Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

U mnie nowy Control siedzi już w bibliotece Steam i czeka na 24 września :witojcie:

W jedynkę grałem pół godziny, więc nie mam żadnych oczekiwań co do kontynuacji. 

Ja z jedynki bardzo pozytywnie kojarzę soundtrack i tą piosenkę pod koniec gierki która grała w sali kinowej :P To mi utkwiło w pamięci na zawsze. 

Ale poza tym to Control jest chyba najsłabszą grą z całej biblioteki Remedy. Niesamowite że teraz zrobili nudniejszą walkę niż w stareńkim Quantum Break. Chciałbym przejść żeby zobaczyć fabułę ale chyba nie zdzierżę tej walki mieczykiem :E I to na odgrzanej mapie New York z Alana Wake 2 %-)

Opublikowano

Kwestia gustu, dla mnie Control to jedna z najlepszych ich gier, a z pewnością nie odbiegającą jakością od pozostałych. Jest świetna historia, jest satysfakcjonujący gameplay, pierwszorzędna fizyka otoczenia i zniszczeń, co zdarza się raczej rzadziej niż częściej. Dwójka znacznie mniej mi odpowiada, przez nacisk na melee, ale zobaczymy. 

Opublikowano
58 minut temu, Vulc napisał(a):

Kwestia gustu, dla mnie Control to jedna z najlepszych ich gier, a z pewnością nie odbiegającą jakością od pozostałych. Jest świetna historia, jest satysfakcjonujący gameplay, pierwszorzędna fizyka otoczenia i zniszczeń, co zdarza się raczej rzadziej niż częściej. Dwójka znacznie mniej mi odpowiada, przez nacisk na melee, ale zobaczymy. 

Wolno się rozkręcało ale im dalej tym lepiej. Tu jest podobnie podobno.

Opublikowano
Godzinę temu, DITMD napisał(a):

Goście od soulslike'ów przychylnie się wypowiadają o grze i walce, może nie będzie źle. Zobaczymy.

Chodziło mi raczej o sam fakt, że postawiono na close combat, a nie realizację. Ta powinna być w porządku. Zresztą to co mnie w tej grze kusi, to setting i fabuła, gameplay będzie do przełknięcia, nawet w tej formie.

Opublikowano

Wiem, że były, bo mi mignęły ale nie czytałem. Muszę poświęcić te kilka minut na przegląd, zobaczenie może na YT, tutaj coś było wrzucane- chyba, bo nie śledzę do końca tematu z grą. Spokojnie będę chciał to sobie poszukam. 

Opublikowano (edytowane)

Zacny downgrade jeżeli chodzi o destrukcję otoczenia. Pewnie skala świata sporo większa i nie dało się tak wszystkiego przygotować a The Oldest House jest tylko miejscem do zwiedzenia.

Przyznam, że ta kolorystyka z pierwszej części jakoś bardziej tutaj siedzi, no i w Resonant prawie nie ma wolumetryków, które dodawały sporo atmosfery. Ciekawe jak tam porównanie wydajności, bo akurat w tej miejscówce nic się prawie nie zmieniło.

Tutaj trochę lepsze porównanie, z destrukcją otoczenia raczej wszystko w porządku, skala gry po prostu większa:

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 20.09.2026 o 01:11, Zas napisał(a):

To już na bank gra do zapomnienia. :E 

Myślałem, że nic gorszego jak jedynkę nie zrobią. Jak zobaczyłem co się dzieje tutaj jakieś wałki z odciętymi wielkimi głowami i inne bzdury.