Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, voltq napisał(a):

Kiedyś król walczył w pierwszej linii razem z wojskiem , tak zginał nasz król Władysław Wareńczyk za takiego króla warto było zaryzykować utratę życia , za takie piękne państwo jakim była pierwsza Rzeczpospolita warto było umrzeć , za USA zaraz po powstaniu to samo , a co robi Żeleński walczy na pierwszej lini czy nagrywa tiktoki ? co robi jego rodzina? ile zgromadziła majątku na wojnie? ile tego majątku przeznaczył na wojsko ? ilu jego synów walczy na wojnie? czy któryś odniósł rany albo zginał? ,  ile jego córek pomaga żołnierzom ? ile prywatnych pieniędzy przeznaczył na pomoc dla żołnierzy i powstrzymanie ruskich bandytów? , co chwile się słyszy o korupcji na Ukrainie a prezydent i rząd to pewnie głowni udziałowcy tego procederu , nie zabraniam im się bronić , są ofiarą ale gdybyś czytał moje poprzednie posty ze zrozumieniem to już wyjaśniłem jak to wygląda gdyby szła sobie twoja matka/córka/żona/siostrą ktoś by ją napadł , a ktoś inny widząc to zamiast pomoc tej ofierze to jeszcze by ja trzymał żeby łatwiej było napastnikowi , to właśnie robi Żeleński mężczyzna na Ukrainie tym którzy nie maja pieniędzy na łapówkę żeby uciec z tego piekła , dlatego nazywam go ludobójca i faszysta , on nie rozpoczął tej wojny ale poza tym robi to sam co zbrodniarz Putin dlatego każdy praworządny demokratyczny kraj powinien nawet w stanie wojennym mieć otwarte granice a bronić go powinni tylko ochotnicy , chcesz mieć ochotników? stwórz takie warunki do życia jak stworzyła pierwsza rzeczpospolita czy USA po powstaniu , nawet w dziejszym USA nie ma przymusu poboru a mimo to jest więcej chętnych do służby w armii niż miejsc , jak takiej prostej rzeczy nie zrozumiesz to znaczy ze twój umysł jest  mocno zrusyfikowany i masz mentalność komunisty z ZSRR popierającego niewolnictwo

up

Stek bezmyślnych bredni.

zaciag do wojska jest w USA obowiązkowy na wypadek wojny lub innych nadzwyczajnych okoliczności. 
Był też obowiązkowy w trakcie 2 wojny światowej, wojny Koreańskiej i wietnamskiej. Dopiero od połowy lat 70 przeszli na zaciąg dobrowolny, ale i tak mają prawną możliwość zaciągnięcia wszystkich jak będzie wojna.

Nie masz absolutnie zielonego pojęcia o temacie. 

• Upvote 5
Opublikowano

@voltq i nie wiem, liczysz na to, że oni w razie czego też do woja pójdą? :E 

Od kilkuset lat jak się coś dzieje w tej sprawie, to władze się ulatniają albo siedzą w bezpiecznych miejscach, a za nich wojują ci, których obowiązkowo powołuje się do służby.

• Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Trzecią drogę ciągnie PSL na dno, bez tego by pewnie te 10% mieli. To dalej nie powód do radości ale cóż...

3D bez PSL nie przekroczy progu 5%. Może im dużo zabraknąć. Obecne poparcie ich koalicji to właściwie samo poparcie PSLu.

Opublikowano
2 godziny temu, crush napisał(a):

A u nas za PiSu bezużyteczne ludzkie śmieci niszczyły prywatne pojazdy i biznesy? 🤔

W tej formie która była? Nie.

Chodzi mi o angażowanie takiej służby jak FBI w takiej sprawie.

• Like 1
Opublikowano

Ten sam elektorat wiejski od lat. Holownia za to nie ma struktur i partia wciaż opiera sie tylko o niego. Z czasem albo wyjdzie z polityki albo doalczy z grupka do innej partii już w pełni a nie w koalicji. Może konserwatywne skrzydło KO ich przygarnie przed wyborami.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Crew 900 napisał(a):

Chodzi mi o angażowanie takiej służby jak FBI w takiej sprawie.

Porównujesz angażowanie służb bo polityk się boi do łapania szumowin niszczących nie swoją własność?

Niech angażują służby, wyłapią każdego tego kmiota i przyklepią im jak najwyższe wyroki. Niech im nasmrodzą w papierach i zniszczą życie.

Jak uznam, że TVN szkodzi Polsce to mam prawo spalić im wozy tansmisyjne? Jak uznam, że ruchy LGBT szkodzą mojej wizji kraju to mogę zniszczyć siedzibę organizacji pro-LGBT albo prywatny pojazd oklejony takowymi symbolami? To nie żaden protest, tylko czysta bandyterka.

Oczywiście lewactwo klaska uszami bo tak jak prawactwo uważa, że nie ma złych taktyk, są tylko złe cele.

Ha tfu.

Edytowane przez crush
Opublikowano

Tusk się cieszy bo KO skonsumuje przystawki, a przed kolejnymi wyborami stworzy się kolejną partię, tym razem Czwartą Drogę. PSL może odejść w niebyt, a Lewica powinna przejść mocną transformację. Choć teraz lewicowe  skrzydło ma problem z niejakim Szejną, co lubi dać w gaz. Ciekawe czy Tusk maczał palce z odpaleniem tego niusa o problemie alkoholowym.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wyborcy konforuskich to są jednak mega debile.

