Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

GI robi robote w tej grze ogormna, zreszta jak kazde GI w grach :D 

A jak polaczone jest z cieniami to juz wgl bajka.

pierwszy raz w asasynie wolałem grać w nocy skradając sie były za to profity, plus właśnie, dynamiczne światło i cienie, wyglądały świetnie . Ale musiałem uzyc renodx w hdr żeby poprawić czerń w nocy,.. ale wtedy już było top.

38 minut temu, Phoenix. napisał(a):

A to przeciez ich najlepsza gra w ciagu ostanich lat bedzie zrobiona jak nalezy :D 

Nie po prostu jeszcze nie zagraliście ale wiecie ze już jest świetna jak w cytacie . Bo lubicie oryginał i patrzycie bez krytycznie cokolwiek byście dostali . (:  Tak zwany hajp na szczęście już mi to przeszło z wiekiem. 

Godzinę temu, Crew 900 napisał(a):

Pre-orderu nie wezmę ale na pewno kupię bo kocham Black Flag (194 godziny) i kij w oko wam! 

Ja to pewnie zagram na premierę w abo ubi+ praktycznie każdego asayna skończyłem nie licząc RAgue. A Black flak to chyba tez mój ulubiony pewnie dlatego ze tak się odróżniał od reszty. 

Edytowane przez Luki_
  • Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin2468 napisał(a):

kupić albo nie kupić; oto jest pytanie

Zagraj w Assassin's Creed: Black Flag i będziesz wiedział czy wchodzić w temat, jak Ci nie siądzie to i Resynced pewnie też nie zaskoczy 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Luki_ napisał(a):

Bo lubicie oryginał i patrzycie bez krytycznie cokolwiek byście dostali

Black flag to byl dobrze ocenainy asasyn, tu masz dobry remake wiec mozesz go lubic albo nie ;) Co nie zmienia faktu ze na tle ostatnich lat to bedzie i tak najlepsza wydana gra ubi :hihot:

10 minut temu, Luki_ napisał(a):

Tak zwany hajp na szczęście już mi to przeszło z wiekiem. 

Mnie ta gra tak hajpuje ze mi kolo :dupa: ona lata bo i tak w nia nie zagram :hahaha:

Jak dostane kiedys kodzik za frytki do sprzetu tak jak do schadowsa to moze odpale ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, azgan napisał(a):

Zagraj w Assassin's Creed: Black Flag i będziesz wiedział czy wchodzić w temat, jak Ci nie siądzie to i Resynced pewnie też nie zaskoczy 

kupiłbym Assassin's Creed IV: Black Flag ale od stycznia podrożał dość znacznie i trzyma cenę 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Black flag to byl dobrze ocenainy asasyn, tu masz dobry remake wiec mozesz go lubic albo nie ;) Co nie zmienia faktu ze na tle ostatnich lat to bedzie i tak najlepsza wydana gra ubi :hihot:

Mnie ta gra tak hajpuje ze mi kolo :dupa: ona lata bo i tak w nia nie zagram :hahaha:

Jak dostane kiedys kodzik za frytki do sprzetu tak jak do schadowsa to moze odpale ;) 

Dlatego z kolega się wyżej zgadzasz ? xd Tym bardziej nie rozumiem tych kocopołów które wpisujesz ..gra jeszcze nie wyszła, to skąd masz wiedzieć czy jest dobry .  I czy to będzie najlepsza wydana gra ubi od lat . Masz jakieś kryształowe kule w domu chyba.  To tak jakby ocenić film przed premiera na podstawie opinie w sieci z pokazów przed premierowych.

Komiczny jesteś z tymi wpisami (: Zrzut ekranu 2026-04-26 031708.png :hihot:

Edytowane przez Luki_
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Przecież tam poza wizualnym aspektem, który i tak jest mizerny w dzisiejszych czasach. Nie będzie większych zmian i jest to odgrzewany kotlet. 

Granie na dziecięcej nostalgii typu ''remake'' BG. etc... 

Tyle i aż tyle..

Z jednej strony ludzie oczekują jakiegoś ''skoku'' w tej branży... Z drugiej z wypiekami na twarzy wyczekują kolejnego drewna typu Gothic czy właśnie ten pożal się Boże assasin. XD

Finalnie kwiatki typu mody na szybkie bieganie w Crimsonie bo ludzie nie ogarnęli, że trzeba 2x przycisk wcisnąć. ;) 

Niesamowite czasy!

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Przecież to wygląda jak Shadows

Obok Shadows to nawet nie stało Odin. Ta gra ma ile? 13 lat? To zwyczajnie widać i nie ważne jakie cuda tam dodadzą aby to ''zamaskować''

Ten sam case zresztą co Gothic.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Mizerny jak na dziesiejsze czasy? Przecież to wygląda jak Shadows i co jak co ale akurat grafika była tam bardzo dobra.

Graficznie praktycznie wszystkie gry od Ubi zawsze trzymały wysoki poziom

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Luki_ napisał(a):

Komiczny jesteś z tymi wpisami (: 

Jestem realistą ;) 

to skąd masz wiedzieć czy jest dobry

Bo to nadal gra która wyszła wiele lat temu tylko w nowej oprawie, gra któreś była lepiej oceniana niż to wszystko co wyszło ostatnio łącznie z nowym asasynem 🤣 

Spod kamienia dopiero wyszedłeś ?

4 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Nie będzie większych zmian i jest to odgrzewany kotlet

Kamilek chociaż rozumie o co chodzi ;)  Tu się tylko oprawą zmieni i kilka drobnych rzeczy dostosowanych do współczesności więc jak ktoś zna oryginał to zagra lub się odbije pop prostu . 

lat . Masz jakieś kryształowe kule w domu chyba

🤣 Ty zapomniałeś co Ubi wydało w ostatnich latach i jak było oceniane ? Zdejmij klapki z oczu. 

