Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@j4z silnik gry jest z roku 2007 (oczywiście po drodze były modyfikacje) więc i tak nie jest źle. Ale czy kiepska? Mi się klepie póki co bardzo przyjemnie, walki na morzu spoko, RT mocno poprawia wygląd gry w deszczu/deszczu o zachodzie słońca itd. Przyjemnie. A mechanika...no cóż, by było inaczej by musieli zmienić silnik ;) Jak na tak wielki hajp to dla mnie średnio z plusem. 

Opublikowano

Pograłem wczoraj w remake, a później w oryginał. Jeśli chodzi o gameplay, to chyba wolałbym przechodzić teraz oryginał, ale że na remake wydałem kasę, spróbuję się wkręcić. Bardzo często kilka pierwszych godzin psioczę, a później się wkręcam. Zobaczymy. 

Opublikowano

Ocena gry już na chłodno.

- Grałem na PS5 w trybie Balanced, jako, że mam 120 Hz TV. Z trybu Performance zrezygnowałem zaraz na początku ze względu na zdecydowanie gorsze oświetlenie, różnica była widoczna gołym okiem

- AI w grze to największa bolączka tej gry. Podchodzisz typa od tyłu, jego kolega stoi kilka metrów dalej. Niby powinien cię dostrzec, że ubijasz mu kolegę, ale jednak jest inaczej. Grałem na normalnym poziomie trudności, Trudny pewnie niczego nie zmieni, jedynie da więcej HP przeciwnikom

- Szybko wpada się w monotonię w bitwach morskich. Na początku jest fajnie, ale jak musisz to robić setny raz to już idzie zwymiotować

- Na duży plus animacja twarzy. Ubi zrobiło tutaj ogromny postęp.

- Misje poboczne w większości z oryginału + nowo dodane, ale mało atrakcyjne. To nie jest poziom Wieśka 3.

- Rozbudowa bazy na Wielkiej Inagui usprawniona. Bardzo mi się podobało.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, Winter napisał(a):

- Na duży plus animacja twarzy. Ubi zrobiło tutaj ogromny postęp.

To zasługa tego że kiedyś Ubi robiło pełny mocap wliczając w to twarz a że to Remake to je zostawili 😉

Opublikowano
6 minut temu, azgan napisał(a):

To zasługa tego że kiedyś Ubi robiło pełny mocap wliczając w to twarz a że to Remake to je zostawili 😉

Porównaj tej remake z Shadows. Tam wygląda to tragicznie.

2 minuty temu, miro napisał(a):

ile godzin masz " w grze "  ?

czyli na spokojnie z ubi+ na miesiąc idzie to ograć

Masz screena.

Nie zrobiłem jeszcze wielu misji pobocznych. Nie zwiedziłem wszystkich wysp. Legendarne statki też pływają.

Czekam na NG+ to sobie tym razem może zagram w trybie Quality dla testu.

Screenshot_20260716_184012_PS App.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Winter napisał(a):

Porównaj tej remake z Shadows. Tam wygląda to tragicznie.

Bo przestali robić mocap w nowych Assassinach i tutaj też jest lipa tam gdzie jest nowa zawartość dodana już z ręcznie dodanymi animacjami zamiast pełnego mocapu 

Screenshot-20260716-190016-Samsung-Brows

Screenshot-20260716-190213-Samsung-Brows

Edytowane przez azgan
Opublikowano (edytowane)

Wydałem 200zl i po 10h gry na razie chyba odstawiam. Wrócę ale jak ogarnę Valhallę, jest dla mnie dużo ciekawsza. Będę włączał może jakieś screeny porobić, o takie jak tu na przykład %-)

Nie wiem o co chodzi, niby otwarty świat a gdzie się nie wybiorę tam niewidzialna ściana. Sztuczne blokady, brak możliwości wspinania się w wielu miejscach, wymuszenie używania danej drogi itd. Takie to wszystko miałkie okraszone ray tracingiem co zabija wydajność na nawet mocnych komputerach. 

ACBlackFlag_2026_07_16_19_26_07_009.jpg

ACBlackFlag_2026_07_16_19_32_24_271.jpg

Edytowane przez MJRegul
  • Haha 3
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Valhalla była totalnie nudna

Valhalla to był największy gniot w całej serii. Ubisoft miał szczęście, że premiera przypadła na epidemię COVID-19. 

Ludzie byli zamknięci w domu, więc nie narzekali, że w Valhalli muszą robić w kółko to samo. I tak nie było lepszego zajęcia. 

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
23 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Jednak mi bliżej do Wikingów niż piratów. 

A to w Valhalli wikingów nie znajdziesz. Znajdziesz taki niskobudżetowy serial dla młodzieży, dziwne facjaty i kobiety w zbrojach z toporami.

Przy czym żeby gra się spięła fabularnie musisz grać kobietą, inaczej cała ta śmieszna historia nie ma żadnego sensu.

Opublikowano
48 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Valhalla to był największy gniot w całej serii. Ubisoft miał szczęście, że premiera przypadła na epidemię COVID-19. 

Najsmutniejsze jest to, że mając naprawdę fajny setting, postawiono wyłącznie ilość, rozciągając wszystko jak gumę w gaciach. Dwa razy próbowałem się z tym tytułem i zwyczajnie tego nie da rady przejść.

Opublikowano
56 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Ludzie byli zamknięci w domu, więc nie narzekali, że w Valhalli muszą robić w kółko to samo. I tak nie było lepszego zajęcia. 

A i tak dało się zrobić to gorzej :hihot:

33f39cad34ac468a040ffed5a43149fb4329ec6c

• Upvote 2
Opublikowano

Z tezą z cytatu poniżej się nie zgodzę, w Shadows likwidowanie Templariuszy nie jest zrobione aż tak po chamsku. 

Jasne, że odkrywanie tożsamości bossów bazuje na pewnym schemacie, ale... w Valhalli biega się od regionu do regionu wykonując te same, recyklingowane zadania:

1. Pogadaj z lokalnym szefem Asasynów

2. Wykonaj dla niego zadania 

3. Przeprowadzać szturm na bazę przeciwnika 

Szału idzie dostać. Jako dzieciak potrafiłem grać godzinami w MMORPG i powtarzać ciągle te same questy, ale w  Valhalli znajdziecie tylko te złe cechy MMO. 

8 minut temu, azgan napisał(a):

A i tak dało się zrobić to gorzej :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Widzę, ze dali Wam kolekny pacz. A tak bylo mowione, ze PA to wyjatek w branzy a tu widze ubi tez pacz za paczem leci (i nie dodaja kotkow tylko)... ehh gejmerzy maja zawze slaba pamiec do dobrych rzeczy a pamiateja tylko te zle... 

Edytowane przez aureumchaos