44 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Tusk się cieszy bo KO skonsumuje przystawki, a przed kolejnymi wyborami stworzy się kolejną partię, tym razem Czwartą Drogę.

Wątpię że znów tyle osób da się oszukać, jesli wygra Trzasku i się nie ogarną to ja już nigdy nie zagłosuje na KO/PO i ich przystawki. 

Niech się dzieje co ma dziać, a koalicja przewali tylko przez swoją głupotę. 

Edytowane przez Camis
  • Upvote 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Ten sam elektorat wiejski od lat. Holownia za to nie ma struktur i partia wciaż opiera sie tylko o niego. Z czasem albo wyjdzie z polityki albo doalczy z grupka do innej partii już w pełni a nie w koalicji. Może konserwatywne skrzydło KO ich przygarnie przed wyborami.

Na wsiach mieszka jakieś 40% ludności Polski. Jeszcze raz zapytam, jaki jest przeciętny wyborca PSL? Pytam poważnie bo mi to wygląda na sytuację z cyklu "przyczepiło się gówno do okrętu i krzyczy płyniemy!"

Opublikowano

Przecież te prawie 20 procent Mentzena to jakaś abstrakcja. Może i tyle ma ale w sondach internetowych. 

Ostatnio znalazłem się w towarzystwie kilku osób, tacy luźni znajomi razem była nas szóstka. I pozostała piątka zgodnie mówi że popiera Mentzena. Ale uświadomiłem ich że to nie ma żadnego znaczenia bo w naszym gronie wygrałby mój kandydat. A dlaczego? Bo oni nie chodzą na wybory w przeciwieństwie do mnie %-)

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano

3 minuty temu, Wercyngoteryx napisał(a):

Przecież te prawie 20 procent Mentzena to jakaś abstrakcja. Może i tyle ma ale w sondach internetowych. 

Ostatnio znalazłem się w towarzystwie kilku osób, tacy luźni znajomi razem była nas szóstka. I pozostała piątka zgodnie mówi że popiera Mentzena. Ale uświadomiłem ich że to nie ma żadnego znaczenia bo w naszym gronie wygrałby mój kandydat. A dlaczego? Bo oni nie chodzą na wybory w przeciwieństwie do mnie %-)

Tak naprawdę nic nie wiadomo poza tym że Rafał Trzaskowski będzie w drugiej turze, reszta to loteria

2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

@voltq i nie wiem, liczysz na to, że oni w razie czego też do woja pójdą? :E 

Od kilkuset lat jak się coś dzieje w tej sprawie, to władze się ulatniają albo siedzą w bezpiecznych miejscach, a za nich wojują ci, których obowiązkowo powołuje się do służby.

Dlatego daje szansę "władzy" która może tego nie zrobi

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Wercyngoteryx napisał(a):

Jego potencjał w realnych wyborach bym obstawił jako 10-12%.

Opublikowano
1 minutę temu, adashi napisał(a):

Też mi się tak wydaje, jednak w pamięci wciąż mam Kukiza i jego bodajże 22% w wyborach prezydenckich w 2015 roku, zresztą ostatnio o tym wspominałem tutaj w niemal identycznym kontekście. 

Opublikowano
4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Kukiza i jego bodajże 22% w wyborach prezydenckich w 2015 roku

Tak i nawet też w odpowiedzi do mnie z tego co mi się przypomina. Mentzen nie ma tej świeżości, którą miał Kukiz.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Na wsiach mieszka jakieś 40% ludności Polski. Jeszcze raz zapytam, jaki jest przeciętny wyborca PSL? Pytam poważnie bo mi to wygląda na sytuację z cyklu "przyczepiło się gówno do okrętu i krzyczy płyniemy!"

Ten sam wyborca, który do dekad na PSL głosuje. Przed wyborami zrobią akcje przypominającą podnosząc kilka spraw ważnych dla mieszkańców wsi i małych miast i starczy. A Hołownia albo dołączy do PSL albo KO przed następnymi wyborami. Chyba że odejdzie z polityki.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Gdzieś podawali, chyba u Dudka, że niby jest 20%, ale z tego 48% jest przekonanych, że tak zagłosuje. Czyli to dość chwiejne 20%.

1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

Ten sam wyborca, który do dekad na PSL głosuje.

Bzdura od ciebie, jak zawsze. PiS podebrał większość elektoratu PSL.

Ja ogólnie nie widzę PSL w kolejnym sejmie nawet.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
Opublikowano

@Kamiyanx Kilka kadencji sejmu temu też myślałem że to już koniec PSL. Że zostaną zmarginalizowani do poziomu wiejskiej partii kanapowej.

A się pozbierali na tyle że koło tego progu 5% krążą i go jakoś przekraczają. Choć wolałbym by dawno wypadli z gry.

Nie zdziwi mnie jak do następnych parlamentarnych wchłoną ekipę Hołowni i wystartują z listy PSL, z progiem 5% a nie 8%. Okaże się po prezydenckich, ale póki co marnie to dla Hołowni wygląda.