Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Krzysiak @ShaDow_Pro Pamiętam, że na ostatniej prostej miałem na oku MSI A850G i Corsaira RM850x. Akurat ktoś wtedy miał jazdę z serwisem Corsaira i się naczytałem, ponadto po wyborze MSI została jeszcze stówka w kieszeni, a nie byłbym sobą gdybym nie przycebulił.
No nic, póki działa to nie ruszam. Akurat jeżeli chodzi o zasilacze, to najchętniej wsadziłbym raz i zapomniał.

Opublikowano

@LameismynameCo do pecha to ktoś niedawno pisał, że podłączył radeona przez 12V-2x6 do 2x8pin i mu bodajże gniazdo w zasiłce upaliło (tylko już nie pamiętam czy chodziło o a850g czy a1000g) :E Ale w sumie tam mogła też nastąpić wina użytkownika - nie docisnął. O tym w każdym razie nie wspominał :E 

Opublikowano

@Lameismyname A kto bada? 

Faktycznie to pierwsze do sprawdzenia zanim wywalimy kasę na stabilizator napięcia

czy PSU żonglowanie włączymy.

Jak somsiady PV dowalili może być cyrk w gniazdku...u mnie z tym spokój.

Na razie.

obraz.thumb.png.4b9c915ca67731894be2f73bb936762b.png

Opublikowano (edytowane)

@Lameismyname nie wywala 3 kompów, więc to nie to...a jeśli to, to i tak się pozbyłem problemu, czyli zasilacza :E 

Generalnie i tak mnie drażnił tym, że miał kable do gpu 1:2, do tego nie chciały "nie na siłę" przejść między backpate a radiator chłodzenia żeby ładnie wyglądało, przez to zero estetyki :E  Stąd początkowo trzymałem ten 12V-2x6 do 2x8pin bo na luzie przechodził.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

@Krzysiak Już sobie przypomniałem znajdując temat:

Finalnie rozważałem wybór między MSI A850G, a Corsair RM850x. Oczywiście cebula wygrała i wziąłem stówkę tańszego MSI ;) 
W sumie to jest gwarka więc nie będę się przejmował. To, że np. Ty miałeś pecha do sztuki, nie znaczy, iż ja też muszę.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Też mnie korcił...ale przed msi padł mi seasonic :hihot:

Dlatego padło na korsarza :D 

A mi padł Korsarz HX1200i :E Ale ogólnie tej marki zasiłki przeważnie są spoko z tych wyższych serii. 

Teraz w 3 moich kompach mam wszędzie zasiłki Bequiet, jak na razie śmigają wszystkie, a jak coś oni chyba mają najlepszy, albo jeden z najlepszych support w rejonie.

Opublikowano (edytowane)

Tak, serwis Be Quiet jest spoko. Jak mi padł ich zasilacz, to wysłałem bezpośrednio do serwisu i w tydzień miałem już nową sztukę.

W przypadku produktów Corsair, jeśli nie przez sklep, to trzeba za granicę wysyłać.

Edytowane przez wamak
Opublikowano
5 godzin temu, Ozzbi napisał(a):

Za tyle to nie, 70 zł drożej jest biały Focus. Core GX to wykastrowana wersja, głośniejszy wentyl 120mm bez trybu półpasywnego, gorsze kondensatory Teapo mniejszej pojemności, gorszej jakości i słabsze mosfety na mostku prostowniczym, tranzystory na synchronicznym prostowniku też niezbyt znane, no i też krótsza gwarancja.

• Upvote 2
Opublikowano

@Dikson Ty siedzisz mocno w zasilaczach. Załóżmy taki scenariusz, że każdy z poniżej wymienionych zasilaczy kosztowałby dokładnie tyle samo i miał tyle samo watt (nie analizujmy 850 vs 1000).
Podaj ten, który byś wybrał dla siebie i przesortuj proszę Twoim zdaniem od najgorszego do najlepszego z paroma słowami komentarza:

Asus TUF Gaming 850W Gold (Great Wall, Hunters Fire)
Thermaltake Thoughpower Gf3 1000W (CWT, CSZ) 
SeaSonic Focus GX ATX 3 850W (Seasonic, Focus Gold)

Super Flower Leadex VII XG 1000W Gold (Super Flower, LXG)

CORSAIR RM850x 850W 80 Plus Gold ATX 3.1 (CWT, Custom) 

XPG Core Reactor II 850W 80 Plus Gold ATX 3.0 (CWT, CSE-S)

MSI MPG A850G PCIE5 850W (CWT, CSZ)

NZXT C1000 Gold ATX 3.1 1000W (CWT, CXT)

Ja rozważając te wszystkie, skończyłem z wahaniem między A850G, a RM850x i finalnie różnica w cenie na korzyść MSI skłoniła mnie do niego.

Opublikowano
Godzinę temu, Dikson napisał(a):

Za tyle to nie, 70 zł drożej jest biały Focus. Core GX to wykastrowana wersja, głośniejszy wentyl 120mm bez trybu półpasywnego, gorsze kondensatory Teapo mniejszej pojemności, gorszej jakości i słabsze mosfety na mostku prostowniczym, tranzystory na synchronicznym prostowniku też niezbyt znane, no i też krótsza gwarancja.

Dziekuję, nawet nie wiedziałem ze az takie różnicc... dzieki za naprowadzenie 

Opublikowano
3 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Ja rozważając te wszystkie, skończyłem z wahaniem między A850G, a RM850x i finalnie różnica w cenie na korzyść MSI skłoniła mnie do niego.

Może gdybym wtedy wybrał RMx'a to dziś bym nie musiał znów kupować zasiłki :hihot:

• Upvote 1