Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Szczerze to ja bardziej widziałem płacz Pisowcow i konfederatów niż KO. Może to moja bańka, co najwyżej lewica coś tam narzekała.

KO zrobili z tego jakas denna propagande

Pisowcy w wiekszosci sie spruli, konfederaci zawiedli a lewica oburzyla

I to chyba w duzym skrocie tyle

Edit: Na poczatku tez byl dosc spory wysyp postow od tuskowcow ze hurr durr jak to tak, ktory potem zginal wsrod natloku postow pisiorow

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Element Wojny

Nie wybranie żadnej strony, to też wybranie strony.

Twój brak głosu pójdzie albo na jedną albo na drugą stronę w zależności jak tym razem statystyka się będzie układać, jakie grupy społeczne się zmobilizują albo i nie.

Edytowane przez MaxaM
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Mentzen w środę ma wrzucić video odnośnie poparcia, obstawiam że nikomu go nie przekaże i poprosi swoich wyborców o kierowanie się swoimi własnymi przekonaniami. 

Jakby po tej nieudolnej powskiej propagadzie powiedzial ze jednak Nawrocki

To trzask ich dup byloby slychac na ksiezycu :rotfl2:

Ale nie zrobi tak

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

@Element Wojny

Twój brak głosu pójdzie albo na jedną albo na drugą stronę w zależności jak tym razem statystyka się będzie układać, jakie grupy społeczne się zmobilizują albo i nie.

Przynajmniej człowiek ma czyste sumienie.

• Like 1
Opublikowano

8 lat pis ścierwa rządziły i miały cały aparat państwowy do wykorzystania i na nikogo nic nie znalazły nawet korzystając z nielegalnych podsłuchów. Ale debilom co są za pis nie przetłumczysz bo liczy się partia  a nie człowiek.

• Like 1
  • Upvote 9
Opublikowano
19 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Wlasnie skrytykowalem obydwie te sytuacje, gdzie tamtej nawet nie widzialem, albo nie pamietam, takze hipotetycznie zalozylem ze nie klamiesz.

To ta hipokryzja?

Sytuacji, która miała tu miejsce raptem 2-3 dni temu, ale ok, teraz zakładam zatem że Ty akurat mogłeś nie widzieć, zatem uznaj poprzednią uwagę za nieważną.

Co do drugiej części wypowiedzi, to mam gdzieś jak się wypowiadacie wszyscy tutaj obecni o jakichkolwiek politykach, póki to nie jest ściemnianie, opieranie się na fejkach, rozpowszechnianie fałszywych lub mocno niesprawdzonych informacji itp. Nie jestem fanatykiem żadnego polityka. Od dłuższego czasu powtarzam, że jestem centrowy, a typowo centrowego ugrupowania w Polsce nie ma. Dlatego tutaj jak najbardziej cieszyłoby mnie to jakby poprzez Trzaskowskiego i Sikorskiego doszło do normalnych rozmów między ugrupowaniami różnych stron. Jakby partie o różnych poglądach poprzez swoich przedstawicieli i przywódców wreszcie potrafiły usiąść, porozmawiać i osiągać kompromisy w sprawach ważnych dla kraju i obywateli. 

Czy to co się wydarzyło jest wyłącznie pod publiczkę, to się okaże, ja chciałbym, żeby było inaczej i faktycznie jeżeli Mentzen sprawiłby, że Konfederacja będzie prowadziła politykę opartą o dialog i kompromis, to mimo iż nie zyska tym mojego głosu, ani on ani jego partia, to będę go szanował jako polityka. A po wyborcach, którzy uważają jego postawę za zdradę czy ogólnie mają teraz żal o to co zrobił, widać jak nie zależy im na dialogu a na dominacji.

11 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

a lewica oburzyla

A która lewica? Bo Sikorski sobie działa PR-owo dalej w najlepsze :D 

image.png.bd2ebc987e2550b53f28072e0c58e222.png

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, MaxaM napisał(a):

@Element Wojny

Twój brak głosu pójdzie albo na jedną albo na drugą stronę w zależności jak tym razem statystyka się będzie układać.

