galakty 3 899 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 22 minuty temu, bleidd napisał(a): Aktywne sugeruje, że to coś więcej niż kanaliki wentylacyjne. Aktywne = wentylator. Jeśli nie to kłamią w żywe oczy partacze. 22 minuty temu, bleidd napisał(a): Btw. Jeszcze jedna rzecz jaka mi się przypomniała to spryskiwacz do kamery cofania. Niby prosta rzecz a jaka użyteczna, to mnie strasznie irytuje w A3 że po jeździe (nawet krótkiej) w deszczu/błocie kamera jest tak usyfiona, że podczas cofania nic nie widać. Tutaj spryskujesz i jest po problemie. Chociaż VW czy Merc mają kamerę schowaną pod znaczkiem, który się uchyla podczas cofania więc to też dobre rozwiązanie. I jak wtedy kamerka jest umocowana? Pod daszkiem na szybie?
Wu70 802 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu W dniu 13.01.2026 o 18:40, bleidd napisał(a): Auto chce na lipiec żeby dopiąć budżet, a więc czegoś dostępnego na już nie wezmę A długo miałeś te A3? Jak tego też się chcesz pozbyć po kilku latach to może w ogóle nie ma sensu blokować kasy, Audi to jedna z najlepszych marek do liczenia leasingu/najmu, nowe Q5 od 2k/mc i fajrant. W dniu 13.01.2026 o 18:40, bleidd napisał(a): Z tego co widzę to różni dealerzy dają różne rabaty. Audi Rzeszów daje 12%, w Łodzi dostałem 14%. Może warto i z GLC coś pokombinować Najlepsze rabaty dostaniesz u pośredników. Jak chcesz maksymalny rabat u lokalnego dealera to bierzesz ofertę od pośrednika i idziesz do dealera po wyrównanie. Mogą nawet przebić jak się gwiazdy odpowiednio ułożą, np. potrzebują sprzedać ostatnie sztuki do wyrobienia normy na koniec kwartału/roku. 1
bleidd 657 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 35 minut temu, galakty napisał(a): I jak wtedy kamerka jest umocowana? Pod daszkiem na szybie? obok jest mały spryskiwacz skierowany na kamerkę 30 minut temu, Wu70 napisał(a): A długo miałeś te A3? Jak tego też się chcesz pozbyć po kilku latach to może w ogóle nie ma sensu blokować kasy, Audi to jedna z najlepszych marek do liczenia leasingu/najmu, nowe Q5 od 2k/mc i fajrant. 2 lata i potrzymam do momentu odbioru nowego. Planuje raczej już jako docelowe auto na długie lata, A3 to była pomyłka Edytowane 21 godzin temu przez bleidd 1
galakty 3 899 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 1 minutę temu, bleidd napisał(a): obok jest mały spryskiwacz skierowany na kamerkę Ehhh kolejne skomplikowanie Ciekawe kiedy dadzą wycieraczkę do tej kamerki
Gret 674 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 19 minut temu, bleidd napisał(a): obok jest mały spryskiwacz skierowany na kamerkę 2 lata i potrzymam do momentu odbioru nowego. Planuje raczej już jako docelowe auto na długie lata, A3 to była pomyłka Czemu a3 to pomyłka?
bleidd 657 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 1) Głośne a robię dużo tras A4/S19. Ale na swoją obronę dodam, że jak je wybierałem to nie jeździłem aż tyle 2) Głupio sobie skonfigurowałem. Oszczędzałem na wielu rzeczach bo "ee po co mi to" i teraz żałuję. Zwłaszcza jak byle Kia czy Opel ma w standardzie już to wszystko a u mnie ni ma bo nie doklikałem 3) Pasowałoby coś większego i pojemniejszego Edytowane 21 godzin temu przez bleidd 1
marko 870 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, huudyy napisał(a): Może dla ciebie to normalne, ja o tym nie miałem pojęcia. Strasznie gówniana zagrywka. Mamy zimę, to założyli zimowe koła, jakie mieli na stanie. Auto zamawiasz i odbierasz na oponach letnich, chyba że sobie doklikasz zimówki / wielosezonowe. Sprzeda się dokładnie to auto i klient nie domówi zimówek, to dostanie na letnich, a te zimówki przełożą do kolejnego auta Edytowane 21 godzin temu przez marko
galakty 3 899 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 18 minut temu, bleidd napisał(a): Głośne a robię dużo tras A4/S19 Nie wiem czy wielki SUV to takie dobre auto na autostradę? 1
bleidd 657 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu Akurat tutaj Q5 nie zawodzi (myślę że X3 też). Wiadomo, pewnie jakiś sedan byłby lepszy ale znowu cierpi wygoda i praktyczność, jakiś kompromis tu trzeba znaleźć.
