Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Kolejny raz KO przegrywa wybory, które można spokojnie wygrać, przez fatalną komunikację społeczną i kampanię bez pomysłu.
Wystarczy kopiować to co robi PiS, który wygrywa nie tylko, że ma swoje media, ale także dlatego, że mówi ludziom co mają myśleć, wmawia im bo ludzie nie wiedzą co mają myśleć, nie mają poglądów politycznych, nie mają czasu by się głębiej zainteresować polityką i sytuacją w kraju, dlatego trzeba im mówić co mają myśleć. PiS przez 8 LAT CODZIENNIE w każdym przekazie medialnym na lądzie, ziemii i wodzie chwalił się swoim 500+ i atakował złego Tuska, wbił to ludziom do głów bo tak to się robi. Codziennie. Wszystko co dobre to zasługa PiSu, a co złe to wina Tuska, UE i Putina. - tak to się robi bo to działa!
Tymczasem Koalicja 15 października nie chwali się swoimi dokonaniami wcale. Siedzą biernie cicho i dają się okładać pałami, mimo że mają setki argumentów by atakować PiS za ich 8 lat fatalnych rządów.

Jeśli Tusk ma już tą łatkę złego to niech rozlicza, a Trzaskowski będzie tym dobrym policjantem i mówi o pojednaniu. Trzaskowski powinien natychmiast iść do Kanał 0, do TV Trwam, a nawet TV Republika. Tak bo nieobecność w tych wielkich mediach to oddanie walkowera, tchórzostwo i oddanie narracji im. Nawet jeśli przekona tylko kilka procent widzów tych mediów to to będą dokładnie te kilka procent, które potrzebne są do wygrania wyborów. Duda i Nawrocki byli w kanale 0 i zebrali milonową publiczność, Tusk i Trzaskowski nie skorzystali z zaproszenia...
Stanowski i Mazurek jeżdżą po Koalicji i Trzaskowskim bo mogą. Koalicja i KO pozwala im na to swoją biernością i nieobecnością w tych mediach. Stanowski jasno mówi, że szanuje tylko tych odważnych, którzy do niego przychodzą. Tymczasem social media internet został przejęty przez prawicową opozycję, która mówi ludziom - "rząd Tuska nie spełnia obietnic, nic nie robi, a ministrowie tego rządu są fatalni". I co na to rząd i Koalicja? Nic. Nawet nie bronią w debacie swojego rządu, ani swojego premiera. To jest skandal. Tylko bełkoczą coś, że faktycznie wolno idzie i przepraszają. Na BOGA tak się nie robi! Nie przeprasza się i nie tłumaczy się bo tylko winny się tłumaczy. Poza tym rząd ma swoje osiągnięcia i realizuje wiele obietnic, więc ma się czym chwalić, ale nie komunikuuje tego do społeczeństwa. Co więcej rząd realizuje program nie tylko swoich koalicjantów, ale i PiSu (zakupy wojskowe, KDP, CPK), jak mając tyle asów w rękawie można być tak biernych. Wygląda to tak jakby koalicja nie miała motywacji i chęci wygrania. No to zdajcie sobie sprawę, że niedługo Nawrocki uniewinnii tych wszystkich Mateckich, a następnie nowy rząd PiS powsadza do więzień Tusków, Bodnarów, Sienkiewiczów i innych, albo będzie nękać ich sądami, prokuraturą i najazdem służb o 6 rano przez kolejne lata aż ich dojedzie do zera.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wybory-wygrywa-się-w-końskich.2410635/post-193046042

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Camis Coraz głupsze wpisy wrzucasz z tego Sky.

Metoda pisowska nie zadziała na inny elektorat, bo ten drugi nie jest (aż) taki głupi.

Zresztą to poparcie PiS też wynikało w dużej mierze ze zwykłego farta (sprzyjająca koniunktura gospodarcza).

Ja mam zresztą prostszą diagnozę do tego – obecna specyfika Internetu. Dużo łatwiej nieść prawicowy populizm niż cokolwiek innego. Po prostu.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
Cytat

Marek Sawicki o koalicji PiS i PSL. "Nie wykluczam"

Gość "Onet na Wybory" został zapytany o ewentualną współpracę jego partii z PiS. Według rozmówców "Stanu Wyjątkowego" Michał Kamiński, który niedawno atakował marszałek Senatu Małgorzatę Kidawę-Błońską i PO, lansuje wewnątrz PSL teorię, że Trzaskowski nie ma szans wygrać wyborów, a prawicowi kandydaci przekażą swoje poparcie Karolowi Nawrockiemu. Ten politologiczny — niewykluczony przecież — scenariusz służy Kamińskiemu za punkt wyjścia do lobbowania wewnątrz PSL na rzecz obalenia rządu po takich wyborach. Kamiński uważa, że w razie porażki Trzaskowskiego PSL powinien porzucić Tuska i stworzyć nowy rząd z PiS oraz — być może — z Konfederacją lub jej częścią.

— To, że będzie przebudowa sceny politycznej, to ja to zdanie podtrzymuję. Uważam, że niezależnie, kto te wybory wygra, to nam ten duopol polityczny, z którym mamy do czynienia od 2025 r., wyczerpuje się — stwierdził Marek Sawicki.

