Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Strilok

Można skalować dokładnie tak jak skalowane jest to w trybach online Borderlands , albo The Division. 

Gaming już dawno wymyślił rozwiązania, tj napisałem wyżej twórcy Marathon mają spore problemy z designem gameplayu. Rozwiązania problemów o których pisałem powyżej z którymi boryka się Marathon mieli w innych extraction shooterach, do tego znikający ekwipunek bo plecak jest pełny.... Kto to projektował.

Opublikowano

24h gry za mną. Coś nieco już o niej wiem. Pierwsze co zauważyłem że jak się daje wypełnienie squadu to matchmaking nie przelicza jaki ekwipunek masz tylko wrzuca Cię do zupełnie randomowego squadu. Najczęściej są to kolesie z niskim lvl oraz słabym ekwipunkiem. 

Jak ja np. mam już dość dobry ekwipunek to zaraz go tracę na kolejny raidzie bo wypelnia mi squad "rumunkami" z nożem i pistoletem. To jakie szanse mam przeciwko średnio-dobrze wyposażonej drużynie. Najczęściej team 2 graczy dostaje strzała zaraz przy pierwszej potyczce i trzeba radzić sobie samemu. Znowu granie solo mija się z celem bo trafisz na dobry team a zazwyczaj tak jest. Jeden zrobi ogień zaporowy, drugi wali z oddali a trzeci już Cię flankuje. Granie solo to najczęściej skradanie się i zbieranie czegoś. No właśnie czegoś bo tutaj jest to średnio wszystko opisane. Trzeba się wczytywać co to jest. Pusty pojemnik? Na co to komu i po co takie coś jest? Nie wiem chyba tylko aby co chwila się zastanawiać i zerkać do plecaka czy aby na pewno mamy to co potrzebujemy i jest to wartościowe. Stash to kolejny straszny problem w tej grze. Jak czegoś nie sprzedasz to nie możesz chomikować wielu broni. Jest bardzo ograniczony. Gra na ten moment 7/10 jak dla mnie. Po pierwsze za spartolony matchmaking, beznadziejne menu i mały stash. Reszta bardzo na plus --> chyba najbardziej strzelanie.