Jaycob 2 417 Opublikowano Czwartek o 17:20 Opublikowano Czwartek o 17:20 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Na tym screenie zabrakło najważniejszego: "Coming this winter". Jeśli to się sprawdzi, to szykuje się świetny szpil na zakończenie roku! 1 2
Tomek_ITH 401 Opublikowano Czwartek o 17:21 Opublikowano Czwartek o 17:21 Słabo, liczyłem, że więcej pokażą. Wracamy do metra, więc koniec z pół otwartym lokacjami. Też średnio mi się to podoba.
galakty 4 399 Opublikowano Czwartek o 17:22 Opublikowano Czwartek o 17:22 Super że powrót do Metra, Exodus był słaby. Metro to... Metro? Oby tylko im te nawiązania do wojny nie wyszły bokiem jak Stalkerowi 2, ale liczę że to studio stanie na wysokości zadania. 1
Reddzik 3 367 Opublikowano Czwartek o 17:22 Opublikowano Czwartek o 17:22 Kiedyś Exodus ograłem na starym kompie Xeon + RX 570 8GB, chyba czas przejść na nowym kompie w lepszej jakości 1
Phoenix. 6 129 Opublikowano Czwartek o 17:32 Autor Opublikowano Czwartek o 17:32 Trailer to jest kwitesencja cala i jest absolutnym sztosem! Mocno zrytym
Jaycob 2 417 Opublikowano Czwartek o 17:44 Opublikowano Czwartek o 17:44 Garść przecieków: (tłumaczenie maszynowe) Linia czasu: Akcja toczy się 4 lata po wydarzeniach z Metro Exodus. Zapisy gry: Twoje wybory z Exodus zostaną przeniesione do nowej części. Platformy: Gra powstaje wyłącznie na Xbox Series X|S, PS5 oraz PC. Wykorzystuje zaawansowaną wersję silnika 4A Games z natywnym wsparciem dla Ray Tracingu. Moskwa w ruinach: Pokazano sceny zdewastowanej stolicy z niespotykanym dotąd poziomem detali. Szczególną uwagę zwraca popielaty śnieg, co sugeruje jeszcze surowszą zimę nuklearną. Powrót do tuneli: Większość materiału rozgrywa się w wąskich korytarzach i stacjach zamienionych w fortece. Sugeruje to odejście od otwartych map na rzecz klaustrofobicznego klimatu znanego z pierwszych części. Efekty cząsteczkowe: Położono duży nacisk na nowy system cząsteczek. Radioaktywne burze pyłowe na powierzchni dynamicznie wpływają na widoczność i w czasie rzeczywistym brudzą szybkę maski przeciwgazowej. Reżim Huntera: Potwierdzono, że Hunter nie tylko żyje, ale stoi na czele frakcji o nazwie Noworeich. Zwiastun ukazuje sceny z jego autorytarnego rządu, który wykorzystuje propagandę i strach do kontrolowania ludzi. „Outsider” (Wyrzutek): Wprowadzono nowego protagonistę (lub zmienioną wersję znanej postaci) o pseudonimie „Outsider”. Żyje on na wygnaniu na powierzchni, ale zmuszony jest wrócić do Metra z powodu wizji i duchów przeszłości. Postać jest w pełni zdubbingowana. Stworzenie ze Stacji: Pokazano masę zmutowanej tkanki i kończyn, przypominającą potwora z powieści Metro 2034. Sugeruje to, że przeciwnicy znani dotąd tylko z książek trafią wreszcie do gry. Cieniaści Prześladowcy (Shadow Stalkers): Zwinne, humanoidalne istoty unikające światła. Wykorzystują nową mechanikę globalnego oświetlenia, by kryć się w mroku i atakować, gdy graczowi wyczerpie się bateria w latarce. Nosalisy: Klasyczne potwory powracają, ale z bardziej taktycznym podejściem – potrafią współpracować w grupie i flankować gracza. Popielaci Mutanci (Ash Mutants): Stworzenia przystosowane do burz radioaktywnego popiołu. Posiadają naturalny kamuflaż, który czyni je niemal niewidocznymi podczas zamieci, zmuszając gracza do polegania na słuchu. źródło: 2
Vulc 2 482 Opublikowano Czwartek o 17:54 Opublikowano Czwartek o 17:54 Wygląda nieźle, choć nie jestem jakoś specjalnie podekscytowany. Mieliśmy dwie części w tunelach, mam nadzieję, że wyjdziemy też trochę na powierzchnię. Exodus, mimo początkowych obaw, dał radę.
Phoenix. 6 129 Opublikowano Czwartek o 18:03 Autor Opublikowano Czwartek o 18:03 Mi o tam rybka, byle bylo gesto i klimatycznie, a czy juz otwarte lokacje czy nie to mi obojetnie. Byle nie bylo to rozwleczone jak jak dzisiejsze gry
Jaycob 2 417 Opublikowano Czwartek o 18:09 Opublikowano Czwartek o 18:09 "Twoje wybory z Exodus zostaną przeniesione do nowej części." Ciekawe, co to może oznaczać. Jeśli miałem dobre zakończenie, to będę grał jako Artyom, a jeśli złe, to nową postacią?