Jak dodał, "Polska potrzebuje współpracy różnych sił politycznych". — Jeśli będą tematy, które są dla nas zbieżne, a więc kwestie obronności, bezpieczeństwa, gospodarki, jeśli w tych sprawach będziemy mieli wspólne zdanie, to ja takiej współpracy nie wykluczam — powiedział Sawicki.

— Jeśli będą wybory przyspieszone, zapewniam, że w tych wyborach nie będzie PiS-u. Kto będzie, jak te formacje się ukształtują, tego jeszcze nie wiem — ocenił.

https://wiadomosci.onet.pl/wybory/wybory-prezydenckie/dlaczego-andrzej-duda-poparl-karola-nawrockiego-telefon-z-nowogrodzkiej/bqsv6tp

A Romanowski żyje sobie spokojnie na Węgrzech, jeździ autobusami:

do_k9kuTURBXy9kZTNjYTY1My1lZmQwLTQxMjctO

cOek9kuTURBXy8yOGExZjE4NS01ZTU2LTQwYWMtO

mrKk9kuTURBXy8yYWNkNzNlNS05NGYwLTQzYjAtO

https://www.fakt.pl/polityka/marcin-romanowski-urzadzil-sie-na-wegrzech-sprawdzilismy-jak-mu-sie-zyje/9mbdxg8

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, trepek napisał(a):

Po ile teraz wizy stoją?

Teraz wjeżdża się za darmo przez zachodnią granicę, nawet transport fundują. 

Edytowane przez Asag
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/dyrektor-sluzby-wieziennej-odwolany-to-poklosie-ataku-w-krakowie-7151668417108672a

Tusk i bodnar to skończeni idioci, to jest kolejna akcja która utwierdza mnie, że na nikogo z ich obozu już nie oddam głosu. Kolejne działanie pod publikę, oczywiście zupełnie pozbawione sensu. Czy ten facet osobiście zatrudnił strażnika-mordercę? Czy on go w ogóle znał? Czy Nowacka by straciła tekę gdyby jakiś nauczyciel kogoś zabił? Chciałbym zapytać Tuska o sens tego działania bo ja nie widzę żadnego. 

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

https://www.marketwatch.com/story/timeline-how-trumps-first-100-days-shook-stocks-bonds-and-other-financial-markets-93e75b6d?mod=mw_quote_news_topstories

Cytat

The S&P 500SPX-2.07%tumbled 7.3% since Inauguration Day on Jan. 20, while the Dow Jones Industrial AverageDJIA-1.79%slumped 6.8% in the same period. Both indexes posted their worst first-100-day performance for a new administration since President Richard Nixon’s second term in 1973, according to Dow Jones Market Data.

Cytat

has NOTHING TO DO WITH TARIFFS

:E

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 2
Opublikowano

Cwane nawet. W sensie, że logika w tym jest. Tyle, że to jest kierowane do osób z Make Trump Ego Great Again, z nadzieją, że nie wyłapią, że jest różnica między narracją a realiami.

Gdyby faktycznie chciano przywrócić Ameryce przemysł, gdyby faktycznie firmy na wyścigi się przenosiły z produkcją do Ameryki w ważnych branżach, gdyby to wszystko było robione tylko z troski o dobro Amerykanów, umiejętnie i porządną, długoterminową strategią, to miałoby to sens, że najpierw będzie gorzej, ale potem lepiej, szczególnie w porównaniu z zostaniem "plażą" Chin, jakby pewnego dnia np. po wybuchu wojny o Tajwan, Chinole zaczęli szantażować USA zakręceniem dostaw ważnych rzeczy jak leków.

Jedyny problem jest w tym, że Trump tak dba o gospodarkę USA jak nasz Jarosław jest patriotą dbającym o dobro Polaków. 

Niektórzy się na to nabierają.

Opublikowano

ale inaczej on nie przeniesie produkcji do US jednoczesnie bijac kolejne ATH na gieldzie, to jest powazna gra o przetrwanie calego zachodu zanim chiny i azja przejma wszystko, ocenianie tego na podstawie wahan na gieldzie to troche smiech ;) to jest jedynie pozywka dla mediow i ludu

2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Tusk i bodnar to skończeni idioci, to jest kolejna akcja która utwierdza mnie, że na nikogo z ich obozu już nie oddam głosu. Kolejne działanie pod publikę, oczywiście zupełnie pozbawione sensu

Polska, rok 2025, Polacy nadal odkrywają amerykę xD

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

https://wiadomosci.wp.pl/dyrektor-sluzby-wieziennej-odwolany-to-poklosie-ataku-w-krakowie-7151668417108672a

Tusk i bodnar to skończeni idioci, to jest kolejna akcja która utwierdza mnie, że na nikogo z ich obozu już nie oddam głosu. Kolejne działanie pod publikę, oczywiście zupełnie pozbawione sensu. Czy ten facet osobiście zatrudnił strażnika-mordercę? Czy on go w ogóle znał? Czy Nowacka by straciła tekę gdyby jakiś nauczyciel kogoś zabił? Chciałbym zapytać Tuska o sens tego działania bo ja nie widzę żadnego. 

