Skocz do zawartości

PNY GeForce RTX™ 5070 Ti Overclocked Triple Fan (VCG5070T16TFXPB1-O) [non-PLUS] - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Nie chce mi się drążyć tego tematu dalej - ja swoje napisałem, Ty swoje i git - nie ma sensu iść ząb za ząb więc dla świętego spokoju...

No i widzę kolejną negatywną cechę u Ciebie. Syndrom głównego bohatera.
Rozpocząłeś dyskusję, brakuje Ci argumentów i myślisz, że to Ty ją skończysz w dogodnym dla Ciebie miejscu.
Nie no super ;) No ale niech będzie tym razem. Po prostu odczep się. Miłego wieczoru.

Opublikowano (edytowane)

@caleb59 No ale nie widzisz subtelnej różnicy, że to Ty kolejny raz przychodzisz do mojego tematu, to Ty nic nie wnosisz swoją działalnością i to Ty mnie atakujesz pierwszy (nie na odwrót)?
Poprzednio to ignorowałem ale ileż można. No i jeżeli mowa o "argumentach" z Twojej strony, padł tylko jeden konkretny w pierwszym Twoim poście, który z łatwością obaliłem wrzucając konkretny i praktyczny dowód, a Ty będziesz się rozwodził i lepił jakieś dorabiane teorie.
Odpuść.

A jeżeli tak już nieudolnie próbujesz walczyć też na memy, to mam dla Ciebie taki z kotkiem ;) 
PATH.thumb.jpg.f46319dbcc1a168e7d460b8a4097b398.jpg

Edytowane przez Lameismyname
  • Sad 1
Opublikowano

Widzę ego konkretnie dostało po dupie. :E Dobra, niech będzie Twoje na wierzchu i może wreszcie przestaniesz drążyć by ukryć prawdę, którą każdy zna ale nie chce Ci tego po prostu napisać - zamieniłeś siekierkę na kijek i takie są realia, nic nie dadzą tutaj Twoje "testy" bo już po pierwszym z nich widać jak na dłoni więcej minusów niż plusów całej tej krzywej akcji, która miała tak na prawdę na celu jedynie zaspokoić Twoją prywatną nudę.

Opublikowano
Teraz, caleb59 napisał(a):

Widzę ego konkretnie dostało po dupie. :E Dobra, niech będzie Twoje na wierzchu i może wreszcie przestaniesz drążyć by ukryć prawdę, którą każdy zna ale nie chce Ci tego po prostu napisać - zamieniłeś siekierkę na kijek i takie są realia, nic nie dadzą tutaj Twoje "testy" bo już po pierwszym z nich widać jak na dłoni więcej minusów niż plusów całej tej krzywej akcji, która miała tak na prawdę na celu jedynie zaspokoić Twoją prywatną nudę.

Ego? Twoje się próbuje panoszyć ale trafiło pod bardzo zły adres.
Realia są takie, że Inno3D X3 udało mi się ujarzmić dopiero wrzucając termopad na rdzeń, wygrzewając go i robiąc UV na 2800MHz @ 0,885V przez co zyskałem ok. 1720 RPM.

Wszystko masz opisane jak byk w moim wątku o tej karcie, w którym także próbowałeś nieudolnie siać ferment.
Tutaj na PNY przy 2800MHz @ 0,885V jest ok. 1000 RPM. Nie wiem czego Twój ciasny umysł nie może pojąć jak wykładam Ci fakty na tacy.
Ani jedna ani druga karta nie jest wybitna, wręcz jest przeciętna ale zawsze wolałem brać coś z tej półki ale z wyższym chipem niż przepłacać za top chłodzenie w danym segmencie - to jest już kwestia uznaniowa.
No ale Twój 4070S TUF jest na pewno lepszy, co tam Inno czy PNY karty dla plebsu xD 
Może idź uzupełnij poziom cholesterolu bo spadł, to chociaż zakończy się ten off, którego sam rozpocząłeś. 

10 minut temu, Qrdello napisał(a):

msi5070ti.thumb.png.f82d6e3f327fd2719634fa58219ea747.png

MSI Gaming Pro, 2800Mhz@0,88v, 15500mhz, pół godziny w q2rtx, wentylator na sztywno na 37%, tj. około 1400rpm. Karta ustawiona pionowo. Wentylatory w obudowie na stałe na 800rpm lecą.

MSI słynie z cichych wentylatorów, więc pewnie jest cichutko. Mam dobre wspomnienia z RX 6600XT Gaming X.
To jest ta karta? https://pl-store.msi.com/collections/geforce-rtx-5070-series-gpu/products/geforce-rtx-5070-ti-16g-gaming-trio-oc

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak, ta.

