Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

Na chu.. jakieś budownictwo mieszkaniowe jak kraj się wyludnia ? A tym bardziej społeczne i socjalne 

Wystarczy żeby każdy normalny człowiek miał możliwość dostania w banku kredytu na mieszkanie nawet zarabiając minimalną krajową 

Właśnie te łatwo dostępne kredyty nas doprowadziły do obecnej sytuacji...

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano

Z tego co zdążyłem wyguglać to na kancelarię prezydenta między 2015 a 2020 poszło 880 milionów złotych. Ten rok jest rekordowy, bo zaplanowano aż 320 milionów. Mam nadzieję frajerzy, którzy na niego głosowali, że cieszycie się, że na tego gościa poszło przez 10 lat pewnie ogółem 2 miliardy złotych. I zadaję wam teraz pytanie - co on zrobił przez te 10 lat? Czy wyszedł z choć JEDNĄ inicjatywą ustawodawczą?

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Z tego co zdążyłem wyguglać to na kancelarię prezydenta między 2015 a 2020 poszło 880 milionów złotych. Ten rok jest rekordowy, bo zaplanowano aż 320 milionów. Mam nadzieję frajerzy, którzy na niego głosowali, że cieszycie się, że na tego gościa poszło przez 10 lat pewnie ogółem 2 miliardy złotych. I zadaję wam teraz pytanie - co on zrobił przez te 10 lat? Czy wyszedł z choć JEDNĄ inicjatywą ustawodawczą?

Ustawa o SN :E 

• Haha 2
Opublikowano
28 minut temu, Winter napisał(a):

I zadaję wam teraz pytanie - co on zrobił przez te 10 lat? Czy wyszedł z choć JEDNĄ inicjatywą ustawodawczą?

Był przez te 10 lat przedłużeniem ręki Jarosława Kaczyńskiego. A przez to był niezbędnym elementem do skoku na sądy, a potem resztę państwa. Nie ma takiej kwoty, której by prezes za to nie zapłacił. 

Dziwi mnie za to, że po utracie władzy przez brunatnych nakładów na kancelarię Prezydenta nie zmniejszono. Nie najlepiej to świadczy o KO.

• Upvote 1
Opublikowano
37 minut temu, Kris194 napisał(a):

Uczył się angielskiego :E

Uczył, ale nie nauczył. Basta.

Opublikowano
Cytat

"Po wprowadzeniu przepisów dotyczących tylko dwóch płci, Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze zakazujące sportowcom transpłciowym rywalizacji w zawodach kobiet. „Sport kobiet będzie tylko dla kobiet” - powiedział prezydent USA w otoczeniu zawodniczek. Dokument podpisany przez Trumpa przewiduje również anulowanie państwowego finansowania dla szkół i uniwersytetów, które pozwolą transpłciowym sportowcom rywalizować z kobietami.

Ponadto szef Białego Domu powiedział, że zamierza rozszerzyć ograniczenia na Letnie Igrzyska Olimpijskie, które odbędą się w Los Angeles w 2028 roku. „Moja administracja nie będzie bezczynnie przyglądać się, jak mężczyźni biją sportowców płci żeńskiej” - cytowały go media.
Trump dodał, że jego administracja zamierza „odrzucić wszystkie wnioski wizowe od mężczyzn, którzy próbują oszukańczo wjechać do Stanów Zjednoczonych podając się za sportowców płci żeńskiej”.

Transpłciowe rozporządzenie wykonawcze znalazło się wśród tych, które Trump podpisał 20 stycznia, tuż po objęciu urzędu. Zgodnie z dokumentem, władze USA będą uznawać tylko płeć, którą dana osoba otrzymała przy urodzeniu, transpłciowe kobiety będą wysyłane do męskich więzień, a transpłciowi pracownicy agencji rządowych muszą korzystać z toalet dla płci, którą otrzymali przy urodzeniu"

Cytat

State Requirements for Changing Gender on a Birth Certificate

https://www.totallegal.com/changing-gender-on-birth-certificate

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli nie sprawdzasz co napisaliśmy, tylko oceniasz ton oraz temat? Czy przeczytam dziś coś głupszego? Chyba nie.

TVN nie należy w żaden sposób do PO/KO. 

Zupełnie inaczej jest z mediami pisowskimi, gdzie są powiązania własnościowe i osobowe. 

I tak tutaj nikt nie sprawdza czegoś dłuższego niż "30 sekund", chyba że jest z jedynie słuszny źródeł :P Przewija się ciągle to co widziałem w materiałach sądzących z mediów, co najwyżej temat dnia się zmienia, ale styl ten sam.

Taa, TVN nie jest wcale POwski, może jeszcze Gazeta wyborcza również... To jest jedno środowisko, gdzie co najwyżej różni liderzy partyjni grają o wpływy. Dla mnie to oczywiste, ale to już efekt felietonów Razprozaka sprzed lat, bo teraz to już zmęczony temat. TVN jest niczym zbiór śmietanki wcześniej ustawionych mediów, choćby właśnie stacji radiowych, którym zezwolenia były wydawane przez te środowiska.

Tak sobie wpadłem tu marudzić na wielce szlachetnych, obiektywnych oświeconych, bo przekonywanie już się mi znudziło.

Nie mam konkretnego tekstu Razprozaka o TVN, jak i zresztą wątpię że ktokolwiek tutejszych przeczyta jakiś jego tekst, bo styl lub ton ma zbyt odrzucający... Może wkleje pierwszy lepszy fragment od niechcenia :E
Oto i on odnośnie TVN, musiałem przejść na komputer żeby to wkleić i czeka na zatwierdzenie edycji.

Spoiler

Dyrektora programowego, Miszczaka, wzięli sobie z RMF FM, gdzie stworzył medialnego giganta. Pochanke wyrwali z Radia Zet. Pieczyński był szefem (!) ,,Wiadomości" TVP i korespondentem ,,El Pais". Ciebie Monisia wzięli z radiowej ,,Trójki", gdzie zaczynałaś błyskotliwą karierę W STANIE WOJENNYM, bo ci się zwolniło miejsce po zweryfikowaniu dziennikarzy niewygodnych dla komunistycznego reżimu. Tomka Lisa, który dziennikarską karierę zaczynał w komuszym ,,Sztandarze Młodych" w latach 80-tych, wyjęli gdy był już gwiazdą ,,Wiadomości" TVP i korespondentem z USA, a ,,Fakty" TVN stworzył z synem komunistycznego propagandysty, Miecugowem, i z komunistycznym agentem Suboticem. Morozowskiego po kilku latach wyjęli z Radia ZET i TVP. Kolenda-Zaleska, która, jak sama przyznała, za swojego mentora w kwestiach dziennikarstwa miała ESBECKIEGO SZPICLA LESŁAWA MALESZKĘ - też przeszła do TVN z ówczesnej TVP, gdzie również miała gwiazdorski status.

Edytowane przez musichunter1x
wklejenie cytatu z poziomu komputera
Opublikowano
5 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Nieistotne. Może masz antenę pokojową i odbierasz sygnał, może masz dekoder zewnętrznego dostawcy, może masz kartę CI w TV, może oglądasz telewizję przez internet? Nie istotny jest kabel, istotne jest posiadanie odbiornika i to jest problem i kontrowersja, bo na podstawie samego posiadania odbiornika następuje domniemanie korzystania z niego do odbioru TV nie ważne jaką metodą. Sama zasada domniemania w tym przypadku jest po prostu tą kontrowersją.

"Odbiornik do natychmiastowego odbioru", a ja nie mam kabla, nie mam dekodera, nie mam gejflixa ani nie jestem podpięty do internetu. W pompce ich mam.

Opublikowano
37 minut temu, musichunter1x napisał(a):

I tak tutaj nikt nie sprawdza czegoś dłuższego niż "30 sekund", chyba że jest z jedynie słuszny źródeł :P Przewija się ciągle to co widziałem w materiałach sądzących z mediów, co najwyżej temat dnia się zmienia, ale styl ten sam.

Znowu niekonkretne bzdury - takie typowy teksty z facebooka i YT.

Taa, TVN nie jest wcale POwski, może jeszcze Gazeta wyborcza również... To jest jedno środowisko, gdzie co najwyżej różni liderzy partyjni grają o wpływy. Dla mnie to oczywiste, ale to już efekt felietonów Razprozaka sprzed lat, bo teraz to już zmęczony temat. TVN jest niczym zbiór śmietanki wcześniej ustawionych mediów, choćby właśnie stacji radiowych, którym zezwolenia były wydawane przez te środowiska.

Czytaj uważniej co napisałem: 

"TVN nie należy w żaden sposób do PO/KO. 

Zupełnie inaczej jest z mediami pisowskimi, gdzie są powiązania własnościowe i osobowe."

NIE MA POWIĄZAŃ WŁASNOŚCIOWYCH. Rozumiesz to?

Nie, to nie jest jedno środowisko co widać chocby po tym, że 4 rządzące partie mają trudno się dogadać w wielu kwestiach.

Powtarzasz bzdury z internetu, które są ukierunkowane na głupiutkich ludzi.

Tak sobie wpadłem tu marudzić na wielce szlachetnych, obiektywnych oświeconych, bo przekonywanie już się mi znudziło.

Nie mam konkretnego tekstu Razprozaka o TVN, jak i zresztą wątpię że ktokolwiek tutejszych przeczyta jakiś jego tekst, bo styl lub ton ma zbyt odrzucający... Może wkleje pierwszy lepszy fragment od niechcenia :E
Oto i on odnośnie TVN, musiałem przejść na komputer żeby to wkleić i czeka na zatwierdzenie edycji.