Gdybyś poszukał gdziekolwiek indziej to byś wiedział, że:

"

Wiceminister Maria Ejchart przekazała, że mężczyzna był funkcjonariuszem Służby Więziennej od pięciu lat, od 2020 roku. Początkowo pełnił służbę w zakładzie karnym we Wronkach w Wielkopolsce, a w ostatnim czasie - przez blisko 1,5 roku - w areszcie śledczym w Katowicach.

- Służba otrzymywała sygnały o zachowaniach tego funkcjonariusza, które powinny były wzbudzić niepokój - dodała. Przekazała też, że wspólnie z Adamem Bodnarem przejrzała dokumentację funkcjonariusza.""

Za PISu wywalanie wszystkich z doświadczeniem i przyjmowanie jak leci z partyjnego nadania, tych niżej w służbach przyjmowanie bez jakichkolwiek badań, kwalifikacji - a następnie olewanie i zamiatanie pod dywan. W efekcie zginał niewinny człowiek.

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano

To właśnie o to idzie gra aby osłabić i dolara i przewartościowane wyceny urealnić aby znowu gospodarka realna była opłacalna. Bo w obecnych warunkach nie jest. Opłaca się inwestowanie w wirtualne wyceny dziwnych rzeczy. Nie wiadomo czy się to Ameryce uda. Ale czepianie się spadku wyceny indeksów jest mocno demisterowe.

• Like 1
Opublikowano

No i? Kto dostawał te sygnały? Jego przełożony czy szło to wyżej? Kiedy? Pecke zaprzysiężono w 2024 a ten gość był w sw od pięciu lat, to pecka dostawał sygnały czy ktoś przed nim? A może w ogóle te sygnały zatrzymywały się na pionie regionalnym? 

A teraz dodam, że szukałem informacji gdzie indziej, wiem to co napisałeś natomiast to niczego nie wnosi i niczego nie wyjaśnia, dowaliles się wnosząc do dyskusji wielkie nic. 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, bergercs napisał(a):

Gdybyś poszukał gdziekolwiek indziej to byś wiedział, że:

"

Wiceminister Maria Ejchart przekazała, że mężczyzna był funkcjonariuszem Służby Więziennej od pięciu lat, od 2020 roku. Początkowo pełnił służbę w zakładzie karnym we Wronkach w Wielkopolsce, a w ostatnim czasie - przez blisko 1,5 roku - w areszcie śledczym w Katowicach.

- Służba otrzymywała sygnały o zachowaniach tego funkcjonariusza, które powinny były wzbudzić niepokój - dodała. Przekazała też, że wspólnie z Adamem Bodnarem przejrzała dokumentację funkcjonariusza.""

Za PISu wywalanie wszystkich z doświadczeniem i przyjmowanie jak leci z partyjnego nadania, tych niżej w służbach przyjmowanie bez jakichkolwiek badań, kwalifikacji - a następnie olewanie i zamiatanie pod dywan. W efekcie zginał niewinny człowiek.

Co to znaczy powinny wzbudzić niepokój? ktoś w pracy wzbudza twój niepokój i co z tego? to znaczy ze można go wyrzucić albo w jakiś sposób dyskryminować bo wzbudza twój niepokój? , to prawda za PIS zostały rozwalone wszelkie służby brano biernych miernych ale wiernych tego już nie da się odkręcić będzie tylko gorzej , ogólnie gdyby każdy w miarę zdrowo myślący człowiek miał szanse zatrudnić się w każdej pracy państwowej na jeden rok zobaczył by w jakim matrixie , niewiedzy , obłudzie , fałszu , zakłamaniu i państwie teoretycznym żyją to jest powtórka z historii i skończy się tak samo jeszcze na początku września 1939 roku wychodziły gazety z totalna propaganda i pamiętmy jak to się skończyło

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ii-wojna-swiatowa-wrzesien-1939-co-pisaly-polskie-gazety-o-wojnie-z-niemcami/ndq5gn4

Opublikowano
59 minut temu, bergercs napisał(a):

JPRDL, gość zapewne agresywny itd - jeśli mimo zgłoszeń o łamaniu "standardów" nic góra nie robi to się zmienia górę. Proste.

Wywalono gościa, który był tam od niecałego roku. Dostanie albo wysądzi sobie być może odprawę. Włożą jakiegoś nowego, tym razem już Na Pewno wspaniałego. Który będzie musiał znowu wszystko ogarniać od zera. Wspaniale.

• Like 2
Opublikowano

Dymisja dyrektora SW jest symboliczna, wiadomo że powinien odpowiadać bezpośredni przełożony i lekarz medycyny pracy. Typ raczej nie zginie, dostanie inny stołek. Przypominam, że za PiS komendant Policji odpalił granatnik w siedzibie komendy i siedział na stołki, aż zmieniła się władza. Nie ma się co dziwić, że w służbach mundurowych będą pojawiały się coraz ciekawsze egzemplarze. Praca trudna, a płaca słaba. Mało to np. alkoholików w Policji.

• Like 1
  • Upvote 3