Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Free 2 play, długi single... brzmi jak pułapka albo stereotypowa (wiem, że to inne czasy, zwłaszcza w IT... choć może nie do końca, biorąc pod uwagę w co i jak gra się w Azji :E) azjatycka jakość. :) 

Opublikowano
Godzinę temu, Zas napisał(a):

Free 2 play, długi single... brzmi jak pułapka albo stereotypowa (wiem, że to inne czasy, zwłaszcza w IT... choć może nie do końca, biorąc pod uwagę w co i jak gra się w Azji :E) azjatycka jakość. :) 

azjatycka jakość to mi się z czymś innym akurat skojarzyło, Tajlandia, Kac Vegas i te sprawy, ;D

Opublikowano (edytowane)

Akurat jeśli chodzi o jakość, to ta gra wcale nie odstaje od większości tegorocznych produkcji AAA. Gdybym nie wiedział, że gram w tytuł darmowy, to nigdy bym na to nie wpadł na podstawie samego gameplayu. Jest tu masa detali, mechanik i contentu, momentami aż można się w tym wszystkim pogubić. Największy minus to, dla mnie, interfejs i menu. Tego jest po prostu za dużo, a do tego są mało intuicyjne. Angielski dubbing też nie jest najwyższych lotów, choć tragedii nie ma. System levelowania jest trochę dziwny, więc dla niektórych będzie to pewnie spory minus, bo świat skaluje się razem z nami. Po zdobyciu doświadczenia możemy przejść do kolejnego etapu, walcząc z falami przeciwników. Jeśli nam się uda, to awansujemy, i przeciwnicy również. 

To samo jeśli chodzi o samą walkę, widać, że inspirację czerpali z gier jak Sekiro, bo trzeba sporo parować, robić uniki, a starcia z bossami mają wyraźny, soulslike’owy charakter. Walczyłem na razie tylko z jednym bossem, ale napsuł mi sporo krwi, pojedynek z nim był trudny i wymagający, szczególnie że przewidziany on był dla kogoś o dwadzieścia leveli nade mną, i gram na legendarnym, najwyższym poziomie trudności. Ogólnie to gra przypadła mi do gustu, nie oczekiwałem po niej zbyt wiele, i zostałem mile rozczarowany, bo jest naprawdę spoko. 

3564740-20251118231731-1.png3564740-20251118231816-1.png

3564740-20251118231928-1.png3564740-20251118232121-1.png

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, DITMD napisał(a):

Po zdobyciu doświadczenia możemy przejść do kolejnego etapu, walcząc z falami przeciwników. Jeśli nam się uda, to awansujemy, i przeciwnicy również.

Brzmi jak coś podobnego do Genshina i tego typu gier które są zaliczane do Gachy. Wbijamy np 10lvl i żeby wbić nowy poziom świata musimy zrobić "dungeon" tudzież może to być coś innego i wtedy odblokowuje się nam następny "świat", a wraz z nim poziom trudności i nowe nagrody. Typowa chińska gacha jak dobrze zrozumiałem. Ja jestem na początku, jeszcze dam szansę grze ale chyba sobie daruję, na razie mnie nie wciąga walka, największy plus to grafika.

UI bardzo podobne do genshina czy innych tego typu gier, ostatnio testowałem w zamkniętej becie The Seven Deadly Sins: Origin(jest na steamie) prawie całe menu wygląda jak wyjęte z Genshina, darowałem sobie dalsze testowanie, typowa gacha.

Opublikowano (edytowane)

@ReddzikJesteś na początku, ja mam 15 godzin, i tylko trochę gry liznąłem, tam jest tyle rzeczy do odblokowania, ataków i wszystkiego, że trzeba jeszcze dużo czasu poświęcić, żeby połowę z tego ogarnąć. W grze masz elementy gacha, ale dotyczą one kosmetyki twojej postaci, efekty skilli, skiny, barwniki. Nic z tego nie wpływa na siłę twojej postaci. Postać rozwijasz podczas gameplaju, nie masz sztucznych boostów, ani p2w. Ktoś wyda hajs na to, to będzie tylko lepiej od ciebie wyglądał, a nie miał bardziej dopakowana postać.

3564740-20251118235831-1.png3564740-20251119000135-1.png

3564740-20251119004658-1.png

Edytowane przez DITMD
Opublikowano

Jak najbardziej pozytywne. Gra mi siadła. Lubię takie klimaty, plus podoba mi się walka, zmieniłem tylko broń, z długiego miecza na podwójne ostrza, a tak to bawię się tak samo, jak nie lepiej niż na początku.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Interfejs, menu, wszelkie opcje rozwoju postaci, broni czy kosmetyczne duperele w tej grze są koszmarnie zrobione, nieczytelne i nieintuicyjne. Mocno to odpycha, przynajmniej mnie. Zadania główne spoko, taki średni poziom, wszystko inne to jak w wielu mmo. Walka fajna, grafika również. Dobrze, że za darmo ;) 

Edytowane przez Pavel87
  • Like 1
Opublikowano

@Pavel87Nie tylko ciebie, interfejs i menusy są naprawdę irytujące, zwłaszcza te drugie. Jest tego po prostu za dużo, wkurza te ciągłe latanie po wielu ekranach. Mogliby to wszystko skondensować i usunąć przynajmniej połowę. @Reddzik Nie gram w gierki gacha, więc nie mam porównania ani żadnego punktu odniesienia, ale dwie godziny tutaj to jak pięć minut tutorialu w innej grze.

• Like 1
Opublikowano

Jak zobaczyłem nagrody za otwarcie skrzynek rodem z gachy, sama gra wydaje się być w porządku, tego nie zamierzam negować. Na dziś nie mam nie mam ochoty tego dalej ciągnąć, nie skończyłem testować. Może kiedyś jeszcze dam szansę, póki co mam w co grać i dlatego zdecydowałem się usunąć grę z dysku. Aktualnie nie gram w gierki mobilne/gacha, ale grywałem w Genshina na PC czy potem kilka innych testowałem, które wyszły na PC. 

Nie wiem czy tutaj mamy coś do losowania, na pewno postaci nie da się zmienić, ale może bronie, skiny itp są pod losowanie o ile jest takowe. Te nagrody ze skrzynki są praktycznie kopiuj wklej, tam nie dostajesz lootu, tam dostajesz exp gold i tak jakby surowce, by potem upgradować sprzęt itp.

Opublikowano (edytowane)

@ReddzikJest parę rodzajów skrzynek, ale w większości przypadków, tak jak napisałeś, dostajesz exp, surowce i walutę, tylko w tych lepszych z mechanizmami, albo tych na klucze możesz znaleźć jakiś item, głównie to loot dostajesz z tych do otwarcia jako nagroda za zadanie, czy jakąś aktywność. 

Edytowane przez DITMD
Opublikowano

Tak działają te mobilne gierki z systemem gacha, loot dostajesz za zrobienie np pewnych aktywności, dungeonów, jakiś czasówek itp i za główne misje jak kojarzę. To jest normalne. Dlatego się farmi te wszelkie aktywności- tu działa system staminy, która limituje nasze dzienne próby zrobienia tego, a że to losowe i nie zawsze będzie nam pasować to takie farmienie może trwać i trwać...