Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, crush napisał(a):

Bo na kokainie da się zarabiać długoterminowo.

Uzytkownik fentanylu dość szybko zamienia się w odpad.

To im Chiny wypłacą odszkodowanie, jeśli klientów zabraknie. W tym wszystkim chodzi oto, żeby zniszczyć społeczeństwo amerykańskie.

Opublikowano
13 godzin temu, Camis napisał(a):

Trump poświęcił rezydentowi raptem kilka minut :rotfl:

Jak dla mnie to dobrze. Im niej Trump poświęca czasu Polsce tum mniejsza szansa, że odpali nam jakiś kolejny pomysł z tyłka. Niech on się lepiej zajmuje kanada i Meksykiem, ew Grenlandią.

Opublikowano

https://www.money.pl/gospodarka/elon-musk-daje-ultimatum-urzednikom-brak-odpowiedzi-traktowany-bedzie-jako-rezygnacja-7128250409401152a.html

Populizm w czystej formie! Byłem wiele lat urzędnikiem państwowym i większej głupoty nie widziałem niż to co zrobił Musk... To tak nie działa, że mają być jakieś "efekty" w ciągu tygodnia... To bardziej żmudna praca na końcu której można obwieścić jakiś sukces... To tak jakby zapytać sportowca albo muzyka co zrobił w ciągu tygodnia. No co zrobił? Wykonał kolejny trening albo ćwiczył nowe piosenki do albumu... Co najlepsze to te agencje, które nic nie robią będą mogły jak to dobrze rozegrają wysłać maile co nie zrobili, a te co naprawdę coś robią, ale chcą uczciwie odpowiedzieć będą zwolnione. Chyba, że Musk chce zrobić efekt presji.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubio napisał(a):

To tak jakby zapytać sportowca albo muzyka co zrobił w ciągu tygodnia. No co zrobił?

Trenował. I tutaj rozpiska treningu, odpoczynku, fizjoterapii, etc.

I o to chodzi. Masz napisać czym realnie się zajmujesz. To jest łatwo weryfikowalne.

Edytowane przez crush
Opublikowano
59 minut temu, hubio napisał(a):

https://www.money.pl/gospodarka/elon-musk-daje-ultimatum-urzednikom-brak-odpowiedzi-traktowany-bedzie-jako-rezygnacja-7128250409401152a.html

Populizm w czystej formie! Byłem wiele lat urzędnikiem państwowym i większej głupoty nie widziałem niż to co zrobił Musk... To tak nie działa, że mają być jakieś "efekty" w ciągu tygodnia... To bardziej żmudna praca na końcu której można obwieścić jakiś sukces... To tak jakby zapytać sportowca albo muzyka co zrobił w ciągu tygodnia. No co zrobił? Wykonał kolejny trening albo ćwiczył nowe piosenki do albumu... Co najlepsze to te agencje, które nic nie robią będą mogły jak to dobrze rozegrają wysłać maile co nie zrobili, a te co naprawdę coś robią, ale chcą uczciwie odpowiedzieć będą zwolnione. Chyba, że Musk chce zrobić efekt presji.

To trochę przypomina te Tuskowe zwolnienia 10% pracowników administracji. Nikt nie wiedział dlaczego taki procent, czemu nie 20% albo 5%. Oczywiście to była tylko akcja pod publiczkę. Problem z Panem Piżmo jest taki, że on to może wdrożyć. Nie wiem jak w USA ale u nas administracja ma od wielu lat problem z pozyskiwianiem dobrych pracowników (przez niskie wynagrodzenia).

Opublikowano

Nawet gdyby mieli 30% to i tak niczego by to nie zmienilo.

Opublikowano

Bo wygrali konserwatyści. Inna sprawa że nieco mniej skrajni niż AfD. Wygląda że też całkiem antyrosyjscy i proeuropejscy oraz proukraińscy.

Póki co wszystko to spekulacje i wypowiedzi z okresu ich kampanii wyborczej. Jednak wygląda że tez całkiem propolscy, chcący nawiązania bliższych relacji i dodatkowych sojuszy z nami.

Z kolei PiSowcy i konfederuscy będą mieli czym straszyć, bo przyszły kanclerz chce by Niemcy pełnili role silnego lidera w UE.

Zabawnie będzie niebawem obserwować ich, szczególnie konfederosjan, fikołki. Bo dziś mają narrację że Trump w sumie robi dobrze, bo zmusza Europę do ogarnięcia się i wzięcia odpowiedzialności za siebie!

No i to się właśnie ziszcza. Z dominującą rolą Niemiec i Francji. I jeśli ma zadziałać to konieczne będzie usprawnienie, w tym znaczne przyspieszenie, procesów decyzyjnych. A to oznacza obejście czy likwidację weta w decyzjach, jak i przekazanie większych kompetencji od państw członkowskich do poziomu europejskiego.

A to coś czym zawsze tak pisowcy jak konfederosjanie straszyli :D 

Myślę że już w tym roku zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praktyce. W tym błyskawicznie na przykładzie wsparcia dla Ukrainy i konfrontacji gospodarczej oraz politycznej z USA pod rządami Trumpa.

Opublikowano

@Badalamann Nie do końca tacy konserwatyści. Co prawda centroprawica, ale właśnie nie aż taka konserwatywna jak AFD i co ważniejsze, wstępnie nie bardzo chcą z AFD tworzyć koalicję, bardziej z SPD, może z Zielonymi. Zatem całkiem możliwe, że Niemcy będą miały najbardziej centrowy i kompromisowy rząd w UE.

• Upvote 5
Opublikowano

@LeBomB Oceniając z pkt widzenia naszej sceny politycznej to wyjdą centro-konserwatyści. Natomiast w Niemczech i zachodniej oraz północnej Europie to po prostu partia konserwatywna.

To że na prawo od nich jest niemiecka zbieranina proruskich z AfD, odpowiednik naszej konfederosji, nie oznacza że CDU/CSU nagle przestała być konserwatywna.

Opublikowano
Cytat

Donald Trump nie ustaje w hamowaniu amerykańskiego udziału w międzynarodowych projektach dotyczących walki ze zmianami klimatu, które sam uznał swego czasu za "bzdurę". Administracja Donalda Trumpa postanowiła w związku z tym zakończyć udział amerykańskich naukowców w przygotowywaniu kolejnego raportu Międzyrządowego Zespołu ds. Zmian Klimatu (IPCC). Decyzja ta budzi kontrowersje, w szczególności w kontekście globalnych wysiłków na rzecz walki z kryzysem klimatycznym.

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/nauka-i-technika/donald-trump-zakazal-amerykanskim-naukowcom-prac-nad-zmianami-klimatu/dj5gjz3?utm_source=www.komputerswiat.pl_viasg_komputerswiat&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze a propos wyborów w Rzeszy. Frekwencja 83% (najwyższa od lat 80.). Progu co ciekawe nie przekroczyła FDP, partia, której liderem jest były minister finansów w rządzie Scholza. Partia prorosyjska BSW Sahry Wagenknecht też pod progiem.

Opublikowano (edytowane)

Pato "telewizje" się gryzą :rotfl:

Cytat

TV Republika ośmieszyła Andrzeja Dudę? PiS z tłumaczeniami na antenie
TV Republika jest oskarżana o ośmieszenie Andrzeja Dudy w związku z transmitowaniem długiego oczekiwania prezydenta RP na przywódcę USA. Niefortunne zdarzenie prawicowa stacja próbuje przekuć w żart przy wsparciu polityków PiS, przekonując jednocześnie o rzekomej porażce Donalda Tuska.

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/tv-republika-osmieszyla-andrzeja-dude-pis-z-tlumaczeniami-na-antenie/b8z92ph,681c1dfa

GkipADjWcAA4NHz?format=png&name=medium

GkipW3fWoAAix1K?format=png

gyCDUwn.png

481009778_1193739355450684_1861437650650

https://www.facebook.com/OgladamWiadomosci/posts/1193741008783852?ref=embed_post

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

z skończoną podstawówką na poziomie Europy, czyli studia w USA.

Rasizm, faszyzm, ableizm i ksenofobia.

Zdaje się, że pieczę nad uniwersytetami amerykańskimi piastuje jedyna słuszna strona polityczna? 🤔

13 minut temu, Camis napisał(a):

Pato "telewizje" się gryzą :rotfl:

Co jest przezabawne bo z pokazaniem oczekiwania czy bez i tak Trump zrobił z niego klauna. Trzeciorzędowego polityczynę.

• Like 1