Po pierwsze - ogólnie rzecz biorąc uważam że ludzie mieszkający na stałe poza Polską, nie powinni mieć prawa głosu. Dlaczego? Bo głosuję w lokalnych wyborach, które mają przełożenie na moje życie w kraju zamieszkania. Dlaczego więc miałbym dodatkowo decydować o Waszym życiu, w kraju w którym jestem z wizytą raz na kilka lat? Jestem zainteresowany sytuacją polityczną w Polsce, i życzę Wam najlepszego możliwego kandydata, ale nie ja będę bujał się ze skutkami Waszych wyborów. Na 3 Drogę głosowałem tylko i wyłącznie dlatego, bo to był właściwy czas żeby w końcu odsunąć PiS od władzy. Ostatnie 2 lata pokazały, że ludzie których wybrałem okazali się być klaunami, i na tym koniec.

Po drugie - dlatego też nie wybieram już więcej mniejszego zła, i nie chcę już więcej głosować, bo robiłem to zbyt wiele razy i nigdy nie przyniosło to nic dobrego. Nigdy, w żadnym scenariuszu nie zagłosuję na POPis, bo Tusk i Kaczyński to najgorsze, co Polskę spotkało w ostatnich 25 latach. Pamiętam dyskusje polityczne w rodzinie za czasów SLD, AWS czy nawet PiS-LPR-Samoobrony - wtedy można było normalnie porozmawiać, ale odkąd w grę wszedł POPiS, cała moja rodzina, tak samo jak wiele innych w całej Polsce, zaczęło się kłócić, potem awanturować, a z czasem przestało ze sobą rozmawiać. Polaryzacja od kilku lat osiągnęła punkt szczytowy, a ja już mam tego dość.

W tym temacie to samo - tu nie ma normalnej dyskusji, tylko kółko wzajemnej adoracji ludzi o podobnych poglądach i jechanie od szurów tych, którzy uważają inaczej. Seryjnie pamiętam czasy, kiedy o polityce można było porozmawiać w normalny sposób, ale to było dawno temu. Dla wielu z Was, tych młodszych w szczególności, obecna rzeczywistość polityczna jest niestety jedyną jaką znacie, bo taką Wam serwuje POPiS przez całe Wasze życie. 

Pora na coś innego, nie durną drogę klauna Hołowni, czy bawienie się w narodowców przez karierowicza Mentzena, ale na coś naprawdę nowego. Tyle że zanim to się stanie, lata muszą minąć, a ludzie pokroju Kaczyńskiego i Tuska po prostu wymrzeć ze starości i zniknąć z polskiej sceny politycznej, razem ze swoimi tworami. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Sytuacji, która miała tu miejsce raptem 2-3 dni temu, ale ok, teraz zakładam zatem że Ty akurat mogłeś nie widzieć, zatem uznaj poprzednią uwagę za nieważną.

Co do drugiej części wypowiedzi, to mam gdzieś jak się wypowiadacie wszyscy tutaj obecni o jakichkolwiek politykach, póki to nie jest ściemnianie, opieranie się na fejkach, rozpowszechnianie fałszywych lub mocno niesprawdzonych informacji itp. Nie jestem fanatykiem żadnego polityka. Od dłuższego czasu powtarzam, że jestem centrowy, a typowo centrowego ugrupowania w Polsce nie ma. Dlatego tutaj jak najbardziej cieszyłoby mnie to jakby poprzez Trzaskowskiego i Sikorskiego doszło do normalnych rozmów między ugrupowaniami różnych stron. Jakby partie o różnych poglądach poprzez swoich przedstawicieli i przywódców wreszcie potrafiły usiąść, porozmawiać i osiągać kompromisy w sprawach ważnych dla kraju i obywateli. 

Czy to co się wydarzyło jest wyłącznie pod publiczkę, to się okaże, ja chciałbym, żeby było inaczej i faktycznie jeżeli Mentzen sprawiłby, że Konfederacja będzie prowadziła politykę opartą o dialog i kompromis, to mimo iż nie zyska tym mojego głosu, ani on ani jego partia, to będę go szanował jako polityka. A po wyborcach, którzy uważają jego postawę za zdradę czy ogólnie mają teraz żal o to co zrobił, widać jak nie zależy im na dialogu a na dominacji.

