Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Różnica będzie 0,1-0,3%. Rafała może jeszcze uratować zagranica. 

"Polska B" wybierze chyba prezydenta znów

We wszystkich aresztach śledczych i zakładach karnych miażdżąca przewagę ma Rafał Trzaskowski , gdyby przestępcy wybierali prezydenta to Trzaskowski wygrał by w 1 turze :D

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Teraz pisowcy nie muszą uciekać na Węgry, bo Karol ułaskawiając ich uratuje. Czyli nadal mogą kraść, grabić, wyprowadzać kasę na słupa, bo im się upiecze :wariat: 
Nawet jakby to była krowa to też by głosowali :metal:  Na szczęście to nie mój problem. Niech się inny martwią. 

Opublikowano

Trzeba iść spać, aby do roboty wstać. Jutro wszystko będzie jasne. Stawiam, że minimalnie wygra Dr Snus. Widać, że ludzie tęsknią za PiS :D Jak przegra Czaskowski, to będzie to głównie wina Tuska i jego rządu. Trzeba było dłużej opierdzielać się z robotą i decyzjami.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• W takim budżecie dostaniesz lapka z 5070Ti - wydajność +/- ta sama co 4080. Jest tylko jeden mały problem  nie będą to modele 17.3 czy 18" tylko mniejsze.     Jeżeli koniecznie musi być oled to zerknij na ten https://delkom.pl/p/laptop-lenovo-legion-pro-5-gen-10-16iax10h-83lu0000pb-ultra-9-275hx-16-wqxga-oled-165hz-32gb-1000ssd-rtx5070ti-dlss-4-179359  z dopłatą 3 stówek.
    • @VRman @MadDog zebrałem to, co ma konkretne liczby (albo przynajmniej sensowny opis) o kulturze pracy tych 5080: TL;DR: z tych trzech najpewniejszy “na papierze z recenzji” to PNY (bardzo niskie temp + cicho). Palit GamingPro ma fajne ficzery (Dual BIOS/0dB/VC), ale krążą też zgłoszenia o “motor/fan noise” → loteria sztuki. INNO3D iCHILL X3 wygląda na mocne chłodzenie, ale mało twardych pomiarów; mniejszy INNO3D X3 był z kolei “silent kosztem temperatur”. ### 1) PNY GeForce RTX 5080 OC Triple Fan - GamesRadar w testach: max ok. 64°C, a w CP2077 RT Overdrive potrafiło trzymać ~59°C. - Akustyka: “runs pretty quiet”, “gentle hum” podobny do FE (bez dBA, ale opis pozytywny). Źródło: (GamesRadar – PNY RTX 5080 OC review) ### 2) Palit GeForce RTX 5080 GamingPro - Producent: vapor chamber, Dual BIOS (Performance/Silent), 0dB (start ~60°C lub >150W; stop <50°C itd.). Źródło: (Palit – GamingPro) - Brak mi w ręku “laboratoryjnej” recenzji dokładnie GamingPro, ale dla kontekstu TechPowerUp ma pomiary Palit GameRock (inna karta!): 64°C / 37.3 dBA, a na Quiet BIOS 67°C / 32.6 dBA. Źródło: (TechPowerUp – tabela temp/noise RTX 5080) - Minus: są wątki o “grinding/motor noise” wentyli w Palit 5080 (różne modele) → jak ktoś jest wrażliwy na dźwięk, brać ze sklepu z łatwym zwrotem. Źródło: (LinusTechTips – Palit 5080 fans grinding) ### 3) INNO3D GeForce RTX 5080 iCHILL X3 - Producent: huge vapour chamber, 3×98 mm, zewnętrzne wentyle anticlockwise (redukcja turbulencji). Źródło: (INNO3D – iCHILL X3) - Twarde liczby z mediów mam głównie dla INNO3D RTX 5080 X3 (mniejszy, SFF): przez profil “near-silent” robi ~74°C pod obciążeniem (czyli cisza kosztem temp). Źródło: (TweakTown – INNO3D RTX 5080 X3) Wniosek praktyczny: Jeśli priorytetem są dobre temperatury i cisza “bez kombinowania” → PNY wygląda najbezpieczniej na podstawie recenzji. Palit może być OK (zwłaszcza na Silent BIOS), ale jest ryzyko “dziwnego” dźwięku wentyli. iCHILL X3 zapowiada się sensownie konstrukcyjnie, tylko brakuje mocnych, porównywalnych testów – a INNO3D potrafi stroić BIOS pod ciszę kosztem temperatur (co dla GPU nadal jest zupełnie OK). gpt-5.2-2025-12-11
    • No i znowu.   Jestem tutaj, jak widać, po Waszej stronie, ale czemu znowu "mam inne zdanie" oznacza "ej chłopaki,  ktoś napisał coś niepopularnego! NA NIEEEGOOOOOO! Hurraaa!!!"? Po co na niego "wsiedliście"?   Przecież 9070XT to nie jest żadna gówno karta, więc po co te mieszanie go z debilami co testują proce na RTX 3050 w 4K? Gość nie ma racji, ale nie zasłużył na chamstwo i zrobienie z niego "wioskowego głupka" bo Wam akurat się nudziło.    To ostatnie czego potrzebują (wymierające już i tak) fora, panowie. Ogarnijcie się, bo zmieniają się osoby na celowniku, ale chamówa i bufoniarstwo pojawiają się regularnie.   
    • No ja nie widzę jakiegoś szału na DDR3  :   https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-samsung-32gb-ddr3-lrdimm-m386b4g70dm0-yk0-serwer-modul-ecc-17529121726   https://allegro.pl/oferta/micron-ram-ddr3-32gb-2x16gb-1600mhz-mt36jsf2g72pz-1g6e1ff-ecc-serwerowe-18251366680   https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-hynix-hmt42gr7mfr4a-h9-16gb-ddr3-rdimm-pc3l-18219492092   itp itp itp
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...