Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No póki co na Steam to razie mało recenzji, dwie albo trzy w krzaczkach i nie tłumaczyłem, ktoś tam narzeka na widescreen, ktoś, że sterowanie i animacje nie są idealne - tylko kto tego oczekuje po takiej grze? Za to atmosfera, historia, zagdki ponoć spoko.

Ja tam raczej na bank kupię przy pierwszej sensownej obniżce, bo od początku kupiły mnie zapowiedzi. Bardzo brakuje takich gier.

• Like 1
Opublikowano

Na forum widać nikłe zainteresowanie. Zalatuje crapem? Odpaliłem gameplay na YT. Widziałem stutter i bug. 

Taka gra to chyba właśnie powinna dobrze chodzić i być porządnie zrobiona. Czy może się mylę? 

Opublikowano

Zainteresowanie nikłe, bo wystarczy rzut oka na gameplay, gdzie nuda aż wylewa się z ekranu, a potem na Steam charts, gdzie gra ledwo 200 użytkowników w szczycie zrobiła. Dziwne bo "Banishers: Ghosts of New Eden" raczej zbierał dobre recki tu na forum.

• Like 1
Opublikowano

Zgadzam się z @Ryszawy, Banishers miało coś w sobie, fajna fabuła, delikatne wybory, postacie poboczne też z jakimś charakterem a tutaj jakby totalnie poszli w innym kierunku. Obejrzałem gameplay'e, trochę streamu Sarge'a i kompletnie nic mnie do tej gry nie ciągnie. 

Opublikowano (edytowane)

Aphelion został zrobiony przez zespół B Don't Nod, odpowiedzialny wcześniej za Tell Me Why. Nie miało też jakiegoś dużego budżetu, bo - w odróżnieniu od Banishers, które zostało wsparte przez Focus Home Entertainment - wydali to własnymi siłami.

Zespół A klepie teraz grę dla... Netflixa, w oparciu o jedną z ich wielkich marek. Life is Stranger Things?

Edytowane przez Lypton
Opublikowano (edytowane)

Fort Solis to była gra na 4h - głównie dlatego, że nie dało się w niej biegać, heh - z kosmicznymi wymaganiami sprzętowymi. Okraszona sztampową, liniową fabułą. 

Osoby developerskie z Supermassive Games znają się na fachu - Until Dawn The Quarry to świetne gry - więc w Directive 8020 pokładam duże nadzieje.

Edytowane przez Lypton