzisiaj. Przyzwoicie dokładne spalanie jest znane dopiero jak sprawdzimy to na stacji przy wlewaniu paliwa (procedurę każdy kumaty zna).

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Chinole strasznie przekłamują spalanie, a niektóre podają np na 50 km, a nie 100 km. 

Jak wspomniałem: i tak bym na to wskazanie nie patrzył ... ba ... dosłownie praktycznie nie patrzę. Chcesz wiedzieć ile pali, to musisz klasyczną metodą to zmierzyć, jak się to robiło w starych rupieciach bez kompa pokładowego.