Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, sierotaZpclaba napisał(a):

Ogólnie czuję się w środku lekko przytłoczony, okna małe itd. 

Kolejny burżuj! ;) Tyś widział małe okna z tyłu (Opel Corsa D wersja 3 drzwiowa - tu są małe okna z tyłu)

1 minutę temu, Gret napisał(a):

A co duże? :D 

Bo ja wiem ... ale małe nie jest.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
Teraz, sierotaZpclaba napisał(a):

Ale ja takie wrażenie miałem w każdym współczesnym aucie (tej klasy). Z zewnątrz napompowane, a w środku ciasno. 

Tak się w sumie teraz robi auta. Dziwne to w sumie. Może to "bezpieczeństwo" (wzmocnienia, strefy zgniotu) tyle miejsca zajmują.

Opublikowano

4.4 metra, normalny kompakt, mój Ceed jest ciutkę krótszy i nie uważam go za małe auto. Do miasta normalne. Nie każdy ma gdzie parkować 4.8m :E 

Aczkolwiek podziwiam za zaufanie do takiego przebiegu, ja bym unikał. Tym bardziej że to Skyactive X z kompresorkiem? :E 

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie każdy ma gdzie parkować 4.8m :E 

Tam gdzie jak gdzie, ale im większe auto, tym gorzej się parkuje po prostu w mieście, na tych polskich małych miejscach parkingowych. Auta urosły, a parkingi u nas idealne do Fiat 126p.

Opublikowano
1 minutę temu, Petru23 napisał(a):

61k za auto z 2021 przebiegiem 200k km :hmm:

Pogratulować?

Też się dziwię :E 

1 minutę temu, Kyle napisał(a):

Tam gdzie jak gdzie, ale im większe auto, tym gorzej się parkuje po prostu w mieście, na tych polskich małych miejscach parkingowych. Auta urosły, a parkingi u nas idealne do Fiat 126p.

U rodziców w mieście 200k ludzi parking pod kamienicą spory, parkuję i drzwi otwieram.

Poprzednie mieszkanie w dużym mieście parkuję Ceedem I i ledwo drzwi otwieram... 

Teraz mam halę garażową i słup przed kopertą, Ceedem wyjeżdżam na raz ale większym autem nie ma już opcji nawet. Jakbym miał 4.8m to nie wiem, na 5 razy bym chyba się ustawiał. O ile bym wjechał.

Opublikowano
2 minuty temu, Petru23 napisał(a):

Pogratulować?

Ceny na rynku wtórnym są relatywnie wysokie. Liczy się stan, stan i jeszcze raz stan. Natomiast ile ten silnik wytrzyma - nie wiem (a jestem ciekaw).

Opublikowano
4 minuty temu, Petru23 napisał(a):

Pogratulować?

Poyebane czasy. Ale sam szukam do podobnej kwoty. No i ilość aut mocno bitych z Polski czy z Niemiec jest porażająca. Do tego zasyp aut z Holandii, Belgii, Niemczech z niby 100% prawdziwym przebiegiem i bezwypadkowością....

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Też się dziwię :E 

Ubezpieczyciel też się dziwił, auto z suchych danych wycenił na 70k 

Będę raportował problemy, to w miarę możliwości proszę o nie doprowadzenie tego wątku do stanu wymagającego jego zamknięcie ;)

Reakcje z forum zniknęły, przepadły na zawsze? 

Edytowane przez sierotaZpclaba
Opublikowano
Teraz, sierotaZpclaba napisał(a):

Będę raportował problemy, to w miarę możliwości proszę o nie doprowadzenie tego wątku do staniu wymagającego jego zamknięcie ;)

Reakcje z forum zniknęły, przepadły na zawsze? 

No niestety połowa aut to eko śmieci. EcoBoost z opadającymi tulejami i remontem za 20 000 zł. 1.2 PureTech potrafią wsadzić do każdego auta. Auto z silnikiem o dobrej renomie jest dużo droższe. 

Opublikowano
Teraz, KiloKush napisał(a):

Do tego zasyp aut z Holandii, Belgii, Niemczech z niby 100% prawdziwym przebiegiem i bezwypadkowością....