Gret 674 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 2 minuty temu, galakty napisał(a): Nie wiem czy wielki SUV to takie dobre auto na autostradę? Ja bym wolał e klasę w tej cenie. na trasy idealny. 1
marko 870 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Q5 nie jest wielkie. Jak chcesz dużego SUV, to Q7, X7 czy Sorento
bleidd 657 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu Idealnie by było mieć E-klasę na trasy i elektryka do bujania się do/po mieście ale życie to nie koncert życzeń niestety 2
Katystopej 1 283 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 9 minut temu, bleidd napisał(a): Idealnie by było mieć E-klasę do bujania się po mieście Ja tam jestem tak nakierunkowany po Outlanderze
GordonLameman 9 194 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu @bleidd Spróbuj serio przejechać się GLC. Ma wprwadzie nieco kobiecy charakter, ale to całkiem fajne auto. I wyciszenie jest na wysokim poziomie. Stelvio bym odpuścił bo ona mocno przestarzała jest i nawet ja się nei zdecydowałem na nią w 2024, a podobała mi się cholernie. 1
Petru23 336 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Od 200tys. Ale będzie miał to, czego szukasz czyli widoczny luksus. Niestety, silniki tylko 1,5 ale w wersji phev masz ponad 200KM a ładować z gniazdka nikt nie każe do 300tys zacnie doposazysz. I przynajmniej nie jest to VW za 300tys Evoque Edytowane 2 godziny temu przez Petru23
IceMan 120 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 24 minuty temu, Petru23 napisał(a): Od 200tys. Ale będzie miał to, czego szukasz czyli widoczny luksus. Niestety, silniki tylko 1,5 ale w wersji phev masz ponad 200KM a ładować z gniazdka nikt nie każe do 300tys zacnie doposazysz. I przynajmniej nie jest to VW za 300tys Evoque Evoque jest b.ładny, fajnie wykonany i ogólnie czuć premium, ale raczej nie jest cichy i dość mały. Jest jeszcze Velar, przepiękne auto, komfortowe, czujesz się w nim jak milion dolarów Ale uwaga !!! awaryjność tej marki, to jest level nie do osiągnięcia chyba nawet dla chińczyków Można mieć jako drugie, trzecie auto i trzeba się liczyć że często będzie w serwisie. 1
Petru23 336 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @IceMan z tego co pamiętam autor nie chciał dużego SUV tylko kapiącego luksusem. Czy awaryjne... Dzis to pojęcie względne a i która marka nie jest awaryjna? I nawiązując do dyskusji to tak - SUV na trasy i to duży to super sprawa. Tylko taki, który się dobrze prowadzi i trzyma drogi a nie ponton na kołach. Edytowane 1 godzinę temu przez Petru23
galakty 3 899 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Awaryjne są wszystkie, ale ceny, dostępność i serwis to już inna bajka. VW to Ci każdy naprawi, a wynalazki już niezbyt. 1
Petru23 336 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @galakty A mówimy o nowych na gwarancji czy używanych z potrzebnym zapleczem serwisowym i zamiennikami części? Dziś przy takich realiach i budżecie to raczej 3-5lat i zmiana. Chyba że to budżet odkładamy całe życie właśnie na wypasione auto a zarobki nie pozwalają na jego utrzymanie w dłuższej perspektywie Edit O, jest w miarę świeże zestawienie z Evoque. Mimo, że występuje jest za popularnymi autami https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-najbardziej-awaryjne-samochody-kierowcy-ujawnili-jakie-model,nId,22170000 Porównując to do np. mojej kugi to ten Evoque jest bezawaryjny, patrząc po forum forda Ale nie namawiam, nawet nie sprawdziłem kwestii awaryjnosci ale powód podałem. No to szukać trzeba dalej Graala Edytowane 1 godzinę temu przez Petru23 1
galakty 3 899 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No to przeczytaj temat bo on chce trzymać dłużej niż 5 lat.
Petru23 336 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 2 minuty temu, galakty napisał(a): No to przeczytaj temat bo on chce trzymać dłużej niż 5 lat. Za duży syf w temacie niezwiązany z głównym wątkiem. Ciężko to czytać... A czau na spokojne czytanie miałem Zatem Evoque to gniot, nie było tematu. Ale ładny przyznać trzeba Edytowane 1 godzinę temu przez Petru23 1
KaniaPC 11 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W dniu 16.01.2026 o 10:05, huudyy napisał(a): Może dla ciebie to normalne, ja o tym nie miałem pojęcia. Strasznie gówniana zagrywka. a kto powiedział że dla mnie to normalne? bo z pewnością nie ja
galakty 3 899 Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu 4 minuty temu, Petru23 napisał(a): Za duży syf w temacie niezwiązany z głównym wątkiem. Ciężko to czytać... A czau na spokojne czytanie miałem Zatem Evoque to gniot, nie było tematu. Ale ładny przyznać trzeba Osobiście w takich pieniądzach wolałbym coś w najem/leasing na te 3-4 lata i wymienić. Trzymanie tak naszpikowanego elektroniką auta przez 10 lat to proszenie się o kłopoty, no ale to moje zdanie
Dimazz 671 Opublikowano 51 minut temu Opublikowano 51 minut temu Autor szuka samochodu premium więc liczy się z wysokimi kosztami naprawy ale podono przy RR są bardzo wysokie. I na pewno nie warto patrzeć na rynek wtórny. Tylko z gwarancją najlepiej długą 1
Petru23 336 Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu (edytowane) @galakty Dziś to trzymanie dluzej większości nowych, droższych aut to ryzyko. Jak dla mnie, przy odpowiedniej zasobności portfela najem to jeden z lepszych sposobów finansowania. Są wolne środki co miesiąc, które mozna przeznaczyć na koszty najmu, robic to świadomie i nic nie uwiera. A ryzyko zdjęte do minimum, po kilku latach przesiadamy się do nowego pachnącego z nową gwarancją Trzeba wrzucić na bęben koszty i perspektywy i często ciekawie to się klaruje Edytowane 49 minut temu przez Petru23
Rekomendowane odpowiedzi