Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tą sauną to też różnie bywa, ja mam na 4 piętrze ostatnim w swoim bloku. Nie jest źle, mieszkanie na przestrzał bo mogę otworzyć żeby wiało zachodu na wschód albo odrwrotnie ;) U znajomych na drugim piętrze bywa gorzej ale to co mi pomoga to jest duża wysokosc pomieszczeń 290cm. Klimę mam bo spodziewałem się sauny ale pracuje dużo rzadziej niż zakładałem.

Wracając do głównego wątku WP był mimo wszystko unikał. Jak się jie spieszy to nowe i stan deweloperski a jak zależy na czasie szukać ma wtórnym ale w nowszym budownictwie.

Opublikowano
3 godziny temu, Zas napisał(a):

Tylko źe w dwa lata to się można na dziurę w ziemi doczekać, w takiej sytuacji zakup na wtórnym praktycznie tarci sens... :(

No a z innej beczki - mieszkanie na ostatnim piętrze. W WP raczej odpada, prawda? Ale w nowym budownictwie chyba powinno być OK (lepsza izolcjs, instalacje)? 

No i w niektórych inwestycjach pojawia się ogrzewanie podłogowe... Czy to naprawdę zdaje egzamin i jest tańsze jeśli ktoś lubi ciepło? Jak z wilgocią, suszeniem prania itp? 

Czekanie 2 lata to jest dla kogoś kto obecnie nie płaci wynajmu. 

Ja bym chciał ostatnie (brak sąsiadów u góry) - zakładasz klimatyzację i tyle. 

Podłogówka mega, ciepłe podłogi i więcej miejsca pod oknami (jak masz grzejnik to wstawienie kanapy zaburza obieg powietrza itp). Wilgoć to ma znaczenie od wentylacji. 

Godzinę temu, gotrunks napisał(a):

Z tą sauną to też różnie bywa, ja mam na 4 piętrze ostatnim w swoim bloku. Nie jest źle, mieszkanie na przestrzał bo mogę otworzyć żeby wiało zachodu na wschód albo odrwrotnie

O to to. Lepsze ostatnie i przewietrzyć niż drugie i mieć okna z jednej strony. Przerabiałem obydwa układy, w tym drugim nie dało się żyć latem...