Nawet na 50%, tj. 1900rpm, słyszę tylko delikatny szum i to wkładając głowę w szybę obudowy xD 

Przy maks oc jakie wyciskam z tej karty - 3200Mhz@0,99v - karta w q2rtx dobija do 69-70C przy wentylatorach na auto. To wtedy właśnie na 50% leci mniej więcej. Jak jej ustawię na szytwno 55% to spada o 2-3C. Generalnie pod kątem głośności i temperatur to lepszej karciochy nie miałem ze śmigłami.

Edytowane przez Qrdello
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, Qrdello napisał(a):

Rozważałem i PNY i Inno3D

Przecież Inno3D zawsze były jednymi z najtańszych kart , trochę lepsze niż Ventus i wszystko.  Twoja MSI bije ją w każdym calu.

Opublikowano

@Lameismyname miałem tak z byłym zotac extreme infinity wentyle startowały od 30% i było to chyba 1200rpm i odrazu słyszałem kiedyś wentyle die odpaliły a juz nie wspomnę że jej kolor mi nie pasował😂 przerzuciłem sie na strixa i nie bede mówił że wyszłem na plus bo tak nie jest ale w teraz ten spokój przy pc🙆🙆🙆 nie chce mi sie robić teraz jakiś testów to wrzucam tylko fotę z cyberpunk tu było chyba 2865mhz na 925mv plus 2000 na pamieciach I przeszło 600rpm na wentylach bios pewnie silent

20260215_175445.jpg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@LameismynameNo właśnie niby tak, ale powiem Ci że przerabiam tych kart multum, bardzo różnych, od tanizny od gigabyte'a po modele premium, i może z dwa modele miały głośne cewki. 2 modele na kilkadziesiąt, jak nie już kilkaset :) Fakt, loteria, ale wydaje mi się że zasilacz też ma tutaj dużo do powiedzenia.

@DarkeVo no i lock na 60 klatek chyba?

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

No ale Twój 4070S TUF jest na pewno lepszy, co tam Inno czy PNY karty dla plebsu xD 

Nadal nie rozumiesz. Sięgasz po jakieś argumenty poniżej pasa, gdzie nigdzie nie pisałem "co jest lepsze". Sam miałem RTX 3070 od KFA2, a to jest poziom PNY/Inno3D więc wiem jak tego typu karty pracują.

W Twoim wypadku chodzi o ogólny sens powstania tego tematu, który już z początkowego założenia nie ma głębszego znaczenia - zamiana Inno3D 5070Ti na PNY 5070Ti - obie są mniej więcej na tym samym średnim poziomie więc logiczne, że można od nich oczekiwać średnich wyników. Ja Ci powiem na czym polega prawdziwy sens tego tematu - na tym byś sam siebie mógł poklepać po pleckach, że nie zrobiłeś głupoty, a ewentualny dodatkowy aplauz od forumowiczów tylko Ci w tym pomoże.

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Qrdello napisał(a):

wydaje mi się że zasilacz też ma tutaj dużo do powiedzenia.

Nie wydaje się ale na pewno ma.

4 godziny temu, Qrdello napisał(a):

Rozważałem i PNY i Inno3D

PNY też zawsze były jednymi z najtańszych kart , oczywiście nie mówmy o Ventus i Inno3d,

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Qrdello napisał(a):

Fakt, loteria, ale wydaje mi się że zasilacz też ma tutaj dużo do powiedzenia.

Akurat to przerabiałem po wymianie mam spokój z cewkami co wcześniej miało miejsce.

16 minut temu, Qrdello napisał(a):

Nawet na 50%, tj. 1900rpm, słyszę tylko delikatny szum i to wkładając głowę w szybę obudowy xD

Tak powinno być ale MSI to nie jest chłam z jakiejś promki.

17 minut temu, Qrdello napisał(a):

Tylko powiedz kto zdrowo myślący wymienia taką samą kartę ? Jak to się mówi zmienił stryjek siekierkę na kijek:hihot:

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, caleb59 napisał(a):

W Twoim wypadku chodzi o ogólny sens powstania tego tematu, który już z początkowego założenia nie ma głębszego znaczenia - zamiana Inno3D 5070Ti na PNY 5070Ti

Próbujesz udawać wyrocznię. Mój temat o Inno też był Twoim zdaniem bez sensu i bojkotowałeś go od początku i to po chamsku.
A jakimś dziwnym trafem ma ponad 18 000 wyświetleń i jest kopalnią wiedzy nt. tego modelu bo poruszane tam było już wszystko, gdzie może nie pamiętasz ale na tamten czas mało kto miał ten model, a informacji w necie było jak na lekarstwo.
Inno.thumb.png.0d5ddd564e6af9713190e7246ef0ad55.png

15 minut temu, caleb59 napisał(a):

Ja Ci powiem na czym polega prawdziwy sens tego tematu - na tym byś sam siebie mógł poklepać po pleckach, że nie zrobiłeś głupoty, a ewentualny dodatkowy aplauz od forumowiczów tylko Ci w tym pomoże.