Pokaż ukrytą zawartość

Dyrektora programowego, Miszczaka, wzięli sobie z RMF FM, gdzie stworzył medialnego giganta. Pochanke wyrwali z Radia Zet. Pieczyński był szefem (!) ,,Wiadomości" TVP i korespondentem ,,El Pais". Ciebie Monisia wzięli z radiowej ,,Trójki", gdzie zaczynałaś błyskotliwą karierę W STANIE WOJENNYM, bo ci się zwolniło miejsce po zweryfikowaniu dziennikarzy niewygodnych dla komunistycznego reżimu. Tomka Lisa, który dziennikarską karierę zaczynał w komuszym ,,Sztandarze Młodych" w latach 80-tych, wyjęli gdy był już gwiazdą ,,Wiadomości" TVP i korespondentem z USA, a ,,Fakty" TVN stworzył z synem komunistycznego propagandysty, Miecugowem, i z komunistycznym agentem Suboticem. Morozowskiego po kilku latach wyjęli z Radia ZET i TVP. Kolenda-Zaleska, która, jak sama przyznała, za swojego mentora w kwestiach dziennikarstwa miała ESBECKIEGO SZPICLA LESŁAWA MALESZKĘ - też przeszła do TVN z ówczesnej TVP, gdzie również miała gwiazdorski status.

Czyli narzekasz, że wszyscy klepią to smao z "jedynych mediów", a tymczasem ty Cały swój światopogląd w tej kwestii opierasz o jakiegoś głąba z netu, który co najwyżej publikuje w Nczas? :E 

Ty poważny jesteś? 

I od razu wrzucasz jakieś rzeczy nie na temat. Ja pytałem i zupełnie inny wątek. Ale to jest taka typowa taktyka prawicy w necie. Zarzucić materiałami, które nie mają znaczenia i faktami, które nie mają znaczenia. Oczywiście "wklejony od niechcenia".

Nie mam absolutnie zamiaru czytać jakiegoś razprozaka, bo to troche zbyt mało poważne źródło dla mnie. Rewelacje randomów z internetu nie robią na mnie wrażenia, bo ja lubię udokumentowane fakty, a nie tylko puste twierdzenia. Chocby nie wiem jak sensacyjne ;) 

Sam piszesz, że jego styl/ton są zbyt "narzucające", ale podpierasz się nim, a wszystkim innym zarzucasz, że powtarzają proapgandę z mediów :rotfl2:

Ty widzisz jakie to jest komiczne?

• Upvote 1
Opublikowano

Elton chyba dość szybko spadnie z piedestału. Coś sondaże poparcia zaczęły mu nurkować. Raczej spodziewałem się, że oni się o coś pokłócą z Trumpem, a tu może do tego nie dojść, bo Elon zapewne nie przyjmie do wiadomości spadku własnej popularności i będzie ją próbował forsować.

Opublikowano
1 minutę temu, adashi napisał(a):

Elton chyba dość szybko spadnie z piedestału. Coś sondaże poparcia zaczęły mu nurkować. Raczej spodziewałem się, że oni się o coś pokłócą z Trumpem, a tu może do tego nie dojść, bo Elon zapewne nie przyjmie do wiadomości spadku własnej popularności i będzie ją próbował forsować.

Zmanipuluje ją sobie na X. On się nei cofnie przed niczym :) 

Opublikowano

*To jest test na obecność złowrogiej siły moderacji w tym wątku.*

Opublikowano
3 godziny temu, Winter napisał(a):

Chwila. Baba, która szpiegowała miałaby się sama zgłosić do odbębnienia kary więzienia? :rotfl2:

Model amerykański. Niezwykle skuteczny. 😎

1 godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Czyli córka Elona Muska, która urodziła się jako syn, będzie musiała chodzić do męskiej toalety?

Jest biologicznym mężczyzną, więc odpowiedz sobie sam.

27 minut temu, adashi napisał(a):

A jaki on miał teraz spadek? Była afera z ściąganiem hindu dindu i chyba tyle?

Te drążenie w budżetach to raczej chwilo pozytywnie jest odbierane z Trumpowskiej strony.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Co według Ciebie determinuje biologiczną płeć.

Jak za starych, dobrych czasów.
Turbo laskę na rurkę i obserwujesz delikwenta.
Za 60 sek masz efekt badania. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

I znowu ten temat pełen laickich opinii. Swoją drogą, niezły absurd kazać osobie wyglądającej jak kobieta do męskiej łazienki lol

Chociaż u nas jest odwrotny problem, bo w Polsce jest dużo transmężczyzn. Mają iść do damskiej? xD

Edytowane przez Kamiyanx