Samson: A Tyndalston Story
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez qmircs · Opublikowano
Cześć, Szukam zestawu tylko i wyłącznie na AMD i proszę o pomoc w doborze podzespołów. Obecnie korzystam z i5-13500 / i5-14500, ale niestety te procesory zostały mocno ograniczone przez błędy Intela i wprowadzone poprawki w mikrokodach. Miałem problemy ze stabilnością, konieczne były aktualizacje BIOS-ów. Przy najnowszych wersjach system jest już stabilny (programy nie crashują), ale w Intel XTU widzę Thermal Throttling oraz EDP Limit Throttling. Co ciekawe, w drugim zestawie na i5-13500 przy tym samym BIOS-ie wszystko jest „clean”. Do tego FPS w CS2 mnie nie satysfakcjonują celuję w stałe 400–500 FPS, bo planuję zakup OLED-a 360 Hz. W CS2 procesor (cache) odgrywa kluczową rolę, więc naturalnie myślę o AMD z X3D. Wcześniej nie miałem świadomości, że X3D potrafią się mocno grzać, więc jestem otwarty na wszystkie sensowne propozycje i kompromisy. Zastosowania: Montaż wideo – pliki z Canona R6 II, LOG, 4K 10-bit, DaVinci Resolve Studio Granie – głównie CS2 Obecne / posiadane podzespoły które będę chciał przenieść na nowy zestaw to: GPU: RTX 4070 RAM: 64 GB DDR5 (2×32 GB) 6000 MHz Dyski M.2: 1 TB – system 1 TB – cache / scratch 2 TB – montaż / gry Więc szukam, nowego cpu, chłodzenia, płyty głownej, zasilacza, obudowy -
Przez caleb59 · Opublikowano
Też tak mi się wydaje, wygląda drętwo. Mad Max miał chociaż animacje dobrej jakości i nie był sztywny. -
Przez caleb59 · Opublikowano
Odinstalować to gówno, co to w ogóle za rozkminy bezsensowne. Czekamy kulturalnie na poprawioną wersję i nie gramy w RE 9.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi