Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poziom dziennikarzy TVP , Tusk powinien to sprywatyzować , w prywatnej firmie ta pani pewnie wyleci z roboty i zajmie się czymś do czego się nadaję 

1 godzinę temu, Camis napisał(a):

konfokacapy już równo jadą przekazem z pisiorami, ale jak pisali tutaj ich myślący inaczej wyborcy to nigdy nie wejdą w koalicje z pis :rotfl2:

Ale będą robić fikołki jak już to nastąpi :rotfl2:

Tylko i wyłącznie wina Tuska który nie potrafi wejść w koalicję z konfederacją  pomimo podobnych programów z tym 2007 roku , wywalić lewicę na początek, przez to PiS może nawet wycofać Nawrockiego i poprzeć mentzena a w zamian oni poprą ich rząd i premiera , tak się przegrywa wybory , PiS rozgrywa KO po profesorsku , szkoda tylko że ten rak pisowski może wrócić przez Tuska i wyborców KO

Donaldzie Tusku i Rafale Trzaskowski nie idźcie tą drogą , trzeba wrócić do starych postulatów z lat 2005-2007 zacząć je realizować i wejść normalnie w koalicję z konfederacją, wtedy rak pisowski już nigdy nie dojdzie do władzy

Ja tego nie rozumiem że ludzie dopuszczają możliwość Koalicji PiS z konfederacją a nie dopuszczają koalicji KO z konfederacją 

Edytowane przez voltq
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, adashi napisał(a):

Rzeczywiście najwyraźniej to dla koalicji jest zbyt ciężka sprawa. Niech się już skończy ta ich kadencja.

A dla kogo nie byłaby? Możemy co prawda olać wszystko, ale czy wtedy nie byłoby tu już Rosji...

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Kwestia interpretacji.
Czym jest manifestowanie (?), czym jest publiczne (?). ;)

Miejsc publiczne to ogólnodostępne , Zatem miejscem publicznym będzie każdy obszar dostępny w danym momencie wszystkim osobom, które zechcą w ramach prawa do swobodnego przemieszczania się, zaleźć się na danym terenie

2 godziny temu, Camis napisał(a):

Najpierw emerytura tancerzy teraz to, pędzą na ścianę :rotfl2:

Brawo pis i konfokacapy zaraz będą mieli 300 mandatów. 

Koalicja obywatelska robi wszystko żeby oddać PiSowi władzę 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Miejsc publiczne to ogólnodostępne , Zatem miejscem publicznym będzie każdy obszar dostępny w danym momencie wszystkim osobom, które zechcą w ramach prawa do swobodnego przemieszczania się, zaleźć się na danym terenie

https://www.sn.pl/aktualnosci/SitePages/Komunikaty_o_sprawach.aspx?ItemSID=223-271e0911-7542-42c1-ba34-d1e945caefb2&ListName=Komunikaty_o_sprawach

Cytat

Sąd Najwyższy w dniu dzisiejszym (17.04) podzielił pogląd Rzecznika Praw Obywatelskich i uznał, że internet jest miejscem publicznym. 

Dodał, że treści publikowane w internecie choć fizycznie rzeczywiście znajdują się na dyskach twardych, to jednak tworzą „pewną przestrzeń”, a jeśli są dostępne na stronie internetowej, na którą każdy, bez ograniczeń może wejść, to tym samym przestrzeń taką należy uznać za miejsce publiczne.

SN zwrócił także uwagę, że nie każda strona internetowa może być traktowana jako przestrzeń publiczna. „Dostęp do niektórych treści wymaga na przykład zalogowania się i w takich sytuacjach pojawić się może wątpliwość czy mówimy o przestrzeni publicznej” wyjaśniał sędzia sprawozdawca.

Także dalej wszystko zależy od interpretacji. 

12 minut temu, voltq napisał(a):

Poziom dziennikarzy TVP , Tusk powinien to sprywatyzować , w prywatnej firmie ta pani pewnie wyleci z roboty i zajmie się czymś do czego się nadaję 

Dosłownie 7 postów powyżej Twojego masz nieco dłuższy materiał, a nie końcówkę wyrwaną z kontekstu.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, voltq napisał(a):

o czym Ty chłopie mówisz? Dziennikarze go dosłownie CYTUJĄ, a on odcina się od własnych wypowiedzi i jeszcze zgrywa przy tym buca obrażając ich. 

Może obejrzyj jakichś dłuższy fragment?

Facet zarzuca, że ona nie rozumie jakiejś "powagi sytuacji", a on nie jest w stanie przyznać się do swoich własnych poglądów. Tchórz i autystyk, jedynie twardy jest przed kamerą z włączonym tiktokiem.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 7
Opublikowano
11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A dla kogo nie byłaby?

To może chodzi o styl, bo ten nie jest Olśniewający.

A tego Bajzlu co PiS narobił to myślę, że nie posprząta już chyba nikt nigdy.

Legalnie przy oklasku wyborców wpuściliśmy struktury mafijne do Polityki i Sądownictwa.

Możemy się łudzić, że da się to odwrócić, ale jest to już chyba niemożliwe.

• Sad 1
Opublikowano

@Szambo da się tylko właśnie żeby to zrobić, trzeba momentami odejść od wadliwego prawa, co przy takiej opozycji jaką mamy, skończy się tym, że będą opluwać za wszystko i dostaną tematy napędowe do swojej propagandy. 

Opublikowano

Ciekawe na ile pytań Memcen odpowie na debacie prezydenckiej. Być może będzie jedynym kandydatem, który nie odpowie na żadne pytanie i pójdzie tam tylko pierdzielić farmazony. Nie rozumiem jak on może mieć tak wysokie poparcie, jakim idiotą trzeba być, żeby postrzegać go jako elitę, jako kogoś wartego oddania swojego głosu. Facet jest totalnym kretynem bez jasnych poglądów. Nawet jeśli coś powie, to zaraz się z tego wycofuje, mówi coś zupełnie innego, nie umie udzielić odpowiedzi na proste pytania i widać, że się w nim gotuje, kiedy ktoś nie odpuszcza i oczekuje odpowiedzi. Debil z tiktokowym kapitałem politycznym. 

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Memcen odpowie na te pytania, do których będzie miał materiał od Lotka, bo jeśli dobrze kojarze to ten komik mu wcześniej pisał teksty.

Całkiem niezłe zresztą. Wystarczyło jednak że Słabek wyszedł poza nie i nawet Petru go zaorał xD

Edytowane przez Badalamann
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, LeBomB napisał(a):

@Szambo da się tylko właśnie żeby to zrobić, trzeba momentami odejść od wadliwego prawa, co przy takiej opozycji jaką mamy, skończy się tym, że będą opluwać za wszystko i dostaną tematy napędowe do swojej propagandy. 

PiS jest ciągle zbyt silne.

Nie oszukujmy się, ich wyborcy to albo patologia, która klaszcze do patologicznych praktyk, albo totalnie bezmózgi.

Takie Gumbasy z Super Mario Bros.

Uważam, że Politycy PIS powinni zostać tak potraktowani jak traktuje się zdrajców Narodu. Bo to są Zdrajcy Narodu.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, LeBomB napisał(a):

Dosłownie 7 postów powyżej Twojego masz nieco dłuższy materiał, a nie końcówkę wyrwaną z kontekstu.

Za dużo wymagasz. To akurat przykład typowego spolaryzowanego wyborcy, który wierzy tylko w to co w swoich Social media zobaczy.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, andzic napisał(a):

Nie do końca bo to nie jest przywrócenie status quo jakie było przed polskim ładem np. nie wiem czy będzie można odliczać składkę od podatku. Po za tym tak o 2 lata za późno zważywszy, że to była sztandarowa obietnica wyborcza zarówno KO jak i 3D.  O ile będę jeszcze prowadzić DG to powiem za rok ile płacę bo ja co miesiąc dokładnie wiem ile płaciłem przed polskim ładem i ile teraz i będę miał porównanie w 2026. I niech oni nie pier.... ą o jakimś obniżaniu! Bo nic nie obniżają, a PiS podwyższył żeby zgnoić najbiedniejszą grupę przedsiębiorców! Takie same Gordony musiały tam być u Morawieckiego myślące, że ryczałtowcy to oszuści! Natomiast B2B zamiast etatu to zupełnie inna sprawa i to takie osoby powinny być inaczej rozliczane, a nie wrzucane do jednego worka z normalnymi przedsiębiorcami zaczynającymi jeszcze w czasach kiedy nie znano terminu: "B2B" zresztą nie pochodzącego z jęz. polskiego. B2B ma na celu omijać przepisy podatkowe a robi się dokładnie to samo co na etacie, ma szefa itp. Ja nie mam żadnego szefa. Nie mam jednego klienta od 20 lat. Prowadzę normalną DG.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman Nie wiem czy mniej czy więcej, ale wiem, że przez 20 lat przed polskim ładem płaciłem ile płaciłem. 

Na tej zasadzie to zlikwiduj też mały ZUS na start, wszystko co ma sprzyjać przedsiębiorczości i zrób z Polski jeden wielki obóz dla niewolników harujących dla panów z korpo! Nie dostałem żadnego łomotu Panie wszechwiedzący typu macho tylko ja z takimi ludźmi nie zamierzam wchodzić w polemiki bo mi szkoda czasu! Jak chcesz to sobie mieszkaj na forum. Jedyna twoja motywacja to rozbić PoPiS? Ja mam z kimś takim dyskutować? Ty mi dajesz tony tabelek, a ja ci mogę wysłać screeny ile płaciłem ZUS i PPE przed polskim gównem tzn przepraszam polskim ładem, a ile płacę teraz. Wiesz ilu przedsiębiorców musiało zamknąć interes w czasach rządów PiS?

Państwo, które zmusza ludzi do harowania na etacie i mocno nie promuje przedsiębiorczości własnych obywateli, a sprzyja zagranicznym korporacjom to państwo jak z Afryki albo Azji. Politycy tak zarządzający państwem powinni być odsunięci od władzy.

Wszystkie kraje zachęcają obywateli do zakładania biznesów i dają różne motywacje do tego, ale ty uważasz, że przedsiębiorca, który ma firmę 24/h i to całe jego życie, a nie praca "od-do" ma mieć dokładnie takie same obciążenia jak na etacie? Na etacie robisz swoje i masz wakacje, urlopy, choroby. Na własnej firmie to już nie praca, a życie.

Natomiast na B2B albo jak się ma jednego stałego klienta rzeczywiście można o tym "zapomnieć". Mając rzeczywiście własną działalność, a nie doradztwo jak ty masz to masz na głowie absolutnie wszystko: od zamówienia papieru do drukarki po długoterminowe i krótkoterminowe strategie marketingowe. Mając jeszcze ludzi dodatkowo organizację pracy nie tylko swoją. To jest 100 więcej na głowie niż na etacie i za wszystko odpowiadasz swoim życiem. Tu nie opieprzy cię szef tylko możesz stracić wszystko... Może dlatego przedsiębiorcy są inaczej traktowani.

Tak na marginesie to w tym socjalistycznym kraju karze się ludzi nawet za to, że umieją zarabiać na bukmacherce. I gdzie w takim UK jest zerowy podatek to u nas 12%. Najgorsze jest to, że konfederacja pewno dojdzie do władzy w Polsce kiedy będę na emeryturze, a wtedy oberwie się emerytom, a przedsiębiorcy będą mieli dobrze. Ale generalnie polska mentalność to niestety mentalność socjalistyczna. Ludzie z pomysłami dawno już wyemigrowali. Po komunie odziedziczyliśmy byłych cinkciarzy, drobnych cwaniaczków, a nawet przestępców + osoby i rodziny powiązane z SB i to niestety tacy ludzie zbudowali w większości przypadków duży biznes. Jak ktoś nie był z nimi jak Pan Kluska to szczujnia o mało co go nie wsadziła do więzienia... Konkurencję wykańczano w latach 90tych i na początku XXIw poprzez policję i służby kontroli skarbowej. Ważne było kto kogo znał i z kim pił, a nie jaki miał plan na biznes. Dopiero od jakiś 20 lat powstały rzeczywiście fajne biznesy jak np. Inpost byłego pracownika poczty. Ale to jest wszystko promil.

Państwo w Polsce totalnie nie sprzyja malutkim biznesom, mikroprzedsiębiorcom. A to co zrobiło polskie gówno to było kopanie leżącego. W takich warunkach to wielkie korpo pływają w Polsce jak rekiny mając z jednej strony tanią siłę roboczą, a z drugiej wielki rynek zbytu. Samo nakręcające się koło.

