tgolik 733 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Aphelion - nowa gra Don't Nod, twórców świetnego Banishers: Ghosts of New Eden. Dziś premiera, piszcie, jak wrażenia. Edytowane 28 Kwietnia przez tgolik
Zas 462 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia No póki co na Steam to razie mało recenzji, dwie albo trzy w krzaczkach i nie tłumaczyłem, ktoś tam narzeka na widescreen, ktoś, że sterowanie i animacje nie są idealne - tylko kto tego oczekuje po takiej grze? Za to atmosfera, historia, zagdki ponoć spoko. Ja tam raczej na bank kupię przy pierwszej sensownej obniżce, bo od początku kupiły mnie zapowiedzi. Bardzo brakuje takich gier. 1
j4z 1 873 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Na forum widać nikłe zainteresowanie. Zalatuje crapem? Odpaliłem gameplay na YT. Widziałem stutter i bug. Taka gra to chyba właśnie powinna dobrze chodzić i być porządnie zrobiona. Czy może się mylę?
Jaycob 2 745 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Też włączyłem gameplay i ziewałem podczas oglądania. Taki symulator chodzenia i wspinaczki, zupełnie nie moje klimaty.
Ryszawy 757 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Zainteresowanie nikłe, bo wystarczy rzut oka na gameplay, gdzie nuda aż wylewa się z ekranu, a potem na Steam charts, gdzie gra ledwo 200 użytkowników w szczycie zrobiła. Dziwne bo "Banishers: Ghosts of New Eden" raczej zbierał dobre recki tu na forum. 1
Pavel87 874 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Zgadzam się z @Ryszawy, Banishers miało coś w sobie, fajna fabuła, delikatne wybory, postacie poboczne też z jakimś charakterem a tutaj jakby totalnie poszli w innym kierunku. Obejrzałem gameplay'e, trochę streamu Sarge'a i kompletnie nic mnie do tej gry nie ciągnie.
Lypton 1 261 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja (edytowane) Aphelion został zrobiony przez zespół B Don't Nod, odpowiedzialny wcześniej za Tell Me Why. Nie miało też jakiegoś dużego budżetu, bo - w odróżnieniu od Banishers, które zostało wsparte przez Focus Home Entertainment - wydali to własnymi siłami. Zespół A klepie teraz grę dla... Netflixa, w oparciu o jedną z ich wielkich marek. Life is Stranger Things? Edytowane 4 Maja przez Lypton
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Mnie nigdy te narracyjne gry nie pociągały, nawet jak uwielbiam Batmana to nie dałem rady dłużej pograć w takie coś.
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Tego od taletale czy jak to tam było, ta gra to chyba też taka chodzona historia jak Life is Strange czy The Walking Dead?
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja To nie był mój target, a jak zerknąłem na Gameplay to wygląda jak te gry od TT
DITMD 1 343 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja To już lepiej wygląda Directive 8020 https://store.steampowered.com/app/2255370/Directive_8020/
Ryszawy 757 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Nie wiem czy na te snuje S-F jest teraz zapotrzebowanie. Fort Solis też widzę raczej kiepsko sobie radził, zobaczymy jak tam z tym Directive 8020 będzie.
Lypton 1 261 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja (edytowane) Fort Solis to była gra na 4h - głównie dlatego, że nie dało się w niej biegać, heh - z kosmicznymi wymaganiami sprzętowymi. Okraszona sztampową, liniową fabułą. Osoby developerskie z Supermassive Games znają się na fachu - Until Dawn i The Quarry to świetne gry - więc w Directive 8020 pokładam duże nadzieje. Edytowane 4 Maja przez Lypton
Rekomendowane odpowiedzi