A która lewica? Bo Sikorski sobie działa PR-owo dalej w najlepsze :D 

image.png.bd2ebc987e2550b53f28072e0c58e222.png

Nie wiem, nie sledze lewicy. Wczoraj katem oka obserwowalem sociale i lewacy mieli boldupizm o to ze jak tak mozna z konfederacja przy jednym stole siadac

Edit:

Tak samo jak czesc KOwców

Ale obstawiam ze to ten sam beton tych stron co pisowski beton wczoraj potraktowal to jak koniec swiata

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano

@SM_M4E5TRO to jak takie komentarze były, to też świadczy tylko o tych co je pisali, że im też nie zależy na dialogu, tylko na dominacji ich poglądów. Dlatego znów to powtórzę, każda skrajność jest zła.

3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Seryjnie pamiętam czasy, kiedy o polityce można było porozmawiać w normalny sposób, ale to było dawno temu.

No zanim polityka odwoływała się do prostych emocji obywatela. Kiedyś polityka zmuszała jako tako do myślenia nad tym co się wokół człowieka dzieje. Teraz dać, brać, mieć, kłócić się. Całość schodzi do bardzo pierwotnych odczuć i instynktów. 

Jeśli nagle uda się komuś odłożyć emocje na bok, nagle okazuje się że da się dalej normalnie porozmawiać. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Po drugie - dlatego też nie wybieram już więcej mniejszego zła, bo robiłem to zbyt wiele razy i nigdy nie przyniosło to nic dobrego. Nigdy, w żadnym scenariuszu nie zagłosuję na PoPis, bo Tusk i Kaczyński to najgorsze, co Polskę spotkało w ostatnich 25 latach. Pamiętam dyskusje polityczne w rodzinie za czasów SLD, AWS czy nawet PiS-LPR-Samoobrony - wtedy można było normalnie porozmawiać, ale odkąd w grę wszedł POPiS, cała moja rodzina, tak samo jak wiele innych w całej Polsce, zaczęło się kłócić, potem awanturować, a z czasem przestało ze sobą rozmawiać. Polaryzacja od kilku lat osiągnęła punkt szczytowy, a ja już mam tego dość.

I znowu te bzdury, że PO też jest winne tych podziałów.

No nie...

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Pragnę przypomnieć drogiej Lewicy, że akurat Mentzen w Konfederacji reprezentuje skrzydło wolnościowe, które jest bliższe PO niż np. skrzydło narodowe Bossaka. Przecież Menzten nawet wziął nawet jako swój program PO z 2011 dotyczący reformy systemu ochrony zdrowia. PO u swojego zarania wyrosła z Kongresu Liberalno Demokratycznego, który z kolei był blisko UPR :) Zresztą sporo ludzi związanych z UPR przeszło do PO. W kwestiach gospodarczych nie ma aż tak wielu różnic. Tematy zastępcze typu LGBT może już szybciej, ale wczorajsza rozmowa dowiodła, że podejrzewam 30min i by się obie strony dogadały. Mentzen mówił o jakiś wyrokach w UK za nazwanie kogoś kobietą itp, a Trzask mu mówił o dzieciach, które wpadają w depresję z powodu swojej seksualności i hejtu. Być może jakby zracjonalizować te kwestie szczegółowo nie byłoby żadnych kontrowersji. Generalnie po wczorajszej rozmowie u mnie Menzten +5 do oceny :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Aaaahhhh ciam ciam. Obudziłem się po południu i wiedzę że jest jakaś gównoburza, że Mentzen dokonał samozaorania, bo "po pracy" już nie nienawidzi swoich adwersarzy politycznych i jest w stanie z nimi wybić piwo. Ciekawej jakości wyborców ma konfederacja.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Element Wojny napisał(a):

And here we go again...