Ale kiedyś ludzie powiedzą DOŚĆ zarówno u nas jak i w innych krajach i przepędzą te korporacje tak jak w czasach rewolucji październikowej. Tylko ludzie muszą uświadomić sobie, że żyją w matrixie gdzie media robią im sieczkę z mózgu, banki i korporacje w których pracują dymają na lewo i prawo, a oni tak naprawdę nie pracują dla siebie tylko dla obcych i to jeszcze najczęściej obcych nie tylko w sensie, że nie własna rodzina tylko w ogóle Panowie świata z innych krajów. 90% handlu w rękach obcych, 70% banków w rękach obcych, 80% mediów itd itd

Takie małe podsumowanie Polaka w pigułce:

- kredyt w chwilówce albo banku - zagranicznym

- zakupy w LIDLu albo Biedronce - zagranicznej

- alkohol tak chętnie pity - 100% to firmy zagraniczne

- zakupy online - Allegro - firma zagraniczna

- praca najczęściej dla wielkiej korporacji - oczywiście zagranicznej

- oglądanie netflixa/MAX/prime/Disney - wsyzstko zagraniczne

- gry kupowane na steam - platforma zagraniczna

Jedynie wspomniany Inpost to wyjątek bo to polska firma, ale też ma na karku AllegroOne, DPD, DHL i w żaden sposób Inpost nie jest chroniony przez polskie (teoretyczne) państwo.

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@huudyy obejrzałem ,  ty i ona nie rozumiecie tego że on cynicznie wybrnął z tego i zrobił z niej idiotkę , wy dajecie się w takie proste pułapki łapać , korwina tak samo łapali w pułapki i wychodził na idiotę

Edytowane przez voltq
Opublikowano
26 minut temu, adashi napisał(a):

W sondażach memcen jest przeszacowany. W realnym głosowaniu wypadnie znacznie gorzej. A mechanizm jest ten sam co działał przy Palikocie czy Kukizie. Zniechęcenie stanem obecnym.

Dzięki temu zniechęceniu Kukiz miał ponad 20% w głosowaniu prezydenckim w 2015 roku. Miał duży kapitał, a że go przwalił to inna sprawa. Memcen przy podobnym wyniku i dobrych doradcach może utrzymać swój tiktokowy elektorat. 

Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Dzięki temu zniechęceniu Kukiz miał ponad 20% w głosowaniu prezydenckim w 2015 roku. Miał duży kapitał, a że go przwalił to inna sprawa. Memcen przy podobnym wyniku i dobrych doradcach może utrzymać swój tiktokowy elektorat. 

Utrzyma na pewno , konfederacja będzie rosła , jakby tusk wrócił do dawnych postulatów to mogli by zlikwidować poparcie pisu bo ludzie rozeszli by się właśnie pomiędzy konfederacje i KO

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, voltq napisał(a):

@huudyy obejrzałem ,  ty i ona nie rozumiecie tego że on cynicznie wybrnął z tego i zrobił z niej idiotkę , wy dajecie się w takie proste pułapki łapać , korwina tak samo łapali w pułapki i wychodził na idiotę

myślałeś, żeby zatrudnić się u Zalewskiego? :E

Wytłumacz mi jak ucieczka od pytania czy nazwanie kogoś głupim ma być "cyniczne" bądź "łapaniem ludzi w pułapki"?  

13 minut temu, voltq napisał(a):

korwina tak samo łapali w pułapki i wychodził na idiotę

póki co to Sławek wychodzi na akustyka bez jaj.

Nie mogę doczekać się okresu debat, jak Sławek do jakiejś stanie to już mi się morda ucieszy. Wtedy to dopiero jego poplecznicy będą robić fikołki.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

myślałeś, żeby zatrudnić się u Zalewskiego? :E

Wytłumacz mi jak ucieczka od pytania czy nazwanie kogoś głupim ma być "cyniczne" bądź "łapaniem ludzi w pułapki"?  

póki co to Sławek wychodzi na akustyka bez jaj.

Nie mogę doczekać się okresu debat, jak Sławek do jakiejś stanie to już mi się morda ucieszy. Wtedy to dopiero jego poplecznicy będą robić fikołki.

Widzisz bracie problem jest taki ze ty i tobie podobni podchodzicie z negatywnymi emocjami , ponieważ kogoś tam lubisz to nawet jak ktoś zrobi cos dobrego to i tak podejdziesz negatywnie i go nie pochwalisz , dlatego KO przegrywa wybory bo jako wyborca taka partia , PIS jest mistrzem cynizmu i wykorzystywania innych dla własnych celów

• Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, voltq napisał(a):

Widzisz bracie problem jest taki ze ty i tobie podobni podchodzicie z negatywnymi emocjami , ponieważ kogoś tam lubisz to nawet jak ktoś zrobi cos dobrego to i tak podejdziesz negatywnie i go nie pochwalisz , dlatego KO przegrywa wybory bo jako wyborca taka partia , PIS jest mistrzem cynizmu i wykorzystywania innych dla własnych celów

Gadasz kocopoły jak Sławek na debacie z Petru i tak samo na tym wychodzisz. To jest jakaś cecha osób z prawej strony, że nie potrafią przyznać się do swoich słów?

Zadałem jedno bardzo proste pytanie, podobnie jak ta dziennikarka, a odpowiedź widzę, że nie jest wam w stanie wyjść z gardła. Rzucasz jakieś głodne kawałki teraz o KO, a ja bym po prostu chciał wiedzieć, czy Sławek dalej popiera swoją sławną piątkę (nie dla żydów, EU, lgbt, aborcji i podatków).

• Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano
33 minuty temu, hubio napisał(a):

@GordonLameman Nie wiem czy mniej czy więcej, ale wiem, że przez 20 lat przed polskim ładem płaciłem ile płaciłem. 

No i wobec deficytu w NFZ jest to za mało. 

Na tej zasadzie to zlikwiduj też mały ZUS na start, wszystko co ma sprzyjać przedsiębiorczości i zrób z Polski jeden wielki obóz dla niewolników harujących dla panów z korpo! Nie dostałem żadnego łomotu Panie wszechwiedzący typu macho tylko ja z takimi ludźmi nie zamierzam wchodzić w polemiki bo mi szkoda czasu! Jak chcesz to sobie mieszkaj na forum. Jedyna twoja motywacja to rozbić PoPiS? Ja mam z kimś takim dyskutować? Ty mi dajesz tony tabelek, a ja ci mogę wysłać screeny ile płaciłem ZUS i PPE przed polskim gównem tzn przepraszam polskim ładem, a ile płacę teraz.

Czemu miałbym likwidować mały ZUS na start, skoro on nie dotyczy składki zdrowotnej? :) 

Znowu brakuje Ci podstawowej wiedzy w temacie.

Mam absolutnie gdzieś to, że kiedyś płaciłeś mało i byłeś super happy, bo oznaczało to, że społeczeństwo, w tym etatowcy musieli płacić za Ciebie.

I z jednej strony - na tym polega ubezpieczenie, ale z drugiej nie powinno  być przywilejów dla konkretnej grupy. 

Wiesz ilu przedsiębiorców musiało zamknąć interes w czasach rządów PiS?

Hasło to śledź!

Państwo, które zmusza ludzi do harowania na etacie i mocno nie promuje przedsiębiorczości własnych obywateli, a sprzyja zagranicznym korporacjom to państwo jak z Afryki albo Azji. Politycy tak zarządzający państwem powinni być odsunięci od władzy.

Bzdura. 

Wszystkie kraje zachęcają obywateli do zakładania biznesów i dają różne motywacje do tego, ale ty uważasz, że przedsiębiorca, który ma firmę 24/h i to całe jego życie, a nie praca "od-do" ma mieć dokładnie takie same obciążenia jak na etacie? Na etacie robisz swoje i masz wakacje, urlopy, choroby. Na własnej firmie to już nie praca, a życie.

Tak, masz mieć takie same obciążenia jak na etacie. 

Na tym polega równość wobec prawa. 

Nie ma powodu, aby etatowcy finansowali ci ubezpieczenie zdrowotne. 

A twój płacz o pracę na etacie i "posiadanie swojego" jest doprawdy śmieszny.

Natomiast na B2B albo jak się ma jednego stałego klienta rzeczywiście można o tym "zapomnieć". Mając rzeczywiście własną działalność, a nie doradztwo jak ty masz to masz na głowie absolutnie wszystko: od zamówienia papieru do drukarki po długoterminowe i krótkoterminowe strategie marketingowe. Mając jeszcze ludzi dodatkowo organizację pracy nie tylko swoją. To jest 100 więcej na głowie niż na etacie i za wszystko odpowiadasz swoim życiem. Tu nie opieprzy cię szef tylko możesz stracić wszystko... Może dlatego przedsiębiorcy są inaczej traktowani.