No i z panicza nagle odpalił się forumowy pan psycholog. Czasami mam wrażenie, że istnieje grupa pierników, do których się też zaliczasz na tym forum, której solą w oku jest jak ktoś przerzuca sprzęt, pisze o tym i ma z tego frajdę.
Naprawdę nie potrzebuję czyjejś aprobaty aby dokonywać zakupów, mimo to zawsze posłucham doświadczeń kolegów.
Mówię, chcesz mnie krytykować za to co robię, zrób to konstruktywnie, zrób to lepiej, porównamy, użytkownicy ocenią merytoryczność Twojej twórczości.
Jak już wspomniałem - jestem amatorem-pasjonatem, robię to co robię dla funu i populi. Nie rozumiałem, nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem stonki, która rzuca kłody pod nogi, a sama pasożytuje i nic sobą nie wnosi. 

9 minut temu, AudRob napisał(a):

Tylko powiedz kto zdrowo myślący wymienia taką samą kartę ? Jak to się mówi zmienił stryjek siekierkę na kijek:hihot:

Zgubiłeś się czy zatęskniłeś ponownie nad bieszczadami?

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
Teraz, Krzysiak napisał(a):

Choć fakt, że nie robiłem z tego epopei na pół forum...

No i wszystko w tym temacie. Że tak użyję przenośni - woda po pierogach to nadal woda po pierogach, a nie smaczna zupka. To samo dotyczy wymianki Inno3D na PNY w tym samym segmencie.

Autor a Ty mnie już nie podpuszczaj bo póki co to wygląda tak, że ja kończę a Ty mnie wywołujesz i możemy tak w kółko a przecież napisałem, że ja Ciebie nie przekonam a Ty mnie i tyle, pora to skończyć bo robi się śmiesznie. :hihot: 

• Upvote 2
Opublikowano

Ten znowu o Bieszczadach co ludzi by chciał tam wysyłać 🤣

Nie lubię Bieszczad wolę w okolice Lublina wyjeżdżać mam tam dużo znajomych😊

9 minut temu, Lameismyname napisał(a):

No i z panicza nagle odpalił się forumowy pan psycholog.

Ale się nie chwali niczym tak jak ty. Wyraził swoją opinie do której ma prawo. 😊

Nie każdy jest narcyzemNarcissistNarcissisticGIF.gif.4a08a86629afeb33d8eb40b1d9707ab8.gif

29 minut temu, caleb59 napisał(a):

na tym byś sam siebie mógł poklepać po pleckach, że nie zrobiłeś głupoty, a ewentualny dodatkowy aplauz od forumowiczów tylko Ci w tym pomoże.

Nie bierz do głowy niektórzy inaczej nie potrafią👍

O monitorze miesiącami ciągnął temat teraz będzie o karcie bredził pół roku.

• Upvote 1
Opublikowano

No i wszystko w tym temacie. Że tak użyję przenośni - woda po pierogach to nadal woda po pierogach, a nie smaczna zupka. To samo dotyczy wymianki Inno3D na PNY w tym samym segmencie.

Jeżeli PNY/Inno3d 5070ti to dla Ciebie woda po pierogach, to 4070S TUF to pewnie woda po brudnych stopach. Bądźmy konsekwentni.

Autor a Ty mnie już nie podpuszczaj bo póki co to wygląda tak, że ja kończę a Ty mnie wywołujesz i możemy tak w kółko a przecież napisałem, że ja Ciebie nie przekonam a Ty mnie i tyle, pora to skończyć bo robi się śmiesznie. :hihot: 

Miałeś ją skończyć na ostatnim poście 1 strony ale jakoś Ci nie wychodzi bo usilnie chcesz mieć ostatnie zdanie. A odpisywałem Ci abyś się odczepił i nawet życzyłem miłego wieczoru. Nie, jednak musiałeś iść dalej.
Siedzisz na podstawce, która ma 10 lat i na sprzęcie, który nieraz ma niewiele mniej ale wchodzisz w rolę ekskluzywnego krytyka premium wyznaczając co jest zupką, a co wodą po pierogach.
breakfast-panie.gif

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Dobrze że @Phoenix.nie zakłada tematu przy każdej zmianie CPU i GPU bo by serwera brakło

Otóż to że by wszyscy tak robili by było ciężko coś znaleźć.

9 minut temu, caleb59 napisał(a):

Znowu to robisz.

On nie przestanie narcyz tak ma, zawsze chce być w centrum uwagi i z G zrobić złotoCaptainCrunchPaydayGIF.gif.398c10ffca95ddc838c73bcf88fe86ec.gif

11 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Dobrze że @Phoenix.nie zakłada tematu przy każdej zmianie CPU i GPU bo by serwera brakło :hihot:

iComputerspinningGIF.gif.f811a721e867c49e08d45712c5b9fc92.gif

Edytowane przez AudRob
  • Upvote 1