Vulc 2 482 Opublikowano Czwartek o 18:09 Opublikowano Czwartek o 18:09 (edytowane) @Phoenix. Raczej nie powinno być, choć można zrobić zarówno rozwleczone 15h jak i 30h, gdzie tego tak nie czuć. Dla mnie byłby idealny split 70/30 na rzecz tuneli, jak już chcą wracać do źródła. Edytowane Czwartek o 18:10 przez Vulc
Spychcio 820 Opublikowano Czwartek o 18:24 Opublikowano Czwartek o 18:24 Napisali, że gra pojawi się zimą... czyli obstawiam luty 2027r. Czekam
Godlike 1 007 Opublikowano Czwartek o 18:33 Opublikowano Czwartek o 18:33 46 minut temu, Jaycob napisał(a): Stworzenie ze Stacji: Pokazano masę zmutowanej tkanki i kończyn, przypominającą potwora z powieści Metro 2034. Sugeruje to, że przeciwnicy znani dotąd tylko z książek trafią wreszcie do gry. źródło: Dawno czytałem Metro 2034, może mi ktoś odświeżyć pamięć o jakiego stwora chodzi?
Pavel87 801 Opublikowano Czwartek o 19:10 Opublikowano Czwartek o 19:10 No i pięknie, ja zdecydowanie bardziej wolałem te klaustrofobiczne klimaty pierwszych dwóch części, także czekam na więcej szczegółów i kolejne gameplay'e. Myślę też, że na pewno będą jakieś półotwarte lokacje na powierzchni.
Kadajo 8 971 Opublikowano Czwartek o 20:03 Opublikowano Czwartek o 20:03 Grafika jak w pierwszej części !!!
azgan 1 376 Opublikowano Piątek o 05:48 Opublikowano Piątek o 05:48 9 godzin temu, Kadajo napisał(a): Grafika jak w pierwszej części !!! To słabo 🤭😉😂
samsung70 277 Opublikowano Piątek o 06:10 Opublikowano Piątek o 06:10 Metro to Metro, zaszczucie, izolacja. Kocham, chociaż pewnie nigdy nie zagram.
galakty 4 399 Opublikowano Piątek o 06:55 Opublikowano Piątek o 06:55 12 godzin temu, Godlike napisał(a): Dawno czytałem Metro 2034, może mi ktoś odświeżyć pamięć o jakiego stwora chodzi? Też nie kojarzę... W 2034 chyba nie było stworów wcale, chyba że to jakiś pojedynczy epizod. Wychodzi że był właśnie jeden: 1
samsung70 277 Opublikowano Piątek o 09:47 Opublikowano Piątek o 09:47 october 2026, tak jest , for sure kurva . najlepiej to w ten sam dzień co drugi mesjasz tego roku GTA6
skunRace 857 Opublikowano Piątek o 13:30 Opublikowano Piątek o 13:30 Świetna wiadomość, wszystkie części Metro przeszedłem przynajmniej po kilka razy i to chyba jedyne FPSy Singiel Player do któryś mogę wrócić od czasu do czasu. Miałem obawy co do Exodua z tym półotwartym światem, ale również mi podszedł, więc 2039 mogę brać w ciemno. Jak od pierwszych Metro, czy to oryginalnych, czy późniejszych wersji Redux będzie jak za starych dobrych czasów kolejny benchmark do kart graficznych, mobilizator do upgrejdu i graficzny opad szczęki 3
Reddzik 3 367 Opublikowano wczoraj o 06:39 Opublikowano wczoraj o 06:39 (edytowane) https://pl.gamegpu.com/news/igry/metro-2039-idet-v-30-fps-na-xbox-series-x-i-path-tracing-budet-tolko-na-pk?shem=dsdf,sharefoc,agadiscoversdl,,sh/x/discover/m1/4 Nagranie z biura studia 4A Games wyraźnie pokazuje dedykowany zestaw deweloperski Xbox Series X, wyposażony w cyfrowy wyświetlacz na przednim panelu, obok monitora dewelopera. Wbudowana nakładka programowa, rejestrująca 30,1 klatki na sekundę, jest częścią zestawu narzędzi sprzętowych platformy Microsoft, dając wgląd w bazową wydajność wersji konsolowej na obecnym etapie rozwoju. Edytowane wczoraj o 06:40 przez Reddzik
Phoenix. 6 129 Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu PT w tej grze obowiazkowe
noah 47 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Mam trzy główne książki Metro 2033, 2034,2035 i czternaście książek innych autorów serii Metro. Czas zacząć sobie przeczytać na nowo aby odświeżyć sobie pamięć. 1
maxmaster027 1 269 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 9 godzin temu, Phoenix. napisał(a): PT w tej grze obowiazkowe W sumie to w kazdej grze. Jako opcja, albo chociaz rekonstrukcja promieni dla RT. W koncu jezeli to jest opcja tzn ze mozna wlaczyc albo i nie. Ja tam zawsze PT wlaczam, jednak graficznie sporo daje.
Rekomendowane odpowiedzi