Tak zwane: "pole minowe". Ja tak trochę się dziwię, że niektórzy chcą "tylko sprowadzane". Taki jeden komis jak dzwoniłem, to nie skupuje aut z PL, tylko i wyłącznie sprowadzają z Niemiec itp. :hmm:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Tak zwane: "pole minowe". Ja tak trochę się dziwię, że niektórzy chcą "tylko sprowadzane". Taki jeden komis jak dzwoniłem, to nie skupuje aut z PL, tylko i wyłącznie sprowadzają z Niemiec itp. :hmm:

A w DE dobre sztuki w podobnej lub nieco wyższej cenie jak u nas :) 

W tej cenie to by mógł mieć z salonu

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/citroen-c4x-ID6HSt5E.html?reason=listing

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
3 minuty temu, sierotaZpclaba napisał(a):

Cóż, Mazdy są strasznie drogie, jadą na marce i sentymencie + opiniach że japońce się nie psują. Ale po X latach i Y przebiegu wszystko się psuje.

W sumie to nie wiem czy te silniki się w ogóle naprawia, bo skomplikowanie jest spore, niby benzyna, ale jednak spalanie jak w dieslu, niby turbo nie ma, ale jest kompresor, kompresja sroga, ryzyko spalania stukowego też wysokie, ale nie słyszałem o nich praktycznie nic w warsztatach.

Teraz, KiloKush napisał(a):

W tej cenie to by mógł mieć z salonu

RZYG :hihot: 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Kyle napisał(a):

Ceny na rynku wtórnym są relatywnie wysokie. Liczy się stan, stan i jeszcze raz stan. Natomiast ile ten silnik wytrzyma - nie wiem (a jestem ciekaw).

Stan... Przebieg robi swoje. Ktoś nie bez powodu sprzedawał. No ale to ja jestem z 13-go i to mnie używane, częściowo wyeksploatowane auta się psują ;)

Osobiście poświęciłbym te 2-3 lata z wieku na rzecz 2x mniejszego przebiegu (ale wciąż 100tys ;) )

Patrzyłeś tu? Też da się negocjować...

https://skyselection.pl/oferta-samochodow?perpage=36&sortForm=gross_priceASC

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

RZYG :hihot: 

Oj tam zaraz rzyg - fabie by kupił. Jak go manual nie boli. Tylko to jest mniejsze auto niż Mazda CX-30, więc tutaj niektórzy z Was już w ogóle sklasyfikowali by to autko jako "mikrus".

Opublikowano
5 minut temu, Petru23 napisał(a):

Stan... Przebieg robi swoje. Ktoś nie bez powodu sprzedawał. No ale to ja jestem z 13-go i to mnie używane, częściowo wyeksploatowane auta się psują ;)

Osobiście poświęciłbym te 2-3 lata z wieku na rzecz 2x mniejszego przebiegu (ale wciąż 100tys ;) )

Patrzyłeś tu? Też da się negocjować...

https://skyselection.pl/oferta-samochodow?perpage=36&sortForm=gross_priceASC

najtańsza cx-30 90k :P 

Opublikowano
7 minut temu, Kyle napisał(a):

Oj tam zaraz rzyg - fabie by kupił. Jak go manual nie boli. Tylko to jest mniejsze auto niż Mazda CX-30, więc tutaj niektórzy z Was już w ogóle sklasyfikowali by to autko jako "mikrus".

Gdzie Fabia taboret do CX-30... ;) 

6 minut temu, Gret napisał(a):

najtańsza cx-30 90k :P 

2021 i 80k przbieegu... Ja wiem że Mazda się nie psuje blablabla, ale Ceeda 2019 83k przebiegu kupiłem za 54k... To niech się zepsuje ale i tak do 90k nie ma szans dobić xD 

10 minut temu, Petru23 napisał(a):

Ktoś kupił żeby jeździć, po 4 latach nowe bierze i tyle, choć dziwię się że wykupił i sprzedaje jak mógł w rozliczeniu zostawić. No chyba że ma dość Mazdy i wolnossącego silnika. 

Opublikowano

Taką Cytrynkę to chyba już lepiej w 1.5D, a i tam słyszałem, że trzeba przypilnować tematu wymiany rozrządu łańcuszka na taki o 1mm grubszy (7mm -> 8mm), ale mogłem coś pomieszać, bo już tyle w ostatnim czasie oglądałem testo-materiałów, że już łeb mi parował.