2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Obok Shadows to nawet nie stało Odin.

Tutaj jesteś w błędzie Kamilku ;)  totalnym błędzie. 

Nie dość że grafika będzie podobna i jest podobna to wszystko łącznie z teksturami i obiektami jest na nowo zrobione. Po prostu gra ma inny klimat przez co może się wydawać że wygląda innaczej. 

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 1
Opublikowano

Nie zagram na premierę, akurat będę w Łebie, a mogłem być razem z Ubi na Karaibach :E nie grałem w oryginalną wersję, nie jestem fanem serii ale z tego co piszecie to jest ich najgorszy Assasin, w sensie samej koncepcji, ale za to najlepsza gra, więc będę śledził temat 🙂 

Opublikowano

Mnie ta gra tak nie rajcuje jak was tutaj :P Widzę, że mocno na was oddziałuje. To jest Ubi, więc spokojnie cena szybko spadnie, grę ograłem ale aktualnie nie wiele pamiętam, może wraz zagraniem gry to bym skojarzył to i owo. Ja chyba grałem w to na gtx 670 2GB, to były czasy. Zagram ponownie ale nie dam tyle za grę nawet z lepszą grafiką i z pewnymi zmianami. AC Shadows też szybko spadł, każda gra od Ubi leci w dół z ceny. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Tutaj jesteś w błędzie Kamilku ;)  totalnym błędzie. 

Nie dość że grafika będzie podobna i jest podobna to wszystko łącznie z teksturami i obiektami jest na nowo zrobione. Po prostu gra ma inny klimat przez co może się wydawać że wygląda innaczej. 

image.png.639e443e8107e6d6885f7bbc233df82f.png

Jest podobnie, ale do AC Shadows brakuje, zwłąszcza w kwestii jakości efektów wolumetrycznych czy cieni. Może gameplay był jeszcze nie na doszlifowanej wersji z PS5. Do tego drewniane animacje - to nie wygląda jak kalka 1:1 z AC Shadows, gdzie w walce wali w powietrze czasem, a przeciwnik dostaje. 

Nie zapominajmy, że robią to ludzie z Singapuru, którzy przez 11 lat robili Skull and Bones, żeby się wywalić z krzesełka a poza tym robili jako jacyś wspomagacze głównych studiów. Może być babol pod względem technicznym wymagającym łatania

Edytowane przez Fatality
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

“Wyciek” tej gry jakoś zbiegł się z bardzo dobrym przyjęciem Windrose. Dodatkowo Ubi które totalnie zwaliło Skull & Bones bierze się za remake jako opcja B, bo ktoś im pokazał jak się robi gry o piratach :E 

Windrose 89-100 zł. Wybór jest oczywisty. Black Flag niech idzie na dno historii. 

Edytowane przez TheMr.
  • Like 3
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, Fatality napisał(a):

Jest podobnie, ale do AC Shadows brakuje, zwłąszcza w kwestii jakości efektów wolumetrycznych czy cieni.

Przeciez cienie roznic sie nie beda a efekty wolumetryczne sa zalezne od tego ile ich jest w grze a ty oceniasz efekty wolumetryczne po tym ze ich jest po prostu  tej grze mniej co jest naturalne dla tej gry ;)  takze slabe sobie wziales porownanie jak ty probujsz to porownac z schadows gdzie to sa po prostu inne gry z innym klimatem wiec jednoczesnie beda sie roznic a to co maja po prostu wspolne bedzie blizniaczo podobne. Takze to juz jest szukanie na sile problemu tam gdzie go nie ma.

Skoro to remake wieloletniej gry to chyba logiczne jest ze beda sie trzymac wizji artystycznej a nie nawalac wszystkiego jak sie da czego juz totalnie pod uwage nie bierzesz ;) 

A to ze cos jest robione na tym samym silniku nie oznacza ze bedzie wygladac tak samo bo kazda gra ma swoja wizje artystyczna i klimat ;) 

Tyle ci powiem w kwesti efektow :hihot:

Slabe czasteczki i slaba wolumetria :boink:

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Gra o piratach, więc prezes Ubisoftu nie powinien być zły, jeżeli wczujesz się w głównego bohatera i pobierzesz grę z torrentów 🏴‍☠️ 🦜 

Już próbowałem pobrać z torrentów żeby sprawdzić czy podpasuje mi Assassin's Creed IV Black Flag; windows defender wykrywa wirusy/trojany w ilości jakiej nie widziałem jeszcze nigdy w żadnej grze

• Haha 3
Opublikowano

Z tego co rozumiem Ubisoft chce odświeżyć na poważnie grę. Ma być gra z niektórych elementów okrojona ale ma być też dodane nowe zadania i gra ma być dłuża od pierwowzoru. Ciekawi mnie jak będą wygląda bitwy morskie.

Pytanie czy ta gra wyrwie Ubisoft z kryzysu.

Opublikowano
11 minut temu, j4z napisał(a):

Ale przecież piracić nie wolno! 

Wolno, ale trzeba wiedzieć, jakich stron unikać, aby sobie nie sprowadzić 50 wirusów i koparki Bitcoina na komputer. Na tym polega odpowiedzialność.

20 minut temu, Czubatka Boża napisał(a):

Pytanie czy ta gra wyrwie Ubisoft z kryzysu.

Niech moderator/admin doda do wątku ankietę z pytaniem, czy zamierzasz kupić tego Resynka. 

1. Tak 

2. Tak, ale na promocji 

3. Nie 

Będzie wiadomo, jak się nastroje rozkładają. 

• Like 1