200.webp

O co Ci chodzi? Nie mówię, że masz lubić lub nie Tuska ale jak słyszę, że PO jest winne podziałów to się czuje tak jakby ktoś urągał mojej inteligencji. Jak chcesz rozmawiać z kimś kogo można porównać jedynie do członków sekty? Tym właśnie jest obecnie pisowski elektorat, sektą. Ci ludzie rozum odrzucili już dawno, liczy się co ze szczujni/ambony usłyszą. Tusk sam mówi wprost, że chce pojednania ale jak rozumiem ty wiesz lepiej.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Tym właśnie jest obecnie pisowski elektorat, sektą. Ci ludzie rozum odrzucili już dawno, liczy się co ze szczujni/ambony usłyszą. 

Dokładnie to samo można powiedzieć o elektoracie KO

1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Tusk sam mówi wprost, że chce pojednania ale jak rozumiem ty wiesz lepiej.

Pojednania w poddaństwie Niemcom. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Confused 2
Opublikowano
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

O co Ci chodzi? Nie mówię, że masz lubić lub nie Tuska ale jak słyszę, że PO jest winne podziałów to się czuje tak jakby ktoś urągał mojej inteligencji. Jak chcesz rozmawiać z kimś kogo można porównać jedynie do członków sekty? Tym właśnie jest obecnie pisowski elektorat, sektą. Ci ludzie rozum odrzucili już dawno, liczy się co ze szczujni/ambony usłyszą. Tusk sam mówi wprost, że chce pojednania ale jak rozumiem ty wiesz lepiej.

Idz byc tuskowym betonem gdzie indziej

I tym jadem to sobie do lustra pluj

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Zdzisiu napisał(a):

Dokładnie to samo można powiedzieć o elektoracie KO

Pojednania w poddaństwie Niemcom. 

Nie bo ty!

A nie bo ty i jeszcze NIEMCY!!!!

image.thumb.jpeg.b01cfdc144b31c48956f3c42e856a2bd.jpeg

I tak to się żyje w tym kraju z kartonu i płytkiego "patriotyzmu" na pokaz (najlepiej połączonego z okradaniem państwa i obrażaniem innych wokół, bo mają czelność mieć zdanie inne niż najwyższy naczelnik czy inne słońce narodu).

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak dzisiaj jak i 2 lata temu, 5 lat temu czy 7 lat temu politycy KO mówili, że chcą łączyć, nie dzielić, że chcą być dla każdego Polaka itp. Z kolei w PiS potrafią nazwać zdrajca każdego kto głosuje na Tuska, robią z takiej osoby sprzedawczyka robiącego na Niemcy i UE. PiS jest zakłamane i antypolskie i to jest fakt, oni poprzez polaryzację doczlapali się do władzy. 

Jarek zrobił z PiS sektę dla prostych ludzi, manipuluje tymi którymi najłatwiej manipulować  - ludźmi starszymi i z podstawowym wykształceniem, zrobił z nich swoich wyznawców i steruje nimi przez swoje tuby propagandowe. Oczywiście tego co teraz robi TVP nie pochwalam, natomiast Jarek przetarł szlaki i poza TVP miał całe Polska press kupione za nasze pieniądze. W ogóle nie ma czego porównywać. Oni potrafili napuszczać emerytów na nauczycieli czy na ludzi wykształconych, PiS ze swoim aparatem propagandowym napuszczalo Polaków na Polaków, tu nigdy nie będzie znaku równości między PiS a PO. Teraz mamy kulminacyjny efekt tworzenia sekty - wystawili gangusa na prezydenta, gościa który w tv chwali się ustawkami a wyznawcy I tak na niego głosują. Tusk sobie nikogo tak nie wytresować, wystarczy spojrzeć na to jak bardzo krytyczni są teraz wyborcy KO i jak duża musi być koalicja anty-PiS. 

Najbardziej bawi mnie jak skretyniali wyznawcy uwierzyli, że Tusk działa w interesie Niemiec i ślepo to powtarzają a jak się ich zapyta czym się to przejawia i poprosi o konkrety to w głowie u nich pusto :)

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 11