Słodki jeżu! Tyle rzeczy masz na głowie?! 

To ty musisz mieć tęgą tą głowę, żeby aż tyle rzeczy się w niej zmieściło! 

Ja prowadzę rzeczywistą działalność i rzeczywiste doradztwo, tylko że mam jednego głównego klienta i kilku mniejszych. :) 

To, że tak sobie ułożyłeś działalność/marżowość nie oznacza, że masz mieć przywileje z tego tytułu. Działalność gospodarcza to ryzyko, to wie każdy. 

Nie ma ani jednego dobrego powodu, abyś miał mieć takie przywileje jakich żądasz. Ja też jestem przedsiębiorcą i ich nie chcę. :) 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, huudyy napisał(a):

Gadasz kocopoły jak Sławek na debacie z Petru i tak samo na tym wychodzisz. To jest jakaś cecha osób z prawej strony, że nie potrafią przyznać się do swoich słów?

Zadałem jedno bardzo proste pytanie, podobnie jak ta dziennikarka, a odpowiedź widzę, że nie jest wam w stanie wyjść z gardła. Rzucasz jakieś głodne kawałki teraz o KO, a ja bym po prostu chciał wiedzieć, czy Sławek dalej popiera swoją sławną piątkę (nie dla żydów, EU, lgbt, aborcji i podatków).

Te pytania są idiotyczne już @LeBomB przytaczał ze nie ma czegoś takiego jak prosta odpowiedz na wyjść z UE tak lub nie bo to system naczyń połączonych jak pajęczyna to są bardzo trudne skomplikowane sprawy których nie da się załatwić w 5min , wiec pytania idiotyczne dziennikarzy na tej konferencji , tylko problem z aborcja jest prosty wystarczy wrócić do porozumienia z 1993 roku , żydowski naród to potęga i to oni rozdają karty wiec może sobie opowiadać jakieś nie dla żydów i nic z tego nie wynika , LGBT nie ruszać i tez nie będzie problemu , jest za dużo podatków które są przeznaczane na patologie i socjale oraz na ludzi którzy zamordowali cała twoja rodzinę i musisz jeszcze na nich płacić , ciekawi mnie jakie są podstawy prawe na utrzymywanie państwa Ukraina przez państwo polskie bo jeżeli komunista miller ma racje to można spokojnie powsadzać do więzień cała klasę polityczna za oszustwa i rozkradnie publicznych pieniędzy

Mentzen od Tuska i Kaczyńskiego rożni się tylko tym ze jeszcze nigdy nie rządził wiec warto dać mu szanse jak się skompromituje to wtedy będzie można go wywalić do kosza

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja prowadzę rzeczywistą działalność i rzeczywiste doradztwo, tylko że mam jednego głównego klienta i kilku mniejszych. :)

Taaakkk... Wiesz jak dużo w ciągu 20 lat spotkałem już różnych doradców w swojej firmie... ? Hahahaha - hieny żerujące na tym patologicznym systemie korporacyjnym de facto będące częścią banków czy firm zajmujących się optymalizacją podatkową czyli wyprowadzaniem pieniędzy z Polski. Żal ci d. ściska, że mikro przedsiębiorcy oszczędzili 200zł miesięcznie, ale jednocześnie wyprowadzasz miliony z Polski poprzez optymalizacje podatkowe. Tzn nie piszę tego personalnie w sensie "ty" jako "ty" bo nie wiem czym się zajmujesz, ale to taka przenośnia wszystkich doradców podatkowych tak naprawdę pomagających płacić jak najmniej... A ty zajmując tym czym się zajmujesz śmiesz mi pisać o tym, że 200zł oszczędziłem przed polskim gównem... Szkoda słów...

I NIE - doradcy, konsulting to nie są firmy coś TWORZĄCE, to nie są firmy zajmujące się całościowym prowadzeniem DG. Mogą to robić równie dobrze jak na etacie. To tak naprawdę to samo co adwokat czy pośrednik finansowy... To zupełnie coś innego od zakładu produkującego trumny albo sklepiku osiedlowego! Pojęcia nie masz o biznesie. Jesteś doradzą na pasku jednego klienta + paru małych... Musisz codziennie modlić się aby nie znaleźli kogoś innego. De facto bardzo podobnie do etatu...

Edytowane przez hubio
  • Haha 2