Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Godlike napisał(a):

Tych chyba nie czytałem jeszcze

To szczerze polecam, bo ja przeleciałem chyba 95% wydanych po polsku i pamiętam najbardziej te trzy ;) 

Są genialne, mocno militarne ale naprawdę świetnie napisane. 

Jeszcze chyba Piter mi podeszły mocno. Większości nie pamiętam... 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
44 minuty temu, Godlike napisał(a):

Metro 2039, 4 lata przeskoku, książki żadnej nie wydanej która opisywała by wydarzenia z tych czasów, więc oby napisana fabuła i scenariusz przez twórców byly naprawdę dobra wizja teg co się mogło wydarzyć, oby pod tym kątem odwalili robotę na miarę Wiedźmina :E

Przeca już Exodus opisywał wydarzenia i miejsca, o które książki nie zahaczyły. 

Ba, każda część serii była bardzo luźno oparta na literackim pierwowzorze.

Opublikowano

W Exodusa nie grałem bo jak wyszedł to miałem taką konfiguracje żeby mi nie poszedł, dopiero teraz będę nadrabiał ale wpierw Metro 2035 przeczytam. 

Dwóch pierwszych już nie pamiętam dokładnie, ale z tego co kojarzę to jako tako fabuły książki się trzymały mimo wszystko, zreszta jakby się trzymali strikte książki to w formie gry mogłoby to słabo wyjść, ale teraz  jednak wybiegają o te 4 lata do przodu więc wszystko musza sami jednak pociągnąć, nie mają się za bardzo na czym wspierać pod tym kątem i pod tym względem trzymam za nich kciuki, połączone to z otwartym światem i jakimś rozwojem postaci i będzie miodnie :E

Opublikowano

Exodus to taki quasisequel Metro 2035. 

O ile growe 2033 faktycznie jako-tako jest oparte na książce, to Last Light jest historią stworzoną na potrzeby gry, a dopiero później Głuchowski wykorzystał jej elementy w 2035.

• Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, Lypton napisał(a):

Przeca już Exodus opisywał wydarzenia i miejsca, o które książki nie zahaczyły. 

Ba, każda część serii była bardzo luźno oparta na literackim pierwowzorze.

Exodus nawet się zaczyna inaczej niż było opisane w trylogii, jedynie aspekt ucieczki jest wspólny, ale jej sposób nie :E 

2033 przy Exodus to były bazowane moooocno na książkach. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Chodzi o tego, co wraca do Metra 

A Hunter to Hunter z Metro 2034.

To się kurde składa. Wątpię, żeby 4A Games wprowadziło do świata kolejnego spartanina o imieniu Hunter, a był on istotną postacią dla Artema. 

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
49 minut temu, Lypton napisał(a):

"Niejaki" Hunter uzurpuje władzę, więc targany demonami przeszłości bohater postanawia wrócic do Metra i zaprowadzić porządek.

To ty, Artem?

Przecież on 

Spoiler

zdechł.

Opublikowano (edytowane)

Otóż nie. 

Spoiler

W Exodus jest bad ending ze zgonem Artema i good ending z Artemem całym i zdrowym. 

A żeby zobaczyć dobre zakończenie, trzeba robić misje poboczne, więc nie dziwię się, że twój Artem kipnął.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

To się okaże pewnie po pokazie, kiedy zdradzą więcej szczegółów. Albo po premierze gry, jeśli trzymają to jako wielką niespodziankę.

Ale w Last Light było podobnie.

Spoiler

Artem może kopnąć w kalendarz, może też przeżyć. Przy czym złe zakończenie jest znacznie łatwiejsze do uzyskania. Kanoniczne oczywiście jest dobre.

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Lypton napisał(a):

Chodzi o tego, co wraca do Metra 

A Hunter to Hunter z Metro 2034.

To się kurde składa. Wątpię, żeby 4A Games wprowadziło do świata kolejnego spartanina o imieniu Hunter, a był on istotną postacią dla Artema. 

Też mi się tak wydaje, gdyby to zrobili to trochę dziwny ruch z ich strony.

Opublikowano

Hunterem w liniowej przygodzie :D Exodus zmęczyłem, zobaczymy co tutaj upichcą, pewnie będzie jakaś hybryda otwartego świata. Nie sądzę mimo wszystko żeby poszli w klimat pierwszych dwóch części (a szkoda)

Opublikowano

Artem, karabin, Artem, drabina, Artem, maska, Artem, przeciwnicy, Artem, uważaj tam jest dziura, Artem, Artem, Artem… Po pół godziny miałem dość, odinstalowałem tę grę, bo nie dało się tego słuchać. Czułem się, jakbym grał jakąś upośledzoną postacią. Jeśli w nowej grze będzie tak samo, to delikatnie mówiąc 

fuckthatshit-jamiefox.gif

• Like 1