Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Lol, plot twist, żona przejechała się KIA Sorento 2022 Prestige 7os. (ISOFIX w ostatnim rzędzie) i stwierdziła, że to jest to :E 

dobrze że długa gwarancja jest ;)

który silnik ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Czemu 7 os? To trochę zmniejsza bagażnik. Wiem co mówię :E 

Pytaj moją żonę :E wymyśliła sobie, że jak jedzie z dzieciakami spotkać się z koleżankami w babskim gronie to w 1 samochód pakują 4 dzieciaków + przyjaciółka :E 

A w sumie w Sorento i Santa Fe wersja 5os vs 7 os ma kilka litrów mniejszy bagaznik. Bez dramatu. 

I w sumie 7 miejsc spoko, dzieciaki na 3 rząd a jak gdzie jedziemy z teściami czy moim tatą to nie musimy na dwa auta (zakładając że bez bagaży)

Edytowane przez larry.bigl
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Pytaj moją żonę :E wymyśliła sobie, że jak jedzie z dzieciakami spotkać się z koleżankami w babskim gronie to w 1 samochód pakują 4 dzieciaków + przyjaciółka :E 

A w sumie w Sorento i Santa Fe wersja 5os vs 7 os ma kilka litrów mniejszy bagaznik. Bez dramatu. 

I w sumie 7 miejsc spoko, dzieciaki na 3 rząd a jak gdzie jedziemy z teściami czy moim tatą to nie musimy na dwa auta (zakładając że bez bagaży)

Zacząłbym żonie zadawać więcej pytań.

image.png.bc3eeb4c03e961a269fa1c20e7dc0fdc.png

A co do Espace to jechałem 2ma generacjami i powiem szczerze, że to było zawsze super auto na wojaże. Wygodne, wyciszone ok, dobrze wyposażone.

Opublikowano
23 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Zacząłbym żonie zadawać więcej pytań.

image.png.bc3eeb4c03e961a269fa1c20e7dc0fdc.png

A co do Espace to jechałem 2ma generacjami i powiem szczerze, że to było zawsze super auto na wojaże. Wygodne, wyciszone ok, dobrze wyposażone.

Ja się zastanawiam między Mazda 3 2.5t albo takim espace dla żony na dojazdy do pracy 8-15km dziennie.

Opublikowano

Nie no do mnie akurat argument 7 miejsc trafia. Co jakiś czas robimy wypad w koło Konina z teściami czy znajomymi i zamiast jechać na dwa auta byśmy pakowali się w jedno. Isofixow ma dość Sorento. Santa Fe z tyłu nie ma ale w sumie nasza najstarsza już ma